
Přibližně polovina všech úmrtí v naší republice je zaviněná chorobami srdce a cév. Další třetinu mají na svědomí zhoubné nádory. Také vám tato statistika připadá děsivá? Pak vás možná potěší, že proti oběma strašákům teď existuje jednoduchá a účinná prevence
Jak v rozvoji zhoubných nádorů, tak i aterosklerózy hrají důležitou roli tzv. volné radikály kyslíku, které vznikají jako vedlejší produkt metabolismu a jejich typickou vlastností je vysoká reaktivita. Díky ní napadají nejrůznější buňky a tkáně těla, způsobují předčasné stárnutí, poruchy imunity a podílejí se i na vzniku řady vážných nemocí, jako je právě rakovina, choroby srdce a cév a mnohých dalších.
Tajemství zdraví: šťáva z oliv
Jsou tu ale i látky, které dokáží volné radikály eliminovat - antioxidanty. Blahodárné účinky v prevenci infarktů a rakoviny má například extra panenský olivový olej. Staří Řekové již před několika tisíci lety konzumovali každý den několik lžic této potraviny pro posílení organismu a zlepšení celkového zdravotního stavu. I dnes je právě jeho častá konzumace je jedním z důvodů, proč obyvatelé Středomoří trpí chorobami srdce a cév ve srovnání s námi jen minimálně – olivový olej totiž při každodenní konzumaci dokáže snížit vstřebávání cholesterolu až o 50 %. Hlavní příčinou jeho účinnosti je zejména je obsah antioxidantů jménem polyfenoly, především pak nejsilnějšího z nich – hydroxytyrosolu, neboli HYDROXu
Je tu ale jeden zádrhel: olivový olej je tuk – sice zdravý, ale přeci jen tuk, tedy potravina s největším obsahem energie. A protože mezi lidmi ohroženými aterosklerózou převažují lidé s nadváhou, mohou jej konzumovat jen v omezené míře a nemohou tak naplno využít jeho ozdravných účinků. Jak tedy získat to nejlepší z oliv, aniž by nás ohrožovaly nadbytečné kilogramy?
Nejúčinnější přírodní antioxidant
Řešením je přípravek jménem OLIVENOL chráněný dvěma americkými patenty.
I když je na trhu teprve krátce, už si stihl získat respekt a uznání vědeckého světa. Odborníci mu předpovídají velkou budoucnost, protože je to jediný potravní doplněk s tak vysokou účinností jak na snižování cholesterolu, tak i v prevenci rakoviny. Vyrábí se z olivové šťávy, která obsahuje 2x více polyfenolů než olej (a přesto je v potravinářství jen odpadním produktem). Díky tomu je OLIVENOL jediným potravním doplňkem, který obsahuje přírodní HYDROX. A ten, jak už bylo řečeno, je nejúčinnějším přírodním antioxidantem, jaký byl doposud izolován.
Označení „nejsilnější antioxidant“ přitom rozhodně není pouhým reklamním sloganem - Antioxidační aktivita se totiž dá přesně změřit pomocí stupnice ORAC (kapacita odstraňování volných radikálů). A právě v ní dosáhl HYDROX nejvyšší hodnoty, která byla doposud u přírodních látek naměřena – 26 000. V grafu na této straně můžete vidět, že další antioxidanty, které byly doposud považovány za nejúčinnější, převyšuje o více než o polovinu (například tolik doporučovaný komplex flavonoidů z hroznového vína má hodnotu ORAC pouhých 6000!). Účinnost HIDROXu je navíc ještě zvýšena faktem, že díky malé velikosti jeho molekul se na rozdíl od jiných antioxidantů velice snadno vstřebává z trávicí soustavy do krve a tkání, kde je jeho působení nejpotřebnější.
Zásluhou těchto skutečností je OLIVENOL mnohem účinnější než olivový olej – jediná kapsle prospěje vašemu tělu stejně jako vypití celého čtvrt litru této potraviny. A jeho energetická hodnota je přitom takřka nulová.
Vyčistí tělo, uzdraví klouby
Jak už jsme řekli, v prevenci kardiovaskulárních chorob a rakoviny OLIVENOL nemá konkurenci. Lidé, kteří jej denně užívají namísto olivového oleje (někteří dokonce s menšími přestávkami i několik let), ovšem potvrzují, že jeho příznivé účinky na naše zdraví jsou mnohem rozsáhlejší:
- Výrazně zvyšuje imunitu.
- Čistí tělo od škodlivin z potravy, ovzduší a dokonce i od následků kouření.
- Má silné protizánětlivé účinky na celý organismus, tlumí záněty, bolestivost a otoky kloubů.
- Zlepšuje stav vlasů a pleti a chrání je před škodlivými vlivy prostředí.
- Podporuje činnost tlustého střeva.
- Odstraňuje dýchací obtíže.
- Zpomaluje stárnutí organismu a podporuje obnovu tkání. V zahraničí jej odborníci nazývají regenerátorem organismu.
Zapomenout nesmíme ani na výborné výsledky OLIVENOLu v boji proti nachlazení a chřipce. Účinně totiž zvyšuje výkonnost imunitního systému, takže je nejen účinnou prevencí těchto nemocí, ale pomáhá i v jejich léčbě – lidé, kteří jej užívají, se uzdravují rychleji a mají menší výskyt doprovodných komplikací.
Aby byl výčet předností OLIVENOLu kompletní, zbývá ještě dodat, že olivy, z nichž je získáván, pocházejí z přísně kontrolovaného ekologického zemědělství. Při výrobě nejsou používána žádná chemická rozpouštědla a celý proces je šetrný k životnímu prostředí. Speciální postup, tzv. lyofilizace, zaručuje, že při něm nedochází k oxidaci olivové šťávy a nesnižuje se tak její účinnost. OLIVENOL navíc neobsahuje žádné složky živočišného původu, takže jej mohou užívat i vegetariáni .
Komentáře (3)
- odpovědět
Led 03, 2011- odpovědět
Črv 01, 2012- odpovědět
Črv 01, 2012Přidat komentář