Reklama

Depersonalizace,derealizace -život jako

Hanny (St, 2. 5. 2007 - 19:05)

Ahojky všem,já si prošla tímhle asi před 4roky,pořád jsem si mysllela,že mám nějakou vážnou nemoc až mně paní dokt.poslala k psychol.Nemohla jsem pořádně dýchat,motala se mi hlava a pořád jsem byla jako ve snu.Dostala jsem Rivotril a Lexaurin,ale nejvíc mi pomohl Magrillan(to jsou prášky na doplnění energie).Bylo to v pohodě a posl.dobou se mi to začalo opakovat.Zašla jsem k mé dokt.a jsem objednaná k psych.znova.Opravdu to neodkládejte,pomůže to!

Zuzka (St, 2. 5. 2007 - 19:05)

Lily ty máš aj obsedantno-kompulzívnu poruchu aj sociálnu fóbiu aj panickú poruchu ? Je fajn vedieť, že sa z toho dá dostať aj bez liekov. To si sa z toho dostala úplne alebo to bolo len také slabšie ? Ja mám momentálne 18 rokov, ale na tom asi nezáleží v akom veku to dostaneš. Nemyslím si, že som to dostala len tak. V lete minulého roku som si myslela, že mám rakovinu kože, takže to mohol byť môj spúšťač DP a DR. Už mnohokrát som premýš?ala z čoho to asi mám a toto je jedným z viacerých možností, ktoré mi napadli. To, že mám asi aj tie ďalšie psychické poruchy som pripustila vlastne už keď som DP a DR mala. Predtým som neverila, že by som nimi trpela a mám pocit, že aj oni majú svoj podiel na DP a DR. Depresiu mám tiež, ale tá vyplýva čisto len z DP a DR a kebyže ich nemám, nemám ani depresiu. Ďalšia možnosť, čo mi napadla, bola kvôli zhoršeniu zraku, viem, znie to dosť nepravdepodobne, ale aj to môže byť príčinou. No a ako poslednú, je ich ale ešte o niečo viac, uvediem, že mám občas pocit, že som si to vsugerovala...

marta (St, 2. 5. 2007 - 12:05)

Ahoj Lily.Byla jsem upylne na dne,a take jsem byla 6 tydnu v lecebne,byla jsem tak zoufala,a tak zla na vsechny,ze mi neumiou pomoct,a prave ta zlost a vstek mne probraly k zivotu,ja pozad jsem ve snu,no a co,chci zit!!!

Lily: (St, 2. 5. 2007 - 11:05)

Ahoj,

já musím napsat, že na mě ta deprese ted hodně leze.Dříve jsem nemohla brečet, teď když se zadaří, tak to úlevu stejně nepřinese.Vím, že to kolem nás dělá ochranej kruh před něčím.Já měla ošklivý dětství, už tehdy jsem si to snad jako ochranu vyvolávala, ale teď to nechci a je to tady pořád.Byla jsem i v léčebně,ale nikdy jsem se osobně nesetkala s někým, kdo to má.
Marto:jak jsi se prosím Tě zbavila té deprese a překonala to až k tomu, že jsi práce schopná?Poraď, jsetli můžeš, děkuji.
Asi je fajn, že jste v nějakém procesu, buď pracovním, nebo studijním, mě asi to, že jsem doma vůbec nepomáhá, ale nemám odvahu někam nastoupit.Před lidma to tajím, ví to málokdo, tak mě má ten zbytek za nemakačenka.
Zuzko: já mám taky panickou poruchu a tu obsedantně kompulzivní tuším taky.Věřím, že se z toho dostaneš, zdáš se velká bojovnice, já to měla v těch 19cti a dostala jsem se z toho.Jak jsem psala, dokonce bez léků.Jen si své zdraví pak více chraň.Já to neudělala:-(
A po čem Ti to vlastně přišlo? Jen tak? To bývá výjímečně, většinou to má nějaký rozjezd.
Všechny moc zdravim a přeju hodně síly.

Zuzka (Po, 30. 4. 2007 - 18:04)

Ak by ste chceli niekto pokecať cez icq. Tu je ešte raz moje číslo 232-724-269.

Zuzka (Po, 30. 4. 2007 - 18:04)

Lily, ďakujem. Tvoje slová ma potešili. Len s tou školou to fakt nie je také jednoduché. V prvom polroku som mala na vysvedčení tri 4 a to som predtým v živote nemala ani jednu. Takže nie je to ?ahké, ale tak žiť s tým musím a v škole sa na DP a DR vyhovárať nemôžem. Veď si len predstav také ospravedlnenie, že

marta (Po, 30. 4. 2007 - 14:04)

mam 25 let,od svych 13 mam DP,naucila jsem se s tim zit,treba jednou se vylecim.Pracuji a komunikuji s lidma,proste musim!!!Mela jsem obdodi strasne deprese,nebyla jsem schopna jit ven,jit nakoupit,porad jenom brek a bezradnost.

david (Po, 30. 4. 2007 - 14:04)

Ahoj Lily, já sice pracuji, ale dělám nekvalifikovanou práci, protože díky DP se špatně soustředím a mám problémy při komunikaci s lidmi. Asi jako každý depersonalista.
Lidi vnímám podle toho v jaké fázi se moje DP nachází. Někdy jsou strašně vzdálení a nejsem s to dát dohromady jednoduchou větu, když se mi trochu uleví, tak jsem schopen vtipkovat třeba s prodavačkami v supermarketu atp.

Lily (Po, 30. 4. 2007 - 11:04)

text

Marmara (So, 28. 4. 2007 - 12:04)

Ahoj vsichni,ja jsem polka,ziju tady,neumim poradne psat cesky ale libi se mi cestina a slovencina,

eMMa (Čt, 26. 4. 2007 - 19:04)

Vďaka teda za slobodu pre môj zobáčik.. :) Pochvala Zefirovi za peknu slovencinu..
Tou "alergiou" som mala na mysli len určité narážky niektorých ?udí na tomto fóre. Ale toto nie je téma, o ktorej sa TU chceme rozprávať, však...

M. (Čt, 26. 4. 2007 - 06:04)

Slovenština a čestina jsou jsou dva rovnoprávné úřední jazyky na tomto fóru

Zefir (St, 25. 4. 2007 - 21:04)

Alergickí na Slovenčinu? Prečo? Mně sa Slovenčina páči. Možno aj preto, že som vyrastal v ére, keď sme boli eště Československá socialistická republika a viedol nás doktor Gustav Husák. Kludně piš tak, ako ti "zobák narastol".

eMMa (St, 25. 4. 2007 - 18:04)

oops, pred casom som prislubila preklad clankov z Elle, aj sa na tom pracovalo... ale kedze zefir napisal stop, tak som to vcas nechala.. Ale som k dispozicii nadalej, hm, z toho dovodu by som sem mala chodit castejsie... Vidim, ze iste osoby su tu na slovencinu alergicke, ale verim, ze vacsine z vas ide o obsah...

david (Pá, 20. 4. 2007 - 15:04)

To nade mnou jsem napsal já.

Návštěvník (Pá, 20. 4. 2007 - 15:04)

Toto jsem okopčil : Chaos má vlastnost se šířít a pohlcovat.Uspořádání věcí potřebuje od nás úsilí,podlehnout chaosu je jednoduché.
Píšu sem, aniž nad tím nějak přemýšlím, někdy pod vlivem alkoholu. Tak bych to moc nerozebíral.

Zefir (Pá, 20. 4. 2007 - 10:04)

Zkus vysvětlit pojem "pohlcovat" a "propad hlouběji".

david (Pá, 20. 4. 2007 - 06:04)

Já nevím jak mám proti tomu účinně bojovat, ale připadám si jak štvanec. Musím být neustále v nějaké činnosti, nebo mě ta černá vlna začne pohlcovat.
Stydím se stydím, jsem už takovej. A teď mažu do práce. Fyzická práce mě asi pomáhá nejvíc.

Zefir (Čt, 19. 4. 2007 - 23:04)

Davide, jak bojuješ, aby ses nepropadl hlouběji a co si pod tím hlouběji mám představit?

A proč se stydíš za svoje příspěvky???

david (Čt, 19. 4. 2007 - 21:04)

DP= celoživotní boj o to aby se člověk nepropadl ještě hlouběji. Aspoň pro mě to platí. Co naděláme. Když už jednou člověk je, tak má koukat, aby byl...
Za každý svůj příspěvek se stydím, ale mám pocit, že k vám tak nějak patřím. Tak bojujte lidi.

Reklama

Přidat komentář