Omega 3 masné kyseliny pomáhají ochraňovat periferní nervy po zranění

23.2.2012 00:01
Vitamíny

Omega 3 mastné kyseliny jsou nezbytné pro normální růst a vývoj organismu. Omega 3 kyseliny si neumíme vytvořit, nýbrž je musíme získávat ze stravy či potravinových doplňků. Omega3 kyseliny jsou obsaženy v tučných rybách, ořechách a semenech.

Studie britských vědců zveřejněná v časopise Journal of Neuroscience prokázala, že omega 3 kyseliny ze sardinek, lososa, vlašských ořechů či lněných semínek snižují odumírání buněk periferních nervů po zranění a význačně je chrání před dalším poškozením.

Vedoucí výzkumného týmu, profesorka neurologie Dr. Adina Michael-Titus uvedla: „ Naše dřívější výzkumné práce ukázaly, že tyto mastné kyseliny mohou mít prospěšný učinek při mnohých neurologických onemocněních. Tato nová studie naznačuje, že by omega 3 kyseliny mohly být prospěšné při léčbě zranění periferních nervů.“

Konzumace tučných ryb 3x-4x týdně (pozor na kontaminaci těžkými kovy) či suplementace omega 3 mastných kyselin (celkově 1-2,4 g EPA/ DHA) podporuje nervový systém a regenerační proces po zranění.

Autor: mk

Související produkty

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Omega-3_nenasycené_mastné_kyseliny...
Omega3  |  23.2.2012 10:55

Omega 3 kyseliny - rybí tuk - super, a kombinace např. s Koenzymem Q 10,...
Eva  |  23.2.2012 11:24

V dnešní době plné fastfoodů je důležité doplnit omega 3! Nevěřila...
Karol  |  20.4.2017 09:03

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *