Reklama

Žlučníkové kameny

Návštěvník (So, 8. 9. 2001 - 21:09)

Můžete mi prosím napsat blíže něco o této nemoci?Můžou od žlučníku bolet záda a bolesti vystřelovat až do nohy a ruky? Díky

Návštěvník (So, 16. 6. 2001 - 23:06)

I já jsem si vypěstovala žlučníkové kameny.Před pěti léta to bylo dokonce tak hrozné, že záchvat jsem měla i 2x denně - nález:plný žlučník menších kamímků a jeden veliký,který "zlobil" v ohbí vývodu.Po autonehodě jsem kvůli operaci páteře nemohla absolvovat i operaci žlučníku /na kterou jsem byla objednána/a při dlouhém ležení jsem četla i Zdravi z boží lékárny.Aníž bych věřila přečtenému,nechala jsem si zakoupit černou ředkev,na odšťavňovači vyrobila šťávu a snažila se ji vypít.Byl to však úplný ekrazit,úplně mi to vyrazilo dech,proto jsem byla schopná polknout jen ten první hlt. Nějak mi ani nedošlo,že záchvaty se vytratily,až jsem šla na vyšetření před nástupem na operaci.Zjistilo se totíž,že mám žlučník skoro prázdný,pouze s jedním malým kamínkem.Na operaci jsem proto nešla,ale když mě začne trochu tlačit žlučník /bez záchvatu/,velmi ráda si znovu seženu černou ředkev a vypiji šťávu jako prevenci.Zatím to celá ta léta fakt funguje.

Návštěvník (So, 9. 6. 2001 - 02:06)

K té opravdu strašné bolesti, kterou je žlučníkovýzáchvat, mohu napsat toto: začala jsem každý den pít čaj z třezalky a řepíku. Někdy ze samotné tře-zalky. Ale přesto, že jsem si myslela, že tento pro mě "babský recept" nebude mít účinek - opakse stal pravdou. Velká bolest, kterou záchvat žlučníku provází, se zatím nedostavila a to je užasi 15 let. Dokonce jsem byla objednána na operaci, ale po této zkušenosti jsem jí stále odkládala a doufám, že snad už se vše zklidnilo.Ale pozor: bylinkový čaj se nesmí pít stále, je dobré vždy asi po 3 týdnech na + týden toto popíjení vynechat. Nevím, jestli to bylo opravdutím čajem, věřím že ano. Působil a působí i nacelkové zklidnění (alespoň mě). Přeji vám všem,které tato nepříjemná bolest vždy zaskočí (nežlise kamínek pohne) - tento můj malý, ale účinnýrecept pomohl. Za chvíli bude třezalky všude plnoa má opravdu kouzelnou moc. Hodně zdraví všem !

Návštěvník (So, 7. 4. 2001 - 23:04)

Žlučníkové kameny (zejména ty malé) se opravdu někdy mohou rozpustit. Spíš než jeden zázračný prostředek pomůže pomoci celková změna způsobu stravování. Pomůže přinejmenším k tomu, aby se netvořily další kameny. Z potravin, které působí proti tvorbě žlučníkových kamenů patří především zelenina, luštěniny, olivový olej. dále se pro obsah vlákniny doporučuje celozrnné pečivo a ovoce. Naopak strava s velkým obsahem cukru (sladkosti, sladké nápoje) či kofeinu může vyvolat žlučníkový záchvat. Též živočišné potraviny s vysokým obsahem tuků a cholesterolu se nedoporučují. Omezte máslo,vejce, tučné sýry, maso. Jako zdroj bílkovin jezte především luštěniny a ořechy, popř. ryby.Dále se zvyšuje riziko žlučových kamenů s nadváhou. Je však paradoxem, že při příliš rychlém hubnutí a při velkém omezení tuků ve stravě se často žlučové kameny utvoří. I při hubnutí by se měl užívat olivový olej (2 lžíce denně). Tento tuk obsahuje pro zdraví nezbytné mastné kyseliny.Z potravinových doplňků pomáhá Rebanon - šťáva z černé ředkve či bylinný sirup Regalen.

Návštěvník (So, 7. 4. 2001 - 18:04)

Dobrý den, je mi 17 let a uz mam zlucnikové kameny.V nemocnici mi rikali ze mam drzet zlucnikovou dietu ale ja nevim co vlastne muzu a nemuzu jist.Jestli to vite tak mi prosim napiste.Dekuji.

Návštěvník (So, 7. 4. 2001 - 15:04)

Zdrávím vás všechny,operace se vůbec nemusíte bát,dnes se to dělá laparoskopicky a za týden jste doma a na těle máte 3 malé jizvičky.Já jsem tento zákrok podstoupila před třemi lety a teď je mi fajn a můžu jíst co chci.Doma ve skleničce mám schované své kameny velikosti 1,5cm.Žádné bylinky vám nepomůžou.Více odvahy.Radka

Návštěvník (Pá, 22. 4. 2022 - 22:04)

tak ses pekne blba

Návštěvník (Po, 2. 4. 2001 - 15:04)

Já mám žlučníkový kámen již 16-náct let a žádný jiný lék než operace asi není.I když je dnes méně destruktivní než dříve.Mohu vám s klidem říci,že trpím celá ta léta jako pes,ale operace se bojím jako čert kůže.Drahý pane hlavu vzhůru.

Návštěvník (St, 7. 2. 2001 - 08:02)

Moje matka prodělala před týdnem svůj první žlučníkový záchvat. Prý má také kameny. Vlastně o téhle nemoci nic nevím a chci jí pomoci. Jsem si totiž jistá, že jednoduše podlehne jakémukoliv lékaři a když jí bude chtít operovat, podstoupí to. Asi se nemýlím, když řeknu, že tyto obtíže jsou také následkem životosprávy, ale můžete mi k tomu říci něco víc? Co je příčinou? Dají se skutečně rozpustit kameny bez operace? Jak je nutné změnit životosprávy a jak je nutné se léčit?

Návštěvník (So, 20. 1. 2001 - 20:01)

Zkuste lek ,ktery je na objednavku a jmenuje se ROWACHOL. Patri do prirodnich leku .Krabicka 50 tobolek stoji 181,0 Kc Objednavali si to u nas jiz dva nemocni. Neberte ale kapky , maji protivnou chut, alespon na muj vkus.Hodne uspechu preje L.S.

Návštěvník (Čt, 28. 12. 2000 - 22:12)

Skvěle pomáhá Olivový olej na všechny způsoby,dobré je ho užít aspoň 1 polévk.lžíci denně před jídlem,pokud by ti to bylo odporné,tak si nachystej ještě 1 lžíci s citronovou šťávou,která ti pomůže při polknutí oleje.Ale 100% to pomáhá,já jsem si tak vyléčila žlučník sama,doporučuji přidávat tento olej i do pokrmů,třeba i v kombinaci s jinými rostlinnými oleji.

knejfl jiri (So, 23. 12. 2000 - 00:12)

preji pekny denmam jeden problem a ten se nazyva zlucove kameny-cholelitazapodle rentgenu mam nekolik vic jak 1cm velkych zlucovych kamenuhledam nejakej zpusob jak je odstranit z tela,ne operativnim zakrokemsnad mi tady pomuzete,dekuji a mejte se hezky

Reklama

Přidat komentář