
Zásadní význam má především poměr vápníku a hořčíku. Čím víc vápníku a méně hořčíku, tím větší riziko oběhových onemocnění. To je potvrzeno epidemiologickou studií, provedenou ve Finsku.
Prostě Finové pijí moc tvrdou vodu a nekonzumují zeleninu-není divu, v této geografické oblasti je to dost problém.
Podobně, ne-li mnohem hůře dopadá hodnocení v případě,kdy osteoporózou ohrožené ženy se nechají přemluvit ke konzumaci významných množství vápníku, denně okolo 1-1,5g!, bez souběžného příjmu hořčíku.
Takže se zdá, že správný poměr je Ca: Mg = 2 : 1, možná dokonce 1 : 1.
Zdroj: RNDr. Petr Fořt, CSc. - Zdraví a potravinové doplňky
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz:
Související články:
Zařazení na fórum:
Komentáře (9)
- odpovědět
Srp 11, 2011- odpovědět
Srp 12, 2011- odpovědět
Srp 12, 2011- odpovědět
Srp 12, 2011- odpovědět
Srp 14, 2011- odpovědět
Srp 14, 2011- odpovědět
Srp 19, 2011- odpovědět
Pro 11, 2014- odpovědět
Pro 11, 2014Přidat komentář