Nedostatek hořčíku může způsobit i nezájem o sex

Důsledkem nedostatku hořčíku je celá dlouhá řada problémů, z nichž některé jsou rozhodující a jiné nám otravují život.

Uvedu jen velmi stručně ty hlavní:

- vznik sklerózy, arteriosklerózy,
- růst hladiny cholesterolu a pokles tvorby lecitinu,
- zaviňuje až 80 % všech srdečních chorob,
- narušuje funkci nadledvin a tím i režim dne - omezení funkce anti-
stresového hormonu,
- vznik spasmofilie - křečovitosti, obzvlášť u dětí,
- růst ledvinových kamenů (hořčík odbourává kyselinu šťavelovou),
- oslabení funkce svalů, především ovšem srdečního!,
- způsobuje třes končetin (tremor),
- způsobuje tetanie, často zaměňované za epilepsii!,
- způsobuje nedostatečný sexuální zájem,
- způsobuje velikou popudlivost, nesnášenlivost,
- má vliv na vznik hemoroidů,

některé z dalších, ne tak častých potíží:

- tendence k halucinacím - většinou zrakovým,
- náhlé závratě, ztráty rovnováhy ,
- třes víček, zvláště levého,
- mlha, kmitající body před očima,
- padání vlasů, lámavé nehtykažení zubů,
- mrtvění končetin, "mravenčení" v nohách,
- křeče svalů až epileptického charakteru,
- a ještě celou řadu dalších drobncýh potíží

Zdroj: Jiří Janča - Alternativní medicína, nakladatelství Eminent

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (52)

  • Obrázek uživatele michaela
    michaela (anonym)

    Dobrý večer, jak poznám, jestli mám dostatek hořčíku, děkuji

    Feb 16, 2009
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    Přijeď za mnou a já ti to ukážu .-)

    Feb 16, 2009
  • Obrázek uživatele Katka
    Katka (anonym)

    vice bych ocenila informaci,z jakych potravin lze horcik ziskat prirodne nez odkaz na 001shop a horcik v tabletach

    Feb 17, 2009
  • Obrázek uživatele Luďa
    Luďa (anonym)

    kakao,čokoláda,banán

    Feb 17, 2009
  • Obrázek uživatele Návštěvník
    Návštěvník (anonym)

    pít Magnezii

    Feb 17, 2009
  • Obrázek uživatele Návštěvník
    Návštěvník (anonym)

    Magnezii ano, alespoň 25 litrů a 10 kg banánů denně.

    Feb 18, 2009
  • Obrázek uživatele Simona
    Simona (anonym)

    Katko stačí se podívat na související články http://vitaminy.doktorka.cz/prirodni-zdroje-mineralu/

    Feb 18, 2009
  • Obrázek uživatele roxi
    roxi (anonym)

    http://chomutov99.myminicity.com/

    Feb 01, 2010
  • Obrázek uživatele Granvin
    Granvin (anonym)

    Magnézie obsahuje minerály v anorganické formě, které jsou pro tělo jen velmi málo a obtížně využitelné. Je to tedy ideální věc, pokud si chcete vytvořit močové kameny. Nehledě na to, že má velmi nevyrovnaný poměr jednotlivých minerálů, především poměr vápníku a hořčíku, je tedy vhodná také v případě, že si chcete přivodit osteoporózu. Ideálním zdrojem jsou integrální potraviny, mořské řasy, dýňová a sezamová semínka, mandle, integrální mouka, hrášek aj. Další vhodnou formou jsou kvalitní multiminerály s minerály v chelátových vazbách. www.salvare.cz

    Feb 01, 2010
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Zase tady oblbuje lidi granvin těmi svými nesmysly o chelátových vazbách. Ať žije salváre cz.

    Feb 01, 2010
  • Obrázek uživatele Granvin
    Granvin (anonym)

    Milý anonyme, domnívám se, že lidé zde jsou dostatečně inteligentní na to, aby si dohledali potřebné informace a prominuli Vaši neznalost.

    Feb 01, 2010
  • Obrázek uživatele objektivní
    objektivní (anonym)

    Ano opravdu jsou lidé inteligentní a tak si dohledají informace, ovšem je nutné se dívat na objektivní servery, tedy né dealerské, ono by spoustu chemiků a biochemiků vysvětlilo Granvinovi, jak že je to s tou chelátovou vazbou. Prostě Granvin je dealer potravinových doplňků za nemalé ceny a tak takto vystupuje,... Je zajímavé, že tady na doktorce "léčí" i velmi závažná onemocnění,napadá kontraproduktivnost lékařů, ale na "salvare" ustrašeně zdůrazňuje, že jeho preparáty nenahrazují léky a že jsou to pouze potraviny :-))))Tak pane Granvine, projděte si chemii a biochemii, ať se něco naučíte o chelátové vazbě,...

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele objektivní - odkaz na článek
    objektivní - od... (anonym)

    Slyšel jsem, že chelátová terapie při problémech s aterosklerózou skutečně funguje. To mi zní rozhodně mnohem lépe než představa chirurgického zákroku na mých cévách. Je to tak? Publikováno: Tuesday, 13.01. 2009 - 18:56:59 Téma: Léky Chelátová terapie je populární, ne však nutně díky tomu, že by skutečně dokázala cévy vyčistit. Pro ty, kteří se jí zabývají, se jedná o velmi ziskový druh podnikání – a pacient je rád, že si může jenom lehnout a nechat se, tak říkajíc, dát do pořádku. Asi tisíc odborníků, kteří se touto metodou zabývají, provádí chelátovou terapii pro téměř čtvrt milionu lidí. Na základě tvrzení, že tato terapie je možnou alternativou k operaci bypassu i k jiným chirurgickým zákrokům na cévách, vzniklo mnoho středisek, kde se touto „léčbou“ zabývají. Tvrzení, že chelátová terapie působí prospěšně při ateroskleróze, je však stejně těžké prokázat jako jiná tvrzení o její prospěšnosti při léčení revmatické artritidy, oddalování stárnutí a senility, snižování krevního tlaku a zlepšování stavu diabetiků. Cena chelátové terapie může dosáhnout u jednoho pacienta při sérii léčebných zákroků až 6000 dolarů, přičemž jedna infuze přijde na 70 až 100 dolarů. Teoreticky se chelatující činidlo, EDTA, sloučí s vápníkem nacházejícím se v placích. Tato komplexní molekula potom opustí plak a je z těla vyloučena ledvinami. Tímto odebíráním vápníku by se podle předpokladů měly aterosklerotické nánosy postupně rozpustit. Pacientům je předvedena jejich moč se sedimentem vápníku a EDTA a řada z nich je nadšena touto demonstrací zázraků fyziologické chemie. Lidé, kteří toto léčení podstoupí, skutečně hlásí zmírnění bolestí na prsou a pocit zlepšení krevního oběhu. Lékařská obec se nicméně staví k lékařům, kteří tuto metodu používají, poměrně velmi kriticky. Nedokázala však zareagovat dostatečně rychle a podnítit studie, které by potvrdily nebo vyvrátily tvrzení lékařů zabývajících se touto terapií. Jedním z důvodů nedostatečného zájmu o toto testování je, že EDTA již nepodléhá patentovým právům a žádná farmaceutická firma nemá proto v sázce dostatečně velký finanční obnos, aby měla na ověření účinnosti této terapie zájem. Tato teorie je však v rozporu s tím, co je známo o fyziologii těla – totiž že si velmi pečlivě chrání svou hladinu vápníku v krvi. Když EDTA z krve odebere určité množství vápníku, kosti musí rychle uvolnit stejné množství vápníku do krve, aby byla udržena jeho stálá hladina. Vápník v plakách je méně přístupný, než je vápník v kostech, a je proto méně pravděpodobné, že bude odebrán prostřednictvím EDTA. Množství vápníku v plakách je kromě toho, vyjma úplně posledních stadií aterosklerózy, ve skutečnosti celkem malé. K předpokládaným účinkům „chelace“ někdy za jistých okolností skutečně dochází, a to tehdy, když je hladina cholesterolu v krvi snížena dlouhodobou dietou. Při setrvale nízké hladině cholesterolu v krvi se cholesterol vylučuje z plaků a dochází k zmírňování aterosklerózy – zdarma a bez rizika. Dr. John A. McDougall, odborník na prevenci a léčbu civilizačních chorob

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Chemik
    Chemik (anonym)

    Bohužel, cévy nejsou vodovodní trubky a jejich ucpávání není způsobeno kotelním kamenem na bázi vápníku, ale cholesterolem. Jinak ten mechanismus odvápnění organismu pomocí EDTA jste popsal správně. Mohlo by to fungovat hlavně na kosti a urychlit osteoporózu.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Ateroskleróza vzniká usazováním cholesterolu a tukových komplexů s vápníkem na stěnách tepen. Takže anorganický vápník hraje při ucpávání tepen úlohu.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Pijte mléko, jezte vápník, bude vám stát jako krápník.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Dr.Voštěp
    Dr.Voštěp (anonym)

    Pokud chci likvidovat ateroslkerotické pláty, těžko mi bude stačit hořčík. Příčina je multifaktorální a likvidace musí být taky multifaktorální. Přidat beta-glukan, omega3 mastné kyseliny, vitamin E, OPC, pycnogenol, natokinázu, serrapeptázu, kyselinu listovou, pyridoxin, tulenní olej, astaxantin, resveratrol, chryzin a další... není nutné všechno najednou, ale něco z toho vybrat. Něco z toho jde získat přirozenou stravou, ale třeba pycnogenol asi těžko... borovicová kůra šmakuje málokomu. Problém je, že potravinové doplňky mají v rukách firemní dealeři, kteří řvou, že jen jejich výrobky jsou nejkvalitnější, což je nesmysl. Stejně nesmyslná diskuze by byla o tom, jestli je kvalitnější Lambo nebo Jaguár. Vše má svoje. Většina doktorů v problematice suplementů plave anebo není ochotná se s tím zatěžovat. O to víc mne potěšil případ známého, který má slabou anginu pectoris a lékař mu doporučil vitamin E, hořčík, resveratrol a mangan. A ne od nějakých konkrétních firem, protože to stejně pojišťovna nehradí, ale obecně. Na netu bez problémů jde najít desítky firem, které to vyrábějí. Národ český je národem nevěřících Tomášů a drtivá většina Čechů žádné potravinové doplňky nejí. Ke své škodě. Když přijde těžká nemoc, rádi by něco brali, ale už je pozdě. Jako prevence suplementy skutečně fungují, ale jako léčba už moc ne.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Paratyfus A
    Paratyfus A (anonym)

    Jj, vtíraví dealeři ještě víc pak Čechy znechucují. Když je odmítnete, bývají agresívní nebo aspoň hodně nepříjemní. A je to škoda, věřím, že spousta suplementů je fakt prospěšná. Spousta lidí je posedlá získat potravní doplňky přirozenou stravou, to jim do hlavy tluče i nablblý hlavní hygienik. Doktůrku, s tou borovicovou kůrou to bylo frčný. Já si zas přisolím s tebou jmenovaným astaxantinem... tak třeba na doporučenou dávku by někdo musel zkonzumovat denně 20 deka červených mořských řas a nebo půl kil anatarktických korýšů. Chci vidět Čechy, kteří nesežerou ani dvě kila ryb za ro na hlavu. A ani s tím hořčíkem to není žádná prdel. Denní dávku lze získat z 5 banánů, 15 deka kakaového prášku nebo hořké čokolády, 20 deka oříšků a to ještě ne všech anebo flašku a půl magnézie. Tak kdo to zkonzumuje. Proto snaha mých spoluobčanů získat suplementy z potravy vyznívá trochu dementně. Z řízků, hambáčů nebo svíčkové to nevydolujou.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Ráda s vámi souhlasím, pánové nade mnou. Jenom bych chtěla oponovat v tom, že je úplně jedno od jaké firmy doplňky brát. Ono je přece jen rozdíl ve formách, zda jsou skladovány ve skle či plastu, zda jsou tam různé přídavné látky či nikoliv a v neposlední řadě hraje roli i cena. Kupodivu v Čechách platí to, že ty nejlevnější potravinové doplňky jsou často skoro nejdražší. Lidé už si nepřepočítají konečnou cenu potřebné dávky podle množství účinných látek v tabletách. Stačí jim, že je tam tablet hodně a stojí to málo. I když bych řekla, že informovanost lidí se zvětšuje.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Nutriční terapeutka
    Nutriční terapeutka (anonym)

    Ráda s vámi souhlasím, pánové...Ano, situace se suplementy je v našich krajích skutečně tristní. Celou problematiku zvládá hodně málo lidí. Patřím mezi lidi, kteří se v tom orientují, aniž bych byla navázána na jednu firmu. Pravdu mají Dr.Voštěp Paratyfus A i Hanka. Opravdu není jedno od jaké firmy se to bere, velká tableta nebo kapsle neznamená vysoký obsah čisté látky. Pro příklad uvedu Paratyfem A zmiňovaný astaxantin, podle současných poznatků nejsilnější antioxidant vůbec. Co tedy má Český Honza na výběr ? Objevuje se i v multivitamnech, ale je ho tam tak málo, že je jeho účinnost minimální nebo spíš nulová. Takže když se někdo rozhodne pro astaxantin, má na výběr 2 firmy, víc jich ho k nám nedováží. Jednak od skandinávské firmy Hemax a druhak od americké firmy Jarrow. Obě dvě kvalitní prověřené firmy. Ale co je lepší? Nabídky nejsou jednoduše srovnatelné. Hemax nabízí 4 mg, Jarrow 1,5 mg. Cena propastná. Na jedné straně 30 kapslí za 215 Czk, na druhé straně 60 kapslí za 889 Czk. Takže vyznívá to zatím jednoznačně pro Hemax. Ale musíme analyzovat dál. Hemax má zdroj rostlinný, havajskou červenou řasu, Jarrow používá zdroj živočišný, krila antarktického, to je ten korýš, co si z něj Paratyfus dělal nemístné žerty. A tady je jádro pudla. Astaxantin z rostlinného zdroje má vstřebatelnost u člověka stěží 20%, i když je rozpuštěný ve světlicovém oleji, perlička k tomu, firma uvádí, že se jedná o světnicový olej. Je neuvěřitelné, že si tohoto nesmyslu nikdo nevšiml. Zatímco astaxantin z krila má vstřebatelnost prakticky 100%. Takže nakonec vychází výhodněji astaxantin od dražší firmy. Kromě toho obsahuje ještě navíc fosfolipidy a DHA a EPA, opět s vynikající vstřebatelností, mnohem lepší než třeba z ryb. Tak to byl jenom malý příklad, jak je problematika suplementů složitá.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Albína
    Albína (anonym)

    Hmmm, to je fakt zajímavý,lidi by skutečně měli mít co nejvíce informací, než se pro něco rozhodnou. Jaké jsou podle vás účinky této látky na rozlézajícího se raka?

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Nutriční terapeutka
    Nutriční terapeutka (anonym)

    Hmmm, to je fakt...Tady je každá rada drahá, pokud se nedá operovat nebo ozařovat, suplementy nepomohou. Pokud ano, po operaci, chemoterapii nebo radiaci bych doporučila v každém případě 100% rakytníkový olej, superbismutperoxidázu/SOD/, to je enzym, který dokáže blokovat metastázy, zinek ve větší dávce a konečně buď astaxantin nebo lykopen, to záleží na lokalizaci, třeba ve střevě nebo v plicích je účinnější lykopen, ve slinivce nebo v játrech astaxantin. Antikarcinogenní potenciál lykopenu a astaxantinu je zhruba stejný, ale v některých lokalizacích je účinnost vyšší ve prospěch jednoho nebo druhého.

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Albína
    Albína (anonym)

    Jsem rok po operaci, vzali mi všechno co šlo, prý víc než museli. Chemoterapii jsem příliš nechtěla a tak vlastně se mnou nic nedělali. Po 2-3 měsících jsem se cítila blbě, začala jsem znovu krvácet a prý se to rozlejzá. Neudělala se někde chyba?

    Feb 02, 2010
  • Obrázek uživatele Přitěle
    Přitěle (anonym)

    Nuriční terepeutko,Dr Voštěpe a Platfusy znáte něco po čem většina lidí hubne? Mám v těle několika násobné množství insulinu, který je neúčinný. Nikdo si neví rady Děkuji za odpověď

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Nutriční terapeutka
    Nutriční terapeutka (anonym)

    Jsem rok po operaci, vzali mi...Albíno, nevím, jestli po roce není už pozdě. To chtělo zajít hned za nějakým léčitelem nebo pokud jim nevěříš, tak třeba za Dr. Jonášem. Dá se udělat individuální plán. Chápu, že do chemošky se ti moc nechtělo. Je to spousta vedlejších účinků. Ale třeba když se to kombinuje s rakytníkovým olejem, tak nesnižuje účinky léčby, ale vedlejší příznaky silně. V Rusku ho testovali po Černobylu a ve skupině s rakytníkem bylo přežívání třikrát větší než bez něj. Fungoval líp než mořské řasy. Já bych ti doporučila organické germanium Ge-132, to má asi nejsilnější antikarcinogenní potenciál. Bohužel k nám ho nikdo nedováží. Je potřeba ho objednat přes net z USA. Možná i z Evropy, ale ono to v Americe vyjde levněji. Mrkni na amazon.com a lze vybrat z několika firem. Dělá se 50-150 mg. Tobě bych asi doporučila nejvyšší koncentraci, tedy 150mg a třikrát denně. Záleží, kolik do toho chceš investovat. Cena 30 kapslí začíná na 20 dolarech. A výsledek je nejistý. Ale tvůj stav by se měl zlepšit. Taky nevím, jestli jsi něco zkoušela nebo ne.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Nutriční terapeutka
    Nutriční terapeutka (anonym)

    Nuriční terepeutko,Dr Voštěpe...Jo, zhubnout, to není jednoduché. Sama s tím bojuju, mám 167/68 a někdy i víc. Pokud je to způsobeno inzulinovou rezistencí, jak píšeš, zkusila bych dietu s vysokým obsahem lehkých bílkovin, k tomu malou konzumaci tuků. Ze suplementů alfa-lipoovou kyselinu a chróm. Ty jí likvidují.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Albína
    Albína (anonym)

    Nutriční terapeutko mockrát děkuji, je vidět že hlava se dá používat i na něco jinýho než na klobouk :-)

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    Nutriční terapeutko, co říkáš na chlorellu, pomáhá něčemu, cítím se často dost unavený. Prý je to dobrá věc, co ty o tom víš?

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Granvin
    Granvin (anonym)

    Taky si něco přihodím. Neni pravda, že nezáleží na firmě, která přípravek vyrábí, protože ve způsobu získání a úpravy produktu mohou být velmi výrazné rozdíly. Nejsem chemik, tak zde nebudu rozebírat otázku minerálů a vitaminů, ale třeba u bylin je obsah účinných látek závislý na lokalitě, kde byliny rostou, na způsobu jakým jsou pěstovány, na způsobu sklízení a tom, kdy je rostli na sklízena, sušení případně druhu jiné úpravy a postupů při ní, na době prodlevy mezi sklizením a zpracováním atd. Tedy je to velké množství detailů, které rozhodují o kvalitě a účinnosti konečného produktu a ty rozdíly mohou být opravdu propastné.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Smutnou novinkovu je to, že EU zakázala chelatované formy minerálů (vázané na aminokyseliny), které mají mnohem větší vstřebatelnost než anorganiské minerály např. ve formě oxidů. Docela by mne zajímalo, co je k tomu vedlo.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Granvin
    Granvin (anonym)

    pokud vím, tak obsah minerálů řešila v současné době WHO a že se mělo jednat o minerály komplexně. Můžete sem vložit nějaký zdroj, kde si o tom mohu přečíst víc?

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Chemik
    Chemik (anonym)

    Pro Hanku: prvky vázané v chelátové vazbě jsou vázány tak pevně, že je tělo beze zbytku vyloučí, aniž by je vstřebalo. Toho se využívá např. při léčbě otrav těžkými kovy. Proč to EU zakázala, nevím. Asi pro tuto neúčinnost. Kromě jiného taky EU zakazuje žárovky a nutí nám odporné zářivky. Zřejmě tam sedí převážně blbci a nebo v tom hraje roli nějaká enkonomická lobby.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Pro Hanku: prvky vázané v...A proč tedy do současné doby je v každé literatuře uváděno, že nejlépe jsou vstřebatelné koloidní formy minerálů, pak chelatované minerály a nakonec, že jsou oxidy a další anorganické formy, které se vstřebávají v těle zcela minimálně a mohou se i v organismu ukládat v cévách, zatěžovat ledviny apod?? Je v tom nějaký bordel.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Cituji běžné formulace z literatury: Chelatovaná formě, kdy je minerál vázán na aminokyselinu, zajišťuje maximální možnou využitelnost minerálů. Např. v listech rostlin, jsou minerály v chelatované formě. Jedná se tedy o přirozenou organickou formu vazby minerálu, kterou jsme schopni využít.

    Feb 03, 2010
  • Obrázek uživatele Snad
    Snad (anonym)

    Podle všeho EU nechce nadále zhoršovat stárnutí obyvatelstva Evropy. Čím dřív tato produktivní generace kiksne, tím líp, zbytek bude mít větší důchody. Vitamíny v chelátové formě by nám některým umožnili žít zřejmě do 110 a zhroutil by se tak důchodový systém. Což by nepřál nikdo z nás, takže papejte vitáminky raději nevstřebatelné nebo vstřebatelné co nejméně. Čus

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Pro Hanku
    Pro Hanku (anonym)

    Papír snese všecko. Ne nadarmo se říká "lže jako když tiskne".

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Papír snese všecko. Ne...Ale na papír píší všichni - tak jak poznat, kdo lže. Je pravda, že třeba o vápníku v mléce se též píše, že se nevstřebává, protože je vázán na bílkoviny - to by odpovídalo tomu, co zde píše chemik. Ale mléko se jako zdroj vápníku všude propaguje.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Nutriční terapeutka
    Nutriční terapeutka (anonym)

    A proč tedy do současné doby...Nejlepší vstřebatelnost má opravdu koloidní forma mikroprvků. A nejenom vstřebatelnost, ale i využití v organismu. Sama na sobě a na některých klientech jsem testovala zinek, který je velmi špatně osvojitelný. Hladinu jsem testovala ve vlasech. Spotřebitel je málokdy upozorněn na fakt, že zinek je třeba brát bezpodmínečně na lačno, jinak je vstřebatelnost velmi špatná. Při několika typů zinkových preparátů braní dávky 15 mg denně na lačno jsem měla po 3 měsících nejvyšší hladinu zinku po koloidní formě, následoval orotát, pak cheláty a nakonec monomethionin zinku, s velkým odstupem pak pikolinát a glukonát. S dalším velkým odstupem následovaly anorganické soli zinku. Při braní s jídlem se nejvíce osvědčil monomethionin. Ten se dokonce vstřebával i se špenátem, alkoholem, zeleninou a tmavým pečivem.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Chemik
    Chemik (anonym)

    Kdo se chce trochu poučit o vlastnostech a stabilitě chelátů, tomu doporučuji podívat se na http://www.draslovka.cz/data/File/SyntronyUP.pdf

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    Nutriční terapeutko, říkáte, že si vstřebatelnost zinku zjišťujete z vlasů po 3 měsících. To jste skutečně brala všemožné formy zinku a čekala 3 měsíce. Neutahujete si z nás, nečerpáte své úvahy z nějakých jiných zdrojů, než z vlastních vlasů? Jinak jsou jistě velmi poučné a zdá se i odborné. Nejste spíše farmaceutka?

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Jitka
    Jitka (anonym)

    Hanko, podle zkušeností několika generací v rodině musím říct, že z mléka se určitě vápník vstřebává. Děti když rostou mají strašnou chuť na mléko. Problém je ale v tom, že většina dospělých lidí má po něm průjem nebo alespoň řídkou stolici. Stejně je ale zajímavé, že když tělu chybí nějaký prvek či vitamín, tak instinktivně, aniž by nad tím přemýšlel, sáhne po tom co tuto látku obsahuje. Nevíte někdo, je to nějakými pokusy dokázáno, že to tak opravdu je? Zdá se však, že velmi tučná a přeslazená jídla tento "cit" vymazávají.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Hanko, podle zkušeností...Moje tříletá dcera mléko absolutně odmítá. Občas do ní dostanu kakao či jogurt. Též je zajímavé, že v USA a Evropě je největší spotřeba mléka a mléčných výrobků na světě a zároveň největší výskyt osteoporózy.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Jitka
    Jitka (anonym)

    No tomu bych moc nevěřila.Osteoporoza je hlavně problém hormonální, trápí nejvíc ženy po přechodu a ty pokud vím tak mléko moc nepijí. Co ho pijí a jedí jogurty problémy nemají

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    No tomu bych moc...A proč ta hormonální porucha tedy postihuje především ženy na západě? Jinak není pravda, že ty, co pijí mléko a jí jogurty problémy nemají. Všechny ženy, co znám s osteoporózou, jí jogurty a sýry pravidelně. Možná, že nepijí sklenice mléka, ale mléčné výrobky konzumují všechny. Vždyť dnes ani v restauraci člověk pomalu nesežene nic bez mléčného produktu. Sýr je ve všem.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Jitka
    Jitka (anonym)

    Takže podle tebe Hanko, mléko a mléčné výrobky způsobují odvápňování? Možné to je, jen nevím jak by to mělo chemicky fungovat

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Hanka
    Hanka (anonym)

    Takže podle tebe Hanko,...Tak to si neodvážím tvrdit, i když některé zdroje tuto možnost též připouštějí, Argumentace je většinou v tom smyslu, že mléko dnes není to, co bývavalo dříve a že plno lidem způsobue zdravotní problémy. Spíš tvrdím, že není dostatečným zdrojem vápníku a přitom se většinou právě pouze mléčné výrobkxy propagují jako zdroj vápníku a na jiné lepší zdroje se v propagaci zapomíná (mák, luštěniny, zelenina...). Jinak mezi příčiny, proč my na západě více trpíme osteoporozou zřejmě patří překyselující strava (maso, bílé přivo, cukry, chemicky upravovaná stravy,komerční nápoje), vyoká konzumace kávy a alkoholu, nižší pohybová aktivita a v neposlední řadě menší pobyt na slunci, který je důležitý pro tvorbu vitamínu D.

    Feb 04, 2010
  • Obrázek uživatele Jana
    Jana (anonym)

    Albíno, nevím, jestli po...Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda bych mohla zmińovane germanium 380mg.mohla dát svému psovi, který má spoustu nádorů,nevím však, zda jsou zhoubné. Manžel mi ho sehnal před 15 lety, byla jsem po operaci. Já ho tehdy neužívala, tak zůstalo. Mám jen strach, abych mu místo pomoci ještě neublížila, když je tak staré, ale orig.zabalené. Pejsek má 65kg. Děkuji moc za odpověd´.

    Bře 15, 2010
  • Obrázek uživatele Jana
    Jana (anonym)

    Tak ještě k tomu germaniu,samotného germania je jen 50mg a zbytek jsou nějaké silice.Spletla jsem se, celkem je to těch 380mg.Děkuji

    Bře 15, 2010
  • Obrázek uživatele Hořčík
    Hořčík (anonym)

    Tabulku s obsahem hořčíku v jednotlivých potravinách můžete najít např. zde: http://www.prvky.com/horcik-v-potravinach.html

    Srp 06, 2012
  • Obrázek uživatele Iva
    Iva (anonym)

    Takže podle tebe Hanko,...četla jsem článek, že mléko obsahuje hodně cukru a cukr snižuje vstřebatelnost vápníku. Cukr vlastně žere ten vápník ještě než se dostane do kostí. Např. v Japonsku, kde s osteoporózou problém nemají, je to tím, že jedí ty jejich zelené řasy, které neobsahují cukr.

    Zář 10, 2013

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama