3 největší přírodní zdroje vitamínu C

Zatímco citrusové plody a listová zelenina jsou nejznámější zdroje vitamínu C, neobsahují jeho nejvyšší koncentraci. Tento článek představí 3 největší světové zdroje vitamínu C - potraviny, které poskytují dávky vitamínu C pro boj s chorobami, nikoliv pouze udržovací dávky.

Kakadu švestky - Australské kakadu švestky, také nazývané kozlí švestky či gubinge, obsahují na světě nejvyšší koncentraci vitamínu C.  Podle zprávy Australian government's Rural Industries Research and Development Corporation kakadu švestky obsahují mezi 1000 a 5300 mg vitamínu C na 100 g - 100 krát více vitaminu C než pomeranče a borůvky. Zpráva rovněž uvádí, že jsou bohaté na ellagovou a gallovou kyselinu, dvě vzácné fytochemikálie s protizánětlivými vlastnostmi.

Camu Camu - Pokud kakadu švestky jsou největším světovým zdrojem vitaminu C, pak camu camu je jistě druhým největším zdrojem. Podle spektrální analýzy poskytnuté Archivos Latinoamericanos de NUTRICION v prosinci roku 2000 tato fialová bobule velikosti třešně, která roste na stromu Myrciaria dubia  v Jižní Americe, obsahuje přibližně 3000 mg vitamínu C na 100 gramů dužiny. Tato pozoruhodná koncentrace dodává syrovému ovoci silnou kyselost, takže  je často přidávané do džemů, želé a ovocných šťáv.
Camu Camu je též prodáváno ve formě prášku jako power food. Camu camu firmy Raw Living je sušené mrazem pro zachování maxima živin. Výborně se kombinuje s dalšími super potravinami jako kakao, goji a pyl. Camu camu má jemnou citrónovou chuť. Užívejte vždy když chcete přidat citrónovou šťávu do smoothies, sladkostí apod. Doporučené dávkování: 1/2 až 1 čajovou lžičku denně.

Acerola třešně - Acerola třešně, také nazývané západní indické třešně, jsou červené třešně, plody Malpighia emarginata stromu, který je původem z Jižní a Střední Ameriky. 1 šálek těchto plodů (98 g) nám poskytuje asi 1644 mg vitaminu C, což je 60 krát více vitaminu C na váhu než u pomeranču. Acerola třešně jsou také bohaté karotenoidy a flavonoidy působící proti rakovinovému bujení. V tradiční medicíně se užívaly k léčbě zánětů nosních dýchacích cest.
Z acerola třešní se velmi často vyrábějí potravinové doplňky s přírodní formou vitamínu C.

Další informace: http://www.naturalnews.com/046528_vitamin_C_citrus_fruits_sources.html#i...

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Dianka
    Dianka (anonym)

    Znám jeden a je perfektní jako prevence Flavocel je bioinformační přípravek obsahující koncentrovaný extrakt z ibišku súdánského (135 mg/1 tableta) obohacený o vitamin C (200 mg/1 tableta), glykosidy ze stévie sladké a speciální směs éterických olejů. Flavocel má protizánětlivé a imunostimulační účinky, podporuje kvalitu pojivových tkání a cév. Je vhodným zdrojem vitaminu C. Pomáhá v období zvýšeného výskytu nemocní z nachlazení, chřipek, při rekonvalescenci organismu i proti působení oxidačního stresu. Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídicí frekvence podkorových center mozku, regulující vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a vyvolání zpětného regeneračního procesu. Účinky Flavocelu podporuje imunitu, celkově osvěžuje organismus, má antioxidační účinky, zpomaluje stárnutí a preventivně chrání proti infekci působí jako antivirový a antibakteriální prostředek má protialergické účinky zlepšuje kvalitu všech pojivových tkání, podporuje syntézu kolagenu, zlepšuje pružnost cévních stěn preventivně působí proti ateroskleróze, snižuje riziko infarktu a mozkové mrtvice zvyšuje vstřebávání železa dezinfikuje ledviny a močové cesty, působí diureticky, napomáhá odbourávání ledvinových a močových kamenů, působí příznivě při zánětech prostaty a vylučovacího ústrojí doplňuje vitamin C do organismu Použití Flavocelu snížená imunita, opakované infekce, oslabení organismu nemoci z nachlazení, chřipka, angína, záněty nosohltanu, průdušek a plic infekce ledvin a močových cest, ledvinové a močové kameny snížená kvalita pojivových tkání (svaly, vazivo, chrupavka, kosti, zuby) riziko aterosklerózy, infarktu a mozkové mrtvice krvácivost dásní, krvácení z nosu, zvýšená tvorba modřin a nadměrné menstruační krvácení chudokrevnost alergie únava a vyčerpání organismu kouření užívání hormonální antikoncepce tel: 605 967 813

    Zář 19, 2014

Přidat komentář

Reklama

Reklama