Reklama

krční páteř - co všechno způsobuje?

missulka (Út, 24. 8. 2010 - 18:08)

Zdravím všechny, skoro 14 dní mám problémy s motáním hlavy, závratěmi, mravenčením v krční oblasti a následně dýcháním. Tenhle stav u mě proběhl asi před rokem a něco, tenkrát jsem to prožívala cca 3 týdny. Oběhala jsem více doktorů a různá vyšetření, od interny až po neurologa. Když mi postupně bylo řečeno, že mám vyšetření v pořádku, až na menší nález na krční páteři a EEG, tak se mi pak nějak ulevilo. Tentokrát to ale zažívám ještě více. Každý den ráno si řikám, že už to snad bude v pořádku a pořád není. Je to děsný, v práci nejsem schopná nic dělat. Mám pocit, že to semnou každou chvíli švihne. O víkendu jsem si naměřila nízký tlak, tak jsem si řikala, že to asi bude nízkým tlakem. Takže dneska jsem do sebe dostala jednoho panáčka a pila jsem colu. Ale žádná změna, naopak se mi v práci udělalo tak zle, že mě nakonec odvezl řidič na pohotovost do Vinohradské nemocnice. Tak trošku jsem očekávala následnou reakci.. a to byla taková, že mi paní doktorka řekla, že pokud tenhle stav je dlouhodobý, že musím jít ke své obvodní lékařce. Tady bych ještě chtěla zmínit, že obvodní lékařka v tomto případě je celkem k ničemu, ta mi maximálně napíše doporučení někam, kde už sem dávno byla.. Musím ale ještě říct, že paní doktorka na pohotovosti byla moc milá a prohlédla mě, vyslechla a můžu říct, že i uklidnila. Potom, co jsem jí vše vylíčila, tak mi řekla, že je možné, že tenhle stav, který mám je od krční páteře a abych se hlavně hodila do klidu. V tu chvíli si řeknete: "Jako jak hodit do klidu? Mně je blbě a ona mi tady řiká, takovýhle věci?" Jenomže když se nad tím vším zpětně zamyslím, tak bych se opravdu měla hodit do klidu. Čím víc se člověk vynervuje, což se samozřejmě stane, když se Vám začne motat hlava, tím je to horší. Přečetla jsem si tady spoustu komentářů a musím říct, že mě docela zarazilo, kolik let se s takovýmhle problémem někdo potýká. Je mi 28 let a neumím si představit, že bych se každý den měla cítit tak, jak se teď cítím těch posledních 14dní.

greta (Út, 27. 7. 2010 - 15:07)

Ahoj Inko,kdysi jsem sem...popsané i jiné problémy běžně odstranuji, tel. 603 797 369

Leny (Pá, 16. 7. 2010 - 20:07)

Reaguji na všechny, kdo máte potíže s krční páteří. Měla jsem úplně stejné problémy až na ten zrak. Mě se jen občas před očima objeví stříbrné tečky, které ale za chvíli zmizí. Ostatní vaše popisované problémy jsem již prodělala od bušení srdce přes motolice a následnou slabost v kolenou, kdy tělo jakoby nechtělo jít, houpání jako na lodi a bolest.
MÁM NA TO OSVĚDČENÝ LÉK ... BUDE SE VÁM TO ZDÁT ASI UJETÉ, ALE JSOU TO OBYČEJNÉ KLIKY. NE TY MUŽSKÉ ZE ŠPIČEK, ALE ŽENSKÉ Z KOLEN. MUŽSKÉ ZATĚŽUJÍ UŽ MOC A PŘI TĚCH ROZJETÝCH KRČNÍCH PROBLÉMECH JE TO VELKÁ ZÁTĚŽ. NAOPAK ŽENSKÉ Z KOLEN JSOU AKORÁT. JEN POZOR: NEBUDETE MÍT HNED POKOJ PO PRVNÍM DNU A SÉRII, MUSÍTE VYDRŽET TAK 5 - 8 DNÍ. STAČÍ DENNĚ 3 x 10 S PŘESTÁVKOU KDY SI NAPOČÍTÁTE DO DVACETI. DŮLEŽITÉ JE NEŠIDIT JE, ZADEK NEVYSTRKOVAT ( TÍM SI SPÍŠ UBLÍŽÍTE ) A DRŽET PŘI KAŽDÉM KLIKU LOKTY U TĚLA A HLAVU V ÚROVNI TRUPU, NEZVEDAT JI PŘÍLIŽ A ANI NAOPAK. PŘI LOKTECH OD TĚLA SI ZASE SPÍŠ UBLÍŽÍTE.
NEŠIDIT TO. VĚŘTE, MNE TO VŽDY POMOHLO.

Leny

lenka (Čt, 8. 7. 2010 - 16:07)

zdravim
přesně takové problémy jako má beruška mám i já už půl roku.když ležím sedím nebo vstanu tak je to docela v poho ale jak se rozejdu jako by se mi zamotala hlava takovej divnej pocit jako nejistota při chůzi a že vás neposlechne tělo a jako že padáte ale nepadáte hodně mě bolí za krkem takovej tlak mezi lopatkama.stále rehábky vyšetření a pořát dokola už mě to unavuje verikt lékařů zní krční páteř a špatné držen těla a cvičit cvičit cvičit na posílení svalů

Mirka (Po, 5. 7. 2010 - 14:07)

Ahoj všichni "krčaři" jsem taky jedna z nich, proto se též dotážu. Po odblokování stuhlé šíje mě šíje tuhne dál. Hlavně, když píšu na PC, nebo se dívám na film. Zkusila jsem už kde co. Změnit polštář, protahovat. K paní Fyzioterapeutce chodím pořád dokola, ale potíží se ne a ne zbavit. Jediné, co pomáhá, jsou cviky se spodní čelistí dozadu. Napadlo mne, jestli jsem si náhodou nehnula při čištění zubů s čelistí, když ciky pomáhají nejvíce.Taky mě napadlo, jestli jsem šíji nepřeuvolnila. Popravdě. Už mě napadá kde co. Za každou "babskou" radu moc díky :-) Mirka

beruska (St, 30. 6. 2010 - 17:06)

ahoj lidi,ja mam bolest...no ty mi mluvíš z duše , právě mám určité problémy které se jakoby podobají mdlobám , stojím a mé tělo jde jakooby do strany občas se přidá pocit slabosti , nával a k tomu bušení srdce na neurologii si určitě zajdu , mám problém s vypouklým okom od štítný žlázy tk už jsem si udělala diagnozu že to bude určitě nádorem v hlavě nebo za okem a k tomu mi lítá i krevní tlak , nahoru , dolu.

Petr (Čt, 24. 6. 2010 - 22:06)

Zdravím všechny. Chci se zeptat jestli má někdo stejné stavy jako já a případně od čeho jsou. Už asi 3 měsíce se mi motá hlava. Ani na den to nepřestalo. Problémy se zády mám od mala ale nikdy mi to nedělalo takové potíže. Někdy si říkám že je mi líp ale někdy bych raději 3 dny nešel ven což si samozřejmě nemůžu dovolit. dost mě to omezuje. Nevím jestli s tím nemá něco společného i psychika. Neznáte někdo pocit že se to s vámi celé najednou zahoupá, přeběhne mráz po zádech a myslíte že máte infarkt? Díky za rady

kRISTINA (Pá, 18. 6. 2010 - 15:06)

Ano je to možné. Mám...mÁM TO SAMÉ,JE TO TEDY OD PÁTEŘE?STAVY NA OMDLENÍ,BUŠENÍ SRDCE...PSYCHIKA TAKY PRACUJE,,,,

Romana (Čt, 17. 6. 2010 - 15:06)

Krční páteř mě trápí zhruba rok. Jak píšete, proběhly rehabilitace, Aullin,Myolastan..ale problémy více méně s různou intenzitou stále trvají. Už se mi ani nechce chodit po doktorech. Mám dny, kdy jsem v pohodě a potom, že bych raději jen ležela v posteli.Nejhůř mi dělá dlouhé sezení, čemuž se v práci moc nevyhnu a cesta MHD,nesnáším ty trhavé pohyby..a potom stání ve frontách, dřív mi to nevadilo, někde dlouho stát, teď mám pocit, že na mě jdou závratě a že se složím. A taky z vedra venku nejsem moc nadšená.

Martin (Čt, 17. 6. 2010 - 10:06)

Dobrý den, ráda bych...Taky mám problémy s krční páteří a způsobuje mi i problémy se zrakem. Dělají se mi mžitky před očima,ráno,když se probudím mi pulzuje zrak a někdy dokonce se v noci probudím a nevidím nic jen zrnění,ktere po rozhýbání krku zmizí.

Martin (Čt, 17. 6. 2010 - 10:06)

prosím mám dotaz,už skoro...Ano je to možné. Mám stejné problémy a mám všechna vyšetření a vše v pořádku. Nikdo si neví rady.

luca (St, 16. 6. 2010 - 19:06)

já mám tyto potíže také , problém od 4 do 6 krčního obratlu , potvrzeno léčitelem a následně rentgenem. stavy že mám počínající infarkt mám někdy i dvakrát , třikrát denně . někdy večer když usínám se blbě pohnu a celý hrudník se dostane do jakési křeče a já se nemůžu nadechnou ani pohnout , jako dítě jsem dělala do 15 let sport, gymnastiku , v dospělosti kolo a aerobic , teď už 5 let nic a trpím jak zvíře.

Martina (St, 16. 6. 2010 - 19:06)

Krční páteř mě také již trápí delší dobu. Kéž bych dříve dodržovala "zádovou hygienu" ! Jsem docela vysoká, takže jsem všude praktikovala sezení v různě schoulených pozicích, o práci u počítače ani nemluvě, navíc co jsem si pořídila notebook jsem byla schopná ležet na posteli a mít hlavu nataženou k obrazovce. Vše začalo nenápadně zatuhlostí v šíji, nevěnovala jsem tomu moc pozornosti. Jenomže pak se přidaly takové divné stavy na omdlení, bušení srdce, bolest na hrudi, pocit, že se nemůžu pořádně nadechnout.Proběhala jsem mnoho vyšetření. Obvodní se na mě koukala jako na blázna, vždyť jsem taková mladá! Nakonec jsem vyfasovala rehabilitace, které pomohly pouze nárazově. Nicméně řekli mi tam , že bych měla posilovat zádové svaly a také, že mám ploché nohy, které páteř hodně ovlivňují. Stále cítím, že nejsem jako předtím. Před pár týdny se mi zase všechno vrátilo. Únava, bolesti za krkem, bolesti žeber, pocit na omdlení. Psychicky na tom zrovna nejsem nejlíp. Kolikrát čekám, kde to se mnou praští. Podotýkám, že se snažím denně cvičit,ale že by to k něčemu bylo, to zrovna ne. Jinak jak píšete výše, o těch infarktových stavech, krční páteř je jistě způsobobvat může. Můj taťka si kolikrát také téměř volal sanitku kvůli tachykardii, závratím, slabosti..po různých vyšetřeních skončil na neurologii, kde mu napsali rehabilitace a šoupli antidepresiva.. ..

ivana (Pá, 11. 6. 2010 - 10:06)

Take mam problemi s krcni pateri vsechno co pisete takhle se neda zit mam antidepresiva neschpenku protoze v praci se to neda,prodavam vlahudkach jednostrana prace a pruvan.V Protivine je pan doktor Masek v utery tam jedu prej je moc dobrej,napravi a rekne co a jak

KarELax (Po, 31. 5. 2010 - 18:05)

ja to mam taky skolioza jj to mam taky a mam ty same stavy to maš od toho kamo a jak se vystesuješ je to ešte horší :))

Lenka (So, 29. 5. 2010 - 20:05)

já už ani nedovedu,nazvat ty stavy.2x mě odvezli,náběh inferktu.Byla to hrudní páteř.Doktorku mám výbornou,otevřeně mi řekla.Obstřiky,rehabilitace tak jednou za rok,páteř se uvolňuje.Pak stačí špatné sehnutí,otočení a máte to znovu.Ale pozor!
Blokády páteře,způsobuje stres,deprese.Mezi 5-7obratlem je místo,které bere stresy až je nemůžu pobrat,tak je páteř zablokovaná.3obratl působí na vidění,5obratl na slyšení.Řekla mi,naučte se s tím žít.Někdy se,může stát,že se Vám zdá,že je to poslední hodinka,ale vždy si volejte lékaře.Raději 2x zbytečně,než jednou pozdě.Taky mi něco dala,při psychické zátěži lexaurin.Ale páteř je tedy příšerná,brnění prstů u rukou,nohou,neslyším,nevidím,hučení v hlavě bolest na hrudi,za krkem vystřelování do hlavy,to znáte.Jen jak se toho zbavit?

Igor (So, 29. 5. 2010 - 18:05)

Ahoj vsem, tak me trapi neco...To znám bušení srdce, motání hlavy, bolesti žeber je to nekonečné!

Petr (So, 29. 5. 2010 - 18:05)

taky mám problémy s krční...Typické, dají ti prášky na nervy a udělají z vás magora, je to jednodušší.Nedívím se, že mají lidé potom i problémy znervy když je to stále bolí a omezuje! Celodenní bolest musí způsobovat úzkosti to je jasné!

Igor (So, 29. 5. 2010 - 18:05)

taky mám problémy s krční...Přesně ti rozumím, mě je 36 let a mám s tím problémy asi patnáct let.Prošel jsem ortopedií, neurologií až po psychiatrií.Vystřeluje mi to do ramene, žeber ve předu, infarktové stavy, závratě a nikdo mi nikdy, přímo nepomohl! Je to moc nepříjemné. Cvičím a problémy mám léta a stále trvají.Podotýkám, že už jsem vyzkoušel snad všechno.

Přitel (Pá, 14. 5. 2010 - 20:05)

Už nevím co mám dělat....Milá Katko skús se poradit na www.cepeljaroslav.wbl.sk určite se dozvíš zajímavé věci

Reklama

Přidat komentář