ČAVANPRAŠ je elixír života
Historie Čavapraše se datuje tisíce let zpátky až do 4 století př.Kr. a můžeme jej považovat za první multivitaminový přípravek na světě. Legenda vypráví o mudrci Čavanprovi, který toužil po síle a mladosti a nakonec vynalezl směs, která mu zaručila velmi dlouhý život a nyní nese jeho jméno. V lékařském spisu Čáraka Samhita (100 let po Kristu) se uvádí: “Čavanpraš poskytuje výživu slabým, raněným, starým a i mladším, kteří se chtějí dožít dlouhého věku. Užíváním Čavanpraše získává člověk inteligenci, paměť, hezký vzhled, dlouhý věk, silné smysly, silné trávení a energii.“
Jaké má účinky?
Čavanpraš stimuluje metabolismus a podporuje trávení. Velmi vhodný je u únavy, oslabení a stresu. Specifickým účinkem Čavanpraše je působení na dýchací systém, používá se u nachlazení, chřipky, astmatu, alergií a kašle. Byliny v přípravku stimulují imunitní systém.
Podle vědeckého výzkumu jsou omlazující a výživné vlastnosti Čavanpraše způsobeny antioxidanty, zejména vzhledem k přítomnosti fenolů.
Byliny v tomto zdravém bylinném džemu se sbírají v lesích a na farmách v optimální čas sklizně.
Účinky:
- vynikající regenerační a omlazující přípravek
- snižuje únavu
- vhodný po sportu, při zotavování, urychluje hojení poranění
- harmonizuje činnost srdce
- vyživuje mozkové buňky, posiluje paměť
- posiluje činnost jater
- stimuluje imunitní buňky proti virům a bakteriím
- zlepšuje metabolismus a zažívání, zlepšuje vstřebávání živin a vápníku
- podporuje činnost střev a pravidelnou stolici
- podporuje tvorbu zdravé pokožky
- odstraňuje překyselení
- posíluje plíce, dýchací systém a zdravé dýchání
Jak se užívá?
Čavanpraš lze konzumovat pravidelně, protože kromě bylin obsahuje koření, nerafinovaný palmový cukr, ghí (přepuštěné máslo) a kvalitní med. Tyto složky posilují účinek bylin a zvyšují jejich průnik do buněk.
Čavanpraš lze namazat na chléb nebo knackebrot, přidat do pudinku, jogurtu, musli, kaší nebo jen jíst lžičkou. Doporučená dávka je 1-2 čajové lžičky ráno případně večer nalačno. Doporučuje se též vmíchat do teplého mléka nebo čaje Tulsi. Chuť je příjemně sladká, vzhledem k přítomnosti kvalitního palmového cukru (třtinový cukr, který se pomalu zahřívá na hustý sirup, podobný sirupu javorovému) a medu.
Čavanpraš můžete zakoupit na: http://www.001shop.cz/cavanpras-bylinna-smes
MUDr. David Frej
Komentáře
nejsi ty jen reklamou na blábolů!
více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogspot.com
- Odpovědět
Pošli odkaz