
Reklamy na potraviny nás bombardují slogany "0% tuku", "odtučněné" či "nízkotučné". Dělají dojem, že tuky jsou náš nepřítel. Přitom mnoho tuků a mastných kyselin je nezbytných a našemu zdraví prospěšných. Když organismu chybí, je vhodné je doplnit alespoň formou potravinvoých doplňků.
Lněný olej - Obsahuje vysokou koncentraci esenciálních nenasycených mastných kyselin v optimálním poměru: Omega 3 : Omega 6 : Omega 9 = 3,5 : 1: 1. Prospěšný pro kůži, srdce, cévy, mozek, žlučník a střeva.
Pupalkový olej - Pomáhá při menstruačních potížích, kožních problémech a hormonální nerovnováze. Je zdrojem gama-linolenové kyseliny (GLA).
Klíčkový olej - vydatným přírodním zdrojem vitamínů B a E, nenasycených mastných kyselin (vit. F), mnoha minerálů, stopových prvků, estrogenu, octacosanolu atd. Výrazně zvyšuje fyzickou výkonnost a vytrvalost. Dodává organismu energii.
Omega 3 kyseliny - EPA a DHA kyseliny z rybího oleje pomáhají při zánětech střev, kloubů, onemocnění srdce i při psychických problémech.
Olej ze žraločích jater obsahuje alkylglycerol, který podporuje výrazně imunitní systém. Pomáhá též při eiminaci těžkých kovů, pesticidů a dalších jedovatých látek z organismu.
Komplex mastných kyselin Celadrin pomáhá při bolestech a zánětech kloubů.
Oregánový olej - Silný antioxidant. Napomáhá vykašlávání. Působí proti mikroorganismům včetně kvasinky candida albicans. Zmírňuje střevní plynatost.
Komentáře (2)
- odpovědět
Pro 04, 2011- odpovědět
Dub 19, 2017Přidat komentář