
Jablečný pektin je přírodním zdrojem ve vodě rozpustné vlákniny. Základní funkcí vlákniny je napomáhat procesu trávení. Vláknina sama o sobě je nestravitelná a neslouží jako zdroj energie.
Vláknina prochází trávicím traktem, pročišťuje střeva a dodává objem stolici.
Ve vodě rozpustná vláknina je lepkavá a s vodou vytváří gel. Pomáhá udržovat hladinu krevního cukru tím, že zpomaluje jeho vstřebávání do krve. Zároveň též chelatuje toxické těžké kovy ve střevech. Dále rozpustná vláknina pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu tím, že váže žlučové kyseliny, což způsobuje větší odbourávání cholesterolu na žlučové kyseliny.
Způsob použití:
Jablečný pektin se míchá s vodou či šťávou, může se jím posypat celozrnné pečivo či se přidat do omáčky.
Zdroj: Solgar
Komentáře (2)
- odpovědět
Zář 19, 2012- odpovědět
Říj 19, 2014Přidat komentář