Reklama

snížená funkce štítné žlázy

Rozárka (Ne, 22. 1. 2006 - 12:01)

Ahojky Karin,tak s tímhle prostředkem zkušenosti nemám, já třeba dlouho brala k Euthyroxu LKVB6, ale nic to se mnou nedělalo. Jde asi o to, jestli tenhle tvůj přípravek obsahuje jód a kolik jódu, jinak by to vliv na hormony myslím mít nemělo. Užij si zbytek víkendu - pa pa Rozárka :o)

Rozárka (Ne, 22. 1. 2006 - 12:01)

Ahojky ciba - zuzka :o)tak, co se týče otékání a těch potíží, co píšeš, to, co jsem tu všechno přečetla mi naznačuje, že to možný je. Myslím, že maivmi tu popisovala, že její tělo hodně zadržuje vodu, že dostala lék na odvodnění a vyčůrala "moře" :o)))) a zhrubla asi šest kilo :o) mám takovej dojem. Ty bolesti kloubů, únava, tlak v krku, tak to tu všichni svorně popisují jako problémy, které mají - je to tak. Dělali ti i vyšetření na protilátky štítné žlázy???? To tu nepíšeš. Možná máš hodně protilátek, víš? Mně v podstatě taky nenašli velkou hypofunkci, spíš tak mírnou a označili to jako Hashimoto - autoimunitní onemocnění štítný žlázy, takže nevím, jak jsi na tom s protilátkama ty.Držím ti palečky, ať je ti líp a jestli ti nedělali testy na ty protilátky, zkus si o ně říct - měj krásnou neděli - pa pa Rozárka :o)

Karin (Ne, 22. 1. 2006 - 09:01)

Ahoj všem.Mám otázku: máte někdo zkušenost s užíváním Bioaktivní C.L.A.1000? Nevím, jestli se účinné látky tohoto prostředku na hubnutí nějak nebijí s mým Euthyroxem 100 nebo obecně s nedostatečně funkční štítkou.Děkuji za odpověď a přeji hezkou neděli.

ciba (So, 21. 1. 2006 - 22:01)

tak som sa trosku rozcitala a zistila som ze mozem opuchat ked mam hypofunkciu ..som opuchnuta,tazsie sa mi dycha ,mam unavu,a bolia ma klby na prstoch a v krku trosku nieco citim ako cudzi predmet..v podstate som stihla, nejak velmi nepriberam,mozno par kil ale citim to skor ako opuchy nie ako tuk..lenze,decka-mam vysledky T3 T4 v norme..na sono vysetrenie som nebola..moze sa stat ze aj napriek tomu moja stitna zlaza nie je ok?prosim odpiste mi niekto..mate to tu pekne rozbehnute..zuzka

ciba (So, 21. 1. 2006 - 12:01)

caute vsetci ,chcem sa opytat ci moze pri ochoreni stitnej zlazy mierne opuchat tvar a ci s tym nemate skusenosti..dikes..zuzka

Honza w (Pá, 20. 1. 2006 - 22:01)

Ahojky zdravím všechny štítkaře i ostatní, jsem rád, že to zase tady trochu funguje :o))).Ahojky Eví,to víš, já se trochu víc zajímám o ty počítače, tak si teď dělám opravy sám.Taky doufám, že dopadnu na tom vyšetření dobře, maximálně mi dá zase ten sprej na dejchání. Snad toho nebude víc, ona ta paní doktorka na tom plicním, je taková moc hodná a starostlivá, tak mě, když tak někam doporučí. Doufám, že až půjdeš k tomu kardiologovi, že to bude všechno OK. To jsem zvědav, jaké budeš mít ty testy, až si je budeš nechávat dělat, třeba už budou lepší, moc bych Ti to přál. Nejlepší by bylo, kdyby jsme už byli všichni zdravý. Také přeji hezký víkend a pěkně si odpočiň. Ahojky Honzík :o)))).Ahojky Dášo,to je dobrý, že Ti to aloe pomáhá, kdysi mi to jeden chlápek taky nabízel, ale zdálo se mi to dost drahé a navíc on byl nějak moc družnej, snažil se získat další lidi na odkup a i jako prodávající, tak jsem si to tehdy nevzal. Kdyby se to na vyzkoušení dalo pořídit nějak levnějc, tak by do toho asi šlo víc lidí. Nevím proč, když je to tak dobré to nenechají ze začátku na vyzkoušení jen za symbolickou cenu a když by to bylo dobré, tak by to mohli účtovat jako teď. Myslím, že by si to určitě vzalo víc lidí, ale takhle za to dám třeba peníze a nepomůže mi to a co pak. Chtělo by to trochu změnit tu prodejní politiku. Ale možná by to bylo dobré i pro nás ostatní, hlavně kdyby se po tom hublo a dobře spalo. K vůli tomu spaní jsem si objednal Melatonin, ten má navozovat hluboký a přírodní spánek, tak uvidím jak mi dopadly ty transakce s převodem peněz na Slovensko, nějak jsem s tím měl problémy. Ono se to tady nedá sehnat a nejblíže je Slovensko, kde to prodávají přes Internet. Tak se měj strašně fajn a ať Ti nadále aloe pomáhá, ahojky Honzík :o)))).Tak ještě jednou všechny zdravím a jsem moc rád, že se tu zase schází parta lidí. Ahojky a přeji všem hezký víkend. Honzík :o)))))).

Rozárka (Pá, 20. 1. 2006 - 21:01)

Ahojky všem,nějak nestíhám a tak jsem pročetla příspěvky a jdu Vás aspoň pozdravit :o). Připadám si jak pobočka ČEZu, protože to co jsem stihla za včerejšek, by normální smrtelník stihnul tak za tejden :o).Zdravím nově příchozí Leonku a držím palce, aby zjistila, v čem je problém :o).Gratuluju Dášence k úbytku na váze a vůbec k tomu, že se cejtí tak skvěle :o).Blahopřeju taky Honzíkovi, že zprovoznil to PC :o)Ohlašuji se Zuzíkovi, že jsem pořád ta čuprholka - hi a jsem ráda, že je v pořádku :o)Lidičky, já žádný problémy už delší dobu nemám, takže vůbec nevím co psát :o). Leonko, ty potíže co popisuješ, tak s těma se tu setkali snad všichni. Já měla kdysi i problémy s menstruací, ale už to mám v pořádku. Tak doufám, že ti endokrinolog udělá v hlavince jasněji.Holky - kluci - moc Vám všem držím palečky, aby s Vám s blížícím se jarem bylo čím dál líp, abyste neklesali na mysli, když Vás štítka bude zlobit a abyste nad ní vyzráli a dali jí do "trika" :o))))))Mějte se krásně - pa pa Rozárka :o)

dasa (Pá, 20. 1. 2006 - 12:01)

Ahoj milé spolutrpitelky a spolutrpitelé,dlouho jsem tu nebyla. Takže jsem si opravdu početla. Je fakt, že jsem toho vyzkoušela už hodně. Mám ale pocit, že jsem na tom pořád líp, než ti co berou hormony. Já je vyhodila po třech měsících. Ale to nikomu nedoporučuju. Půl roku beru aloe veru a jsem plná energie ale v noci hlavně můžu spát, což před tím bylo obráceně. Přes den jsem byla jako mrtvola a v noci jsem nespala. Hrůza.Teď mám něco i na hubnutí a po dvou týdnech mám dole 2,5 kg. Takže to jsem taky moc ráda. Snad do léta budu zase čupr holka. Zkušenosti z mého okolí ukazují, že se opravdu hubne. U zdravých a mladších lidí to jde rychleji. Podle doktora nehrozí jojoefekt. A taky se upraví nabouraný metabolismus. Asi po třech měsících.Jo, ta aloe vera je taky dobrá na autoimunitní onemocnění - což je kromě jiného štítná žláza, cukrovka, crohnova choroba ap. Až budu mít zase o nějaké to kilko méně, ozvu se. A taky dám vědět, jestli mi pomohla aloe na ty uzlíky ve štítce - až půjdu na kontrolu. Mějte se báječně.

Leona (Pá, 20. 1. 2006 - 12:01)

Ahojky, díky všem za rady, asi zajdu přímo k tomu endokrinologovi, to bude nejjistější. Mě trápí delší dobu nesoustředěnost, nejasnost a poruchy koncentrace a někdo mi poradil, že to může být způsobeno štítnou žlázou, mentruační cyklus mám zatím v pořádku. Máte s tím někdo zkušenosti? Zatím díky.

maivmi (Pá, 20. 1. 2006 - 12:01)

Ahojda Leono,taky si myslim,ze zalezi na doktorovi,co zaskrtne,ale stitna zlaza mimo jine zpusobuje menstruacni problemy,nevim jestli i jine gynekologicke,ale kdyz jdes na gyndu pro poruchu menstruacniho cyklu,ktery byl jinak do nejake doby v poradku a nejedna se o tehotenstvi,mel by to ten doktor zaskrtnout!!!Ale jestli mas problemy,neni nic jednodussiho nez se doktora zeptat,jestli ti toto vysetreni udelal a jinak bych na nic necekala a zasla si na nej!!!Preji ti,aby si byla v poradku a nemela zadne problemy.Ahojky,mej se fajn Eva

maivmi (Pá, 20. 1. 2006 - 12:01)

Ahojicek Honziku,ty jsi teda sikula,gratuluji za zprovozneni pc!Tak to jsem zvedava jak dopadnes,moc ti budu drzet pesti,aby to bylo ok,uz by toho bylo trosku moc!!!Ja jsem mluvila s tim kardiologem po telefonu a je to strasne primovy chlap,tak me pobavil,ze jsem se jeho recim smala jeste vecer.Jeste nevim kdy k nemu pujdu,protoze chce,abych mela znova hotovy testy na stitku,co me to udelalo po te zvysene davce.A to jdu pristi tyden,tak mu mam pak zavolat a dohodneme si termin.Preji ti krasny vikend,mej se krasne a pohodove,opatruj se,papik.Eva

Milu (Pá, 20. 1. 2006 - 00:01)

Leono, zalezi, proc Ti tu krev brali, ale ja si osobne myslim, ze gynekolog by neplytval svoje "body" za vysetreni, ktere ma delat endokrinolog. Jestli mas podezreni na stitnou zlazu, bez k endokrinologovi rovnou, lze to i bez doporuceni, ale ne vsude-predem se optej. Jinak prakticti doktori Ti vetsinou pry udelaji jen hormon TSH, ale uz nezaskrtnou pro laborator vysetreni "protilatek", coz je hodne dulezite (kdyz tam jsou, je vysvetleno, proc je snizena fce - protoze je zanet stitnice).

Honza w (Pá, 20. 1. 2006 - 00:01)

Tak jsem tu ještě jednou, podařilo se mi zprovoznit ten první disk na počítači, tak, že to zase funguje, to je supeeeeerrrr uuuuááááá, jsem hvězda. Ahojky Honzík :o))).

Honza.w (Čt, 19. 1. 2006 - 22:01)

Ahojky všem, psal jsem už včera ale nějak mi zazlobil počítač a bylo to v háji. Musím používat druhý disk, ten první přestal se mnou komunikovat a na druhém mám záložní systém, tak naštěstí můžu fungovat, ale jestli se mi nepodaří rozchodit ten první, tak asi přijdu o nějaké data, což se mi moc nelíbí.Milu, tak ohledně toho Dolečka, tak tady je ta adresa a jméno je violet:http://www.doktorka.cz/run/chat/treplies.asp?message=1528&page=5.Jinak k tomu Nouzovi jsem chodil na injekce Milgamma, což je mix vitamínů a B a ještě něčeho, je to na posílení imunity, už jsem je dobral, tak snad to spolu s Thymunexem bude dobré. Jinak si s tím jódem nedělám starosti, doktorka mi říkala, že pokud nebudu ob den konzumovat ryby a tu zeleninu, tak že to nevadí. Tak se zatím měj ahojky Honzík :o))).Eví,tak na to plicní jsem se objednal teprve včera a mám to na 30.1 ráno, tak jsem zvědav, co mi teda řekne, protože nějak poslední dobou těžko udejchávám, pokud mám doběhnout třeba jen třicet metrů autobus. Možná, že budu muset taky zase navštívit kardio, už jsem tam dlouho nebyl, tak nevím, jestli to taky není něco od toho. Tak to je dobrý, že máš doma ten běhací pás, to by asi nebylo špatný kdyby se Ti podařilo se na to dokopat. Hele, já když o tom přemýšlím, tak mám dojem, že jsem taky začal přibývat ještě před tím hormonem, ale ten to nějak zrychlil. No zatím ještě nejsem tlustej, ale na břiše je nějaké to sádlíčko, chtělo by to s tím něco udělat. Štítka je holt potvora a díky ní máme rozhozenou metaboliku. Taky jsem rád, že se tu zase začaly scházet i ostatní a zase tu píší svoje problémy i radosti. Takže se zatím měj hezounce, ahojky Honzík :o)))Leono, já tomu sice zase tak nerozumím, ale mám dojem, že by Ti tu štítku mohli najít i na té gyndě, jen záleží jaké ty odběry dělali a pak by tam měla ta štítka objevit, pokud by byla špatná. Většinou se na to přijde náhodou při nějakých odběrech, že se tam objeví protilátky na štítku. Tak snad Ti to bude stačit pro orientaci, ahojky Honzík :o)))).Tak ještě jednou zdravím všecičky a pište pište, ahojky Honzík :o)))).

Leona (Čt, 19. 1. 2006 - 19:01)

Prosím o radu. Byla jsem na kontrole u gynekologa, kde mi byla odebrána krev. Může z odběru zjistit jestli mám sníženou funkci štítné žlázy nebo musím jít na krev speciálně za tímto účelem??Děkuji moc.

maivmi (Čt, 19. 1. 2006 - 09:01)

Ahojky Milu!Ja jsem nejdrive zacala na 100mg a pak jsem sla po 6tydnech na krev a vysledky byly horsi nez predtim tak me to doktorka zvysila na tech 150mg.Nez me prisli na tu stitku tak jsem mela problemy s vahou a unavou.Najednou jsem zacala tloustnout,presto,ze jsem se stravovala porad stejne a i mene a neslo me zhubnout ani pres pohyb.Pribrala jsem za celou dobu 30kg,je to des,je to moje nocni mura,ale verim,ze to zvladnu a zase je dam pomalu dolu.Zatim ahojky a preji vsem krasny den Eva

Milu (Čt, 19. 1. 2006 - 00:01)

Evo, bylo Ti neco, nez se prislo na snizenou fci stitnice? Pises, zes zacala s hormony v listopadu a rovnou 150 mg! To je docela asi silena davka, jedine ze bys hodne moc vazila, oni to pocitaji na zaklade vysledku z krve a vahy. Melo by se zacit davkou nizsi a pak pripadne zvysovat :-)) Ale kdybys byla predavkovana, mela bys naopak hubnout. Ale asi ten metabolismus.Selen jsem tez vycetla, jim proto mak, to je jedina potravina, co jsem zjistila, ze by tam mel byt. Tak doufam, ze tam je, protoze mi mak moc nechutna.

Milu (St, 18. 1. 2006 - 23:01)

Zuzi, já tomu říkám splašená autoimunita. A to je právě ten bohuzel ve vetsine pripadu chronicky zanet stitne zlazy. A protoze tam je ten zanet, v krvi nam najdou protilatky proti stitne zlaze, pak mame snizenou funkci a krmime se hormony Letrox ci Euthyrox. Doktori to neresi, protoze predpokladaji, ze to je chronicke, ze to je naporad. Takze hlidaji funkci stitnice a pak obcas sono a obcas ty protilatky, ale to je zbytecne drahe, kdyz oni doktori predpokladaji, ze by se musel stat zazrak, aby ty protilatky/tedy ten zanet vymizel. Tak to chapu ja, neco jsem o tom precetla.Akorat porad nevim, proc nam skodi ten jod. Je, hlavne ze to vim, ale posledni dny na me neco lezlo, takze jim multivitaminy a k tomu jeste ryby :-((Mne tez vubec nic nebylo, dokud mi nerekli, ze mi neco je. Jenze - mozna ta moje unava, padani vlasu, sucha kuze, vaha jde nahoru - neni od stitnice, ale od HAK (hormon antikoncepce)...

maivmi (St, 18. 1. 2006 - 14:01)

Zuzi,jeste chci napsat,ze ja mam taky chronicky zanet a mam ty uzliky,ale je zajimavy,ze moje pani doktorka rekla,ze tech si ted nebudeme vsimat(samozrejme je ultrazvukem kontroluje-myslela nejakou lecbu nebo operativni zakrok,ja nevim),ze potrebujeme v prvni rade rozhybat stitku,aby se vse zacalo davat do poradku a zacal fungovat i metabolismus,takze jsem z toho ted nejak zmatena.Co doktor to nazor!!!!Tak at se citis dobre a nic se nezanedba,papa,pekny den!!!Eva

maivmi (St, 18. 1. 2006 - 13:01)

Jeste jsem zapomnela napsat,ze ja jsem se ptala me doktorky na tu zeleninu a pry muzu,jen ne kazdy den,kdyz budu mit tak 2-3tydne zelny salat,tak to nevadi,morske ryby muzu taky.Jinak pozor,jestli nekdo berete multivitaminy tak je neberte,je tam jod!!!Doktorka me je zakazala jist,doporucila me hlavne selen.Takze mimo Euthoryxu,Modureticu,Selenu,Vitaminu C,Ginka,Koenzymu Q10 si kazdodenne jeste dopravam melasu,tak by v tom byl cert,abych se neuzdravila!!!Papa,krasny den Eva

Reklama

Přidat komentář