Reklama

Panická porucha 4

lucík (Pá, 6. 1. 2006 - 22:01)

no tak koukám že mi nikdo neporadí jdu nafetovat se práškama a asi hajat, no uvidím jak se vyspím moc toho nenaspím.ale hlavně klid se snažím pořád zachovávat. jinak vám všem přeji příjemné vyspinkání a klidné.

Mirka (Pá, 6. 1. 2006 - 20:01)

Evička Rokytova...v bezvedomí som nikdy nebola,krčnú chrbticu mám v takom stave asi ako väčšina žien/41/ v mojom veku čo robia pri PC, ale nebolieva ma a tak si myslím, že to s nej asi nie je, tlak mám takmer vždy v norme i keď niekedy trocha nižší, ale pulz mám stále okolo 100-110 ba občas aj 150, CT a MR i lumbálnu punkciu mám za sebou i EEG všetko v norme, vraj mám tetániu ale to vraj má tiež 60% ?udí. No je pravdou že možno mám PP ale s tých závratov a žia? nie naopak ...aspoň ja to tak cítim, lebo sa bojím čo len postaviť. Na PN idem od pondelka, je to síce zlé riešenie, lebo som v novej práci a vieš ako to chodí, ale cítim sa zle, motá sa mi hlava, búši srdce, trasiem sa a mám s toho všetkého strach. Viem, že ste tu milí ?udia, ktorý si navzájom dodávate odvahu a držíte palce a z vašich článkov Vás aj poznám. Už sa to tu písalo, že čo by si kto vybral miesto PP...? No ja by som PP brala ak by som nepadala a zabrali mi dáke lieky, hoc by som ich brala do konca života.

lucík (Pá, 6. 1. 2006 - 19:01)

tady ten moc zatěžuje tělo?? no já nevím asi se na něj vykašlu a řeknu si o něco jiného asi. myslíš velkým stresem mravečí a brní tělo?? jak dlouho po stresech?

eva.rokytova (Pá, 6. 1. 2006 - 19:01)

Mirko, Mirečko, holčičko: jen v rychlosti - omdlít třeba až třikrát denně? To je síla! Okamžitě EEG, EKG, EMG + magnetická rezonance, nebo CT mozku, krevní testy též! Návštěva neurologa nezbytná! Per se o ta vyšetření, budou mít tendenci ti je nenapsat (CT + MR), ale trvej na tom! Co tlak, puls - kolik máš? Bylas někdy při omdlení i v bezvědomí? Omdlít se může i při atace (ale zcela výjimečně!!!!!!!!) - já sem ten typ, kerýmu se to občas i daří :-((.... V každým případě jdi za obvodní HNED v pondělí! Nezapomeň, že omdlít třikrát za den, NENÍ normální - musí se urgentně vyzjistit příčina! Může jít i o zablok. krční páteř, takže ortoped by tě měl taky vidět. Mazej do neschopnosti a makej po dochtorech!Držím ti palce! Lucíku - může mravenčit i brnět tělo. Diazepam se indikuje na PP ne tak často. Zabírá sice jako lék první pomoci, ale existují i "novější", méně zátěžové, protiúzkostné léky nové generace....

Mirka (Pá, 6. 1. 2006 - 19:01)

Ďakujem Jidra, že si mi odpísala, bola som aj na CT aj na Magnetickej rezonancii - to bolo v poriadku. Možno sa mi ešte niekto ozve.

lucík (Pá, 6. 1. 2006 - 19:01)

no u mě to začalo to mravenčení a brnění takhle: chodila jsem na masáže na záda a krk mám problémy s krční páteří. no a vté době mě to víc bolelo a škubali svali doma mi mamka říkala každej den je to normální je to rozblázněný ale já chytla panickou hrůzu ležela v posteli nenechala si to rozmluvit že mi nic není 3 dny sem se nervovala klepala jak ratlik bylo mi špatně na jídlo neměla chut furt sem si říkala je mi něco atd.sem se tak vynervovala že se mi klepalo srdce, nohy nesloužily euce klepali atd. no a od té doby mi mravenčí tělo spíš jen záda krk a levá noha. od štít. žlázy to není tu mám dobrou byla jsem na krvi ale euthyrox beru.no spíš mi přijde že mě brní to co mi masírovali. bud mi to tak rozbláznily bylo jich noc za sebou a půlka denně docela záhul. nebo ty rozblázněný svaly dostali šok od masáží a elektriky a pak mí nervy fakt nevím byla jsem i na EEg mozku a Ct a nic vše je dobrý.

lucík (Pá, 6. 1. 2006 - 19:01)

ahojky sem tady moc vás zdravím všechny!!! proč myslíte že diazepam je nevhodný??? ještě něco může po dlouhém stresu u kterýho se uplně klepu potom následně brnět nebo mravenčit tělo???

jindra (Pá, 6. 1. 2006 - 18:01)

Kamčo, vydrž a snaž se mámu pochopit, pamatuju si, cos tady psala o tátovi, asi to nemá vůbec jednoduchý. Já vím, že ani Ty, zkuste si někdy v KLIDU promluvit, až bude mít čas a nebude nic dělat.TAky na kluky dost často vyjedu, že mi nepomáhají, potom mě to ale mrzí, jsme schopni si pak vše vyříkat.Mirko, pokusím se Ti poradit, ale nevím, jestli Ti to bude něco platné. Podle mého, pokud omdlíváš, není to jen od psychiky, to se mi zdá divné. Bylas na nějakém pořádném vyšetření, např. na CT?Na tom vyšetření, jak píšeš ( kvůli rovnováze ) jsem byla kdysi, kvůli hučení v hlavě, ale výsledek byl negativní. Potom mě ještě neurolog poslal na CT, bylas aspoň na neurologii? Předpokládám, že jo, když máš takovéhle potíže.Nebo mě napadá ještě krční páteř, od té je motání hlavy normální, ale každopádně to nepodceňuj a nech se pořádně vyšetřit, nejde všechno svádět pořád jen na psychiku, ikdž spousta problémů od ní je, to nepopírám, ale musí se napřed vyloučit organické onemocnění.Tak Ti držím palce, ahojky!!

šárka (Pá, 6. 1. 2006 - 18:01)

Ahojky všichni!JUDITKO,díky moc moc za materiál,který jsi mi poslala.V rychlosti jsem ho pročetla,večer si ho pročtu v klidu a napíšu ti mailíka,teď musím doma poklidit,je tady ale binec....LUCÍKU,já byla taková od dětství,někde mně píchlo a já už jančila,tep 150....Mně tahle potvora poprvé přepadla před 6 lety,ale přestalo to a byla jsem ok.Doktoři prohlásili po vyšetření srdce,že jsem naprosto v pořádku.Ale vrátilo se to před rokem,měla jsem strašné stresy a všechno si moc brala....Zase jsem podnikla anabázi po doktorech a samozřejmě...nic.Vše v pořádku.Celou dobu s tím bojuji bez prášků,bušení srdce mám málokdy,mně víc trápí stísněnost,úzkost,pocit nereálna a strach někam vyjít,Vždycky jsem si řekla,zítra snad bude líp.A přesně,jak píšeš.Hned po probuzení se začnu pozorovat a zjistím,že se mně ta potvora pořád drží.Tak jsem si řekla dost,všechno si jen namlouváš,je to jen pocit a musím zaťukat,už 4.den jsem docela v pohodě.Dnes jsem měla chvilku v práci náběh,mírný třes,ale řekla jsem si,že si toho nebudu všímat a ani jsem se nenadála a bylo to pryč.Autobusem už jezdím v poho,nakupovat taky.Zítra to třeba bude jinak a nevylezu z domu,ale aspoň jsem se přesvědčila,že to jde a že se tomu člověk poddává a nechá sebou tou blbou PP orat.Každý jsme jiný a já rok byla hrozně nešťastná.Nejhorší jsou ty pocity strachu a na zvracení a třes,aspoň pro mě.Já se poslední 4dny po dlouhé době cítila jako dřív,s radostí jsem šla do supermarketu,v poho stála ve frontě.To je pro mě takový úspěch,zvlášť,když neberu prášky.A jak tady někdo psal,že někdo se vyléčí tím,že si uspořádá život a tím se změní i duševně,tak s tím naprosto souhlasím.Já si řekla dost,nic to není,je to jen tvá pochroumaná psychika. Tak se drž,Lucinko,nejsi v tom sama!!!!!

Kamča (Pá, 6. 1. 2006 - 17:01)

Miss, mě to drží už od Vánoc. Vánoce jsem probrečela, protože byly nejhorší, co jsem zažila. Začínám uvažovat, že příští rok, nebo vlastně už letos nebudu doma. Sice mi to bude líto, ale s broukem mi bude líp. Doma mě to hrozně štve. Nemám tu vůbec co dělat, připadám si tu jak na obtíž. Akorát jen brečím a je mi hrozně. Za chvíli jdu zas do práce, vůbec se mi tam nechce, ale zas mi tam bude mnohem líp jak doma. Mámy se bojím i na něco zeptat, protože je fakt příšerná v poslední době. Už by ten přechod mohla mít sakra za sebou, vždyť jí bude v květnu 54. Se segrou se bavit taky nedá a tátovi se raděj vyhýbám. Co já tady vlastně dělám?? Kdybych nemusela, nejezdím sem vůbec, jenže jelikož do pekárny musím, tak tu bejt prostě musím. Máma mi říká, že se zas bojí říct něco mně, že na ní vyjedu, jenže já třeba jen odejdu do pokoje a už na mě řve, že mi nemůže vůbec nic říct. Že jsem po tátoj a takový kraviny. Vyčítáme jedna druhý to stejný, jenže stejně si myslím, že jsem v právu já. Ona si ani neuvědomuje jaká je a i kdyby, tak si to nepřizná. Sice si to stejný může myslet o mně, ale to je mi fuk. Do toho všeho mě příšerně bolej zuby, jak kdyby toho nebylo málo. Chvíli co chvíli mě chytne jakási blbá křeč do zubu a ne a ne to přestat. Dneska jsem chtěla jít k zubaři, jenže měl už jen hodinu ordinační doby a plnou čekárnu lidí, tak jsem tam ani nečekala.

Kamča (Pá, 6. 1. 2006 - 17:01)

Nevim Marti, ale drží se mě už nějak dlouho :-(

Mirka (Pá, 6. 1. 2006 - 17:01)

Ahojte túto stránku čítavam ale akosi nepíšem, lebo keď mi je dobre, tak sem ani nejdem a keď mi je zle, tak ani nedokážem písať. Podobné pocity ako máte Vy mám už 14 rokov, liečená som bola AD a nič moc teraz idú skúšať infúzie. Asi som ťažký prípad, ja sa oktem trasenia, búšenia srdca, motania....aj padnem. V stredu 3x!!! Vyšetrovaná som bola ve?a ráz a výsledky zväčša v norme alebo hraničné, alebo mi lekár povie že taký mález má každý 3 človek.... Fakt sa už hanbím ísť k lekárovi a povedať mu že mi je zle a to strašne.Chcem sa opýtať, viem že viacerí z Vás si sťažujete na točenie hlavy, boli ste aj na vyšetrení ENG- elektro nystamografia....? Je to vyšetrenie orgánu rovnováhy, sedíte na točiacom sa kresle, sledujete body a potom Vám do uší lejú vodu... Nič moc. Ale na iné sa chcem opýtať. Mne toto vyšetrenie robili asi 4-5x a výsledky boli raz podozrenie na vestibulárny syndróm v preavo, potov v ?avo potom úplne v norme.... Fakt neviem čo si o tom myslieť. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Počula som, že niektoré psychické-neurotické poruchy môžu vyvolať aj falošnú pozityvitu výsledkov...napríklad máte na EKG skutočnú tachykardiu ale stdce je OK. Nie je to prípad aj spomýnaného vyšetrenia. Som dosť vystrašená. Mám 41 rokov , dobrú rodinu, deti, manžela, psa- fenočku, aj fajn prácu ale nevládzem už trpieť a každý deň zažívať potácanie ako napitá, búšenie... Mám strach že mám predasa chorý orgán rovnováhy a s tým sa nedá nič moc robiť. Nie som žiaden hrdina skôr bojko i keď sa pretvarujem aby som rodine moc nekomlikovala život ale už nevládze. Berte ti prosím ako volanie o pomoc.

Miss (Pá, 6. 1. 2006 - 17:01)

Ahojte,vidím že nejaka extra veselá nalada nas neopantáva a pribudli aj noví ppčkári, vítam Vás Lucky, vidno, že pp je choroba s typickými symptomami, to isté sme prežívali každý z nas žia?:( Kamča tiež mám dneska nejakú depku prakticky sa mi to akosi ťaha od Silvestra neviem sa z nicoho tesit a celý den premýslam len o chorobach a kedy umriem a to beriem AD prčic mna to už fakt takto nebavi.Evi z Krk vedlajsie ucinky liekov, chcela by som ti napísať jednu vec, nie preto že by si mala trpiet, ale vsimni si kolke v poradi AD už beries, ano niekedy dlho trva kým sa najde to spravne "ušite na mieru" lenže asi ta sklamem ak ti napisem, že tie prvotne priznaky budu na 95% pri vsetkých AD na zaciatku užívania, jednoducho je to zásah do mozgu, zacina zmena chemie a nie je možne aby sa to uskutocnilo bez odozvy, proste sa citis inak a musis to brat ako fakt, ja som si vytrpela 2 mesiace a este stale to nie je ono ale prve dni s AD som myslela že neprežijem tak isto som vymenila dvoje a potom ma trklo že to asi nebude lepsie ani pri dalsich a tak som ostala na Serlifte/Zolofte/aj ked som ho koli prisrnej celonocnej nespavosti chcela prestat brat, teraz už spim bez hypnogenu, chce to len jednu vec vydržat ako mne pisali ostatni ked som tiež bojovali v zaciatkoch z AD, priznaky ktore ma najviac desili na zaciatku liecby boli priserne pálenie tela, najmä na chrbte som to cítila, z?ajknutie, zmätok pocit že zošaliem, busenie srdca, v noci zase stavy ked som sa posadila na posteli s úzkostou až v krku a neodovodneným strachom, pri Moclobemide sa mi stavalo že som v noci sa zobudila s panikou že nevidim tocila sa mi priserne hlava a ja som mala strasný strach po takýchto desivých nociach som sa budila cela dobita psychicky aj fyzicky, nechutenstvo, problemy dosiahnut orgazmus, proste mas pocit že je ti vsetko, teraz po 3 mesiacoch uživania Serliftu nie je moj stav 100% ale je o dost lepsi ako pred liecbou, kedy som sa celá klepala, mala pulz 160 a nemohla som sa nadychnut a nejedla som aj 3 dni, myslela som že je to moj koniec že más slabe srdce, ci nezistenu rakovinu, skus to vydržat s liekmi aspon mesiac, viem že je to ťažke ale žiadne AD ti po týždni usmev na tvari nevycaria:(nemame lahku chorobu tu je potrebný boj a niekedy dost tvrdý aby ked sme este nevyhrali aspon ani neumreli v boji. Držím palce, ty to zvladnes! Ja som brala Paroxetin, Moclobemid a teraz som na Serlifte ale menit už nebudem aj ked ten Citalec mi dlhsie vrta hlavou že može byt fajn:)Evička Rokytienka, co to citam atak jak hrom?:(((preco beries len xanax bez AD?obchodaky su "smrtou" pre nás vsetkých skoro, ja som dneska bola v Carrefouri s drahým a moje prve slova boli "Fuj zas ten hnusný neon" v poslednej dobe mam strasnu derealizaciu najmä popoludni ked idem unavena z prace do mesta mam pocit akokeby som sa medzi tými vsetkými ludmi ani nepohybovala uuu ako po smrti:))Nika tu taku slabost už som zistila co mi sposobuje, vacsinou virus, alebo nejaka ifekcia, stale ak to na mna pride vacsinou za den dva ochoriem prehana ma alebo tak, bude to virusove, ale vyzera to ako slabost srdca vacsinou sami v takých chvilach aj ťažko dýcha, alebo bohvie co to je, ale už sa mi stalo že som myslela že je to panika vzala Lexaurin a pri tom to bola črevna chripka:))Roman tebe dala Dr. na začiatku liecby Serlift 100 mg??????preboha to ta cchela odrovnat?ved na zaciatku sa ma zacinat 30mg, ja som zacala rovno 50mg lebo som zacala s liecbou pred cestou do zahranicia tak chcela vidiet ako reagujem, ale stovka na zaciatku by ma asi zabila, ako teraz zo serliftom v pohode?

martina-hu (Pá, 6. 1. 2006 - 17:01)

ahoj kami,jaka depka, vzdyt se blizi jaro!!!!!!!

Kamča (Pá, 6. 1. 2006 - 16:01)

Ahojík kamarádi...zas na mě leze nějaká depka, to je hrozný. Nejdřív mě naštval profesor a teď je mi ještě tak smutno..Romane, musím s tebou nesouhlasit. To lezení do mobilu mi přijde úplně normální, protože kdybych se tam nepodívala, mohl by mi něco zatajovat. Takhle aspoň vím, na čem jsem! A hlavně to dělá i on mně, takže je asi každýho věc, jak si to doma zařídí. Nevím, proč by mi mělo vadit, že se mi tam podívá, když mám klidný svědomí. Krakonoško, to jsi napsala moc hezky s tím, že můžeš každýho zmlátit, páč je to terapie :-) Judit, poslala bys mi taky tu štítnou žlázu, please? Tak koukám, že Rokytka souhlasí s Romanem, co se týče SMS. Asi záleží na každým individuálně. A co se týče srazu, je mi to jedno, v únoru ale nevím, co bude, celej leden jsem doma.

martina-hu (Pá, 6. 1. 2006 - 13:01)

Ibri - mamino, posli fotó, prosim

Ibri (Pá, 6. 1. 2006 - 13:01)

Rokytko.... každá mince má dvě strany.

martina-hu (Pá, 6. 1. 2006 - 13:01)

Lucie - tak ja te potesim - je vice lidi, co se z toho dostali uplne a ti sem treba uz nechodi, vetsinou prodelali v zivote radikalni zmenu, treba stravovaci nebo si jinak usporadali vztahy - k sobe ci druhym, takze vlastne prosli i dusevni zmenou, coz vlastne s tim souvisi. Ja jsem pristoupila taky k zivotni zmene - poridila jsem si miminko. je to se mnou lepsi, nez predtim a na to, ze jsem to zvladla bez prasku jsem na tom urcite dobre. /A za tuto vetu pisu nase opatrne PP-ckove ZATIM./Eduso - uz je ti lepe? Pozdrav detatko. Rokytenko zlata, moje PC objima to tvoje PC a jinak si uzijte plouzaky v unoru, ja se odsud ted zase na delsi dobu nehnu i kdyz bych moc rada na srazik s vami,... no aspon ze jste tu.

Eva Krk (Pá, 6. 1. 2006 - 12:01)

Rokytěnko ahoj.Zítra jsem v Praze.Budu na vás holky pražský mávat a ronit slzy.Přez Olomóc jedu tenhle měsíc, tak doufám, že ty dvě místní baby aspoň líbnu na čelo. Krkonoše hlásí krásně jasno, mrzne, pohádka.Ale já nějak jasno nemám.

eva rokytova (Pá, 6. 1. 2006 - 11:01)

Moji nejnejnejmilejší! :-)))))DM 11 - já bych teda - na rozdíl od Pajky - svoji PP, dyby to šlo, ráda čejnžla za něco jinýho... V poslední době mě totiž docela brutálně deptá a leze do života! Přichází nezvána a dělá mi v duši - slovy Romana - Savo! :-((((Souhlasím s tím, abychom Olomóc přešoupli krs Juditku na Vítězný únor! Nedovedu si srazík bez ní a Slávka - kerej po mě všecičko dojídá - představit. A taky se s ní chci zas dlouho ploužit a ploužit a ploužit po parketu, bych furt nemusela vobjímat jen tu studenou PC bednu :-))Lucíku, pocit, že se z toho zblázníš, jsme tady prožívali všichni! :-(( Já ho, bohužel, zažívám dodnes!... Jen si u tebe nejsem jista, zdali je indikace Diazepamu na místě???Lucie - není důvod svoji PP skrývat, utíkat s ní do zákrytu... Izolace není dobrá, špatně se s tím žije. Tím nechci říct, že by bylo záhodno ji odkrývat každýmu na potkání...Ibri, asi se ti to nebude líbit, omlouvám se, ale já sem v tomhle ohledu nekompromisní: lízt někomu do sms... zkrátka ho kontrolovat - považuju za začátek konce vztahu, i když ti v určitém ohledu, samozřejmě, rozumím.... Zažila jsem to. Připadala sem si doslova jak znásilněná. Je to strašně ponižující, ztráta důvěry - osobně jsem se přes to nikdy (!!!) nepřehoupla a cejtila sem se jak zpráskanej pes. Přišlo mi to absolutně nedůstojné. Měla sem pak pocit, že to nemá konce - a taky nemělo! Hezkej páteček fšem, moji drazí :-)))

Reklama

Přidat komentář