Reklama

krční páteř - co všechno způsobuje?

Vojta (Pá, 3. 1. 2014 - 16:01)

Největší zrada je právě...Ahoj Honzo,
uvažoval jsem tenkrát o té metodě rovnání atlasu, ale pak jsem to nějak pustil z hlavy. Je to docela finanční palba a taky jsem si řekl, že kdyby to byl takový zázrak tak už jsem všichni v pohodě. No jestli tam budeš psát dej pak vědět zajímalo by mě co ti odpovědí.

Honza (Čt, 2. 1. 2014 - 21:01)

Největší zrada je právě v tom, že až na několik výjimek krční páteří vedou všechny "dráty" ovládající celé tělo a když je nějakým způsobem podrážděná (vyhřezávající plotýnkou, obratle mimo osu) tak může zlobit úplně všechno. V tomhle případě má krční páteř velmi široký výběr z desítek různých diagnóz, stačí jenom skřípnout nerv a poslat tak mozku špatné informace.:-) Dokonce i ty nervy které nevede mícha, pokud jsou někde stažené svaly, můžou je dráždit a pak zlobí i to. No a protože určité nervy vedou od krční páteře i obličejem a do očních svalů, může z krční páteře cukat i v očích a taky jsem to zažil. Oči, ruce, nohy, křeče, cukání, bolesti svalů jako při chřipce a mnoho dalšího... Špatné prokrvení mozku je při tom úplně normální, z toho jsou potom ty deprese, únava, odkrvující se ruce...
Ty svaly by se měly správnou masáží uvolnit a cvičením je potom naučit, aby se nestahovaly a zabíraly rovnoměrně s těmi svaly, které teď pracovat neumí, nebo pracují špatně. Svaly které jsou stažené si naopak musí odpočinout. Je to takový začarovaný kruh, jak uvolnit sval stažený od skříplého nervu a tím povolit nerv co ten sval stahuje. Ale dobrý fyzioterapeut ví, jak na to.:-)

Jak se mi to stalo sám nevím. Pravděpodobně dlouhodobé svalové dysbalance a vadné držení hlavy, plus následek skákavého povolání (řidič). Začalo to bolestma hlavy asi měsíc předtím, potom taková zvláštní únava, pak přišla "střevní chřipka" a bolesti žaludku který mám úplně v pořádku a týden na to vyvrcholení v podobě vertiga a zúžení zorného pole, záchvaty úzkostí apod. Až na tu stále trvající pohledovou závrať, občasné škubání svalů, pískání v uších a deprese už je naštěstí víceméně všechno za mnou, občas ještě lehké odkrvení rukou a bolest žaludku. Například když jsem dostal nový soubor cviků na další svaly kolem páteře, zase se mi to na chvíli vrátilo a za pár dní zmizelo. O žádném úraze nevím, ale je možné, že jsem to něčím začal a dorazil tím, že jsem byl zvyklý spát na dvou polštářích.

Andrea (Čt, 2. 1. 2014 - 19:01)

Andrea: Mně prý taky. Je to...Honzo: díky tvůj příspěvek mě dodal trochu naději. Z ní to tak nějak optimisticky a to mi hodně pomohlo. Víš ono jak to dlouho trvá tak už člověk nedokáže myslet na nic jiného. Říkám si, že jsou na tom lidi i hůř ( právě na tom vozíku ). Nečetla jsem všechny vaše příspěvky tak nevím o jakou metodu jde, ale dej určitě pak vědět. Mě právě po tom pádu se jakoby ty svaly stáhly. Mám tam strašné spasmy a taky kolem ramen. Nejdříve mě vždy musejí rozmasírovat, abych mohla cvičit. Jedna rehabilitační mi řekla, že jak je to stažený tak se to ani posílit nedá. Bolí mě od toho hlava, ale prý je to od těch stažených svalů a pak se mi dostává málo krve do hlavy. A ty nervy mi skáčou všude po těle, ale i třeba v nohách to nechápu, když mám jen krční páteř. Tam přece nic pro nohy nevede nebo jo ? Někdy se nemůžu ani soustředit, ale to asi souvisí s tím prokrvením hlavy je to hlavně při předklonu. A jak to začalo Honzo tobě ? Po nějakém úrazu ?

Honza (Čt, 2. 1. 2014 - 19:01)

Andrea: Mně prý taky. Je to ale určitě vratný stav. Existuje dost lidí, co se jim třeba po několika letech na vozíku vrací citlivost do ochrnutých končetin a že i spousta spojení v periferních nervech i mozku se po letech dokázala sama napravit. Tělo má velkou schopnost regenerovat a myslím, že v našem věku ty schopnosti stále jsou. Takže věřme, že se časem opraví i tohle a dobrá rehabilitace pomůže k tomu, aby se to dál nedráždilo a nepoškozovalo.
Teď mě ještě napadlo jak se tu objevil Vojta a dříve se mluvilo o metodě Atlas Profilax: Probíral jsem to se svojí terapeutkou, pročetla si kvůli tomu stránky a shodli jsme se na tom, že tam nikde není popis, jak léčba probíhá a jak docílí toho, že se Atlas nebude dál vychylovat kam nemá, pokud je to způsobené svalovými dysbalancemi. Čili by mohla nastat situace, kdy se sice podaří přístrojem Atlas srovnat, ale špatně pracující svaly ho můžou opět začít tahat mimo. Chystám se tam napsat a vyptat se na tu jejich metodu podrobně. Pokud je to důvěryhodné, určitě nebudou mít problém s odpovědí.

Vojta (Čt, 2. 1. 2014 - 19:01)

Medicína v tomto ohledu...Zdravím v roce 2014,
páteř je svině a nejhorší úsek je ta krční.
Já běhám taky po rehabkách a chvíli dobrý a pak se to zas zhoupne na to špatný. Ale nedá se nic dělat. Taky mi to otravuje život jako všem. Občas mi pomůže pokecat s někým kdo je na tom stejně a ví co mi je. Ale jinak musíme vsadit na cvičení a na to, že seženeme kvalitního fyzioterapeuta.

Andrea (Čt, 2. 1. 2014 - 14:01)

Honzo: máš pravdu už jsem...Medicína v tomto ohledu naprosto selhává. Aspoň já mám tyto zkušenosti. Je mi už trapné jít k lékaři. Kouká na mě jak na hypochondra.
Stejně mě nikam nepošle. Mám všechna možná vyšetření za sebou a prý je to krční páteř.
Myslíte, že opravdu páteř může způsobit tolik špatného ? Já si někdy říkám jestli nemám nádor na mozku, ale mám dělanou magnetickou rezonanci a to dvakrát a nic tam nebylo. Už vážně nevím. Prý se mi poničily nervy v té páteři. A dají se ty nervy vůbec někdy do kupy ? Berete někdo i nějaké léky ?

Andrea (Čt, 2. 1. 2014 - 13:01)

Andrea: Mně taky říkali,...Honzo: máš pravdu už jsem nad tématem o tom co mi vlastně je hodně přemýšlela. A jediné na co jsem přišla je, že začátek toho všeho byl v mém pádu na lyžích. Něco se tam přehouplo a tělo nefunguje tak jak mám. Mám z toho šílené deprese a taky to trvá dlouho u mě 3 roky. Snažím se cvičit doporučené cviky to mi nedělá problém, protože sport jsem měla vždy ráda, ale nevím proč z nějakého důvodu se to nelepší. Jsem ráda za každou lepší chvilku. Je to pro mě strašně vyčerpávající.

Honza (Čt, 2. 1. 2014 - 10:01)

Andrea: Mně taky říkali, že ta vyjetá plotýnka a křivé obratle nejspíš poškodily nervové obaly. Dokáže si to pomoct samo a obnovit se, ale chce to prý čas. A také pomoct té páteři, aby už nic ty nervy nedráždilo.
Taky z toho mám deprese a už nevím čemu to víc připsat. Jestli dlouhotrvající neschopence, nebo přímo následkům té páteře, netuším. Každopádně jsou to stavy úplně na nic. U mě je to asi tak, jako když se běžný splín, kterým čas od času trpí každý, znásobí řekněme 5x. Přestaly mě těšit maličkosti a stal se ze mě pesimista a náladový člověk propadající depresím, kterýma jsem nikdy v životě netrpěl. Řekl bych, že souvislost to mít bude, říká to hodně odborníků. Je to asi přirozená reakce organismu na něco, co není v pořádku, navíc jestli je krční páteř nestabilní, může docházet k utlačování žil a myslím, že mozek pak nedostává tolik krve k vytváření všeho co potřebuje, mj. i serotonin a dopamin, které při nedostatku způsobují tohle rozhození a deprese.
Nevím, nejsem doktor a doktoři se moc s člověkem nebaví, takže abych to mohl s někým zkonzultovat, jsem zatím neměl příležitost.

Gromidd: Co ten Tetrax, zkoušel jsi se už objednat? Čeká se na to cca 14 dní. Asi by to taky chtělo jiného neurologa, který by nechal udělat ještě mag. rezonanci té krční páteře a podle výsledků bys mohl začít cíleně rehabilitovat. Já je vystřídal 4 (během týdne), než se se mnou nějaký začal normálně zabývat. Proč se zbytečně léčit na epilepsii, když v tom třeba problém vůbec nebude, zatímco může být v poškozené krční páteři.

Berca (Út, 28. 12. 2010 - 17:12)

Ahoj,když tady čtu ty příběhy,tak mě to nutí se přidat.Já už 5 měsíců marodím,bylo mi pořád špatně,bolela mě hlava a záda.Skončila jsem na interně,kde mi udělalí veškerá vyšerření včetně gastrosk.a kolonoskop.,výsledky negativní.Nakonec to vypadá,že příčina mých potíží bude zřejmě od páteře,ale ještě mi to nikdo neřekl definitivně,je to má doměnka.Na neurologii mě snad vůbec neposlouchá,kdxž ji to říkám,tak jsem se rozhodla pro čínskou medicínu.Už nevím kudy kam,je mi pořád zle a ty bolesti zad,je to neúnosné.Někdy mám pocit,že už jsem z toho magor.

Anička (Út, 7. 12. 2010 - 09:12)

Ahoj....
Mám také problémy s krční páteří :(
Kvůli tomu jsem skončila i v nemocnici. Doktoři ale nevěděli co mi vlastně je a tak si pozvali na pomoc paní neuroložku.Ta mi řekla že mám cviklej krční nerv. :( Dali mi prášky na psychiku.Prý mám s toho panický strach (úzkost, kolikrát ani nevím co mám dělat a jsou večery kdy i 4 hodiny to rozdýchávám). Byla jsem i na MR ale bohužel nevydržela jsem tam an i 2 minuty.A tedy nakonci jsem skončila v nemocnici na JIPCE. :( Mám bolesti nohou jsou dny kdy se ani nepostavím. :( Mžitky před očima.Ale jak beru ty prášky tak mi to docela pomohlo.Beru je sice jenom 2 tejdny ale učinky se prý projeví už po 3 týdnech.Doporučuji rehabilitaci (elektro léčba a míčkování). :) Příjemný den

Lukáš (Pá, 1. 10. 2010 - 18:10)

Neni to moc casty a...Čau ja pravě něco podobneho mam bolí mě krčni pateř a spatněji vidím ot te doby ale nevím moc jak z toho ven

Johny (St, 29. 9. 2010 - 14:09)

Dobrý den, ráda bych...Také mám problémy, které jsou ovšem k mému věku neadekvátní. Je mi 16 a již v tomhle věku mě krk stále bolí, občas se jakoby zasekne a nemůžu hlavou ani otočit, také mám problémy se zrakem někdy nevidím dokonce vůbec, je mi špatně, ztrácím cit na pravé straně těla a pletou se mi slova. Naštěstí tyhle stavy nemívám nijak často (klepu do stolu...), ale je to nepříjemné a páteř mě pořád bolí. Nemohl by mi někdo poradit co s tím? Doktorům zřejmě můj stav nepřipadá dost akutní, takže na operaci to prý není, poradili mi ať chodím na masáže a cvičím. Masáže mi ovšem nikdo neproplatí a cviky mi taky nikdo žádné neporadil, klasické protahování formou úklon hlavy a otáčení mě bolí. Děkuji za odpověď

majkuska (Po, 20. 9. 2010 - 11:09)

Dobrý den, obracím se na všechny lidičky, kteří mají problémy s migrénami vyvolanými krční páteří, kromě stresových podnětů mi migrénu vyvolává velice pravděpodobně špatná poloha krční páteře při spaní. Nevím, jak mám spát, který polštář zdravotní by byl pro mě nejlepší - na internetu je jich mraky a každý je nejlepší. Poradíte mi někdo? Beru na migrénu čípky od neuroložky, ale obávám se, že si na ně pomalu zvykám, neboť po uplynulém víkendu, který jsem tupě prozírala kvůli nepřestávající bolesti hlavy a krku, jsem zjistila, že si jich musím brát víc a častěji. Co budu brát příště? Mám už z těchto problémů deprese.
Děkuji za reakce

Sinue (St, 15. 9. 2010 - 21:09)

Já mám největší problémy se zrakem. Doktorka tvrdí, že by to mohlo být i od krční páteře. Prostě mi zrní před očima (visual snow) a když se na něco zadívám Přesně, jak tu někdo psal - nejhorší je to po ránu, to mi oči doslova pulsují. A pak v noci, to je jak laserová show. Navíc mám tinnitus a pravidelně se budím s bolestí hlavy. Všechno mi začalo před třeni měsíci :-( Založila jsem o tom zrnění stránky www.visualsnow.wz.cz. Neprodávám žádné doplňky, ani nenabízím řešení :-( Naopak, kdyby ho někdo znal, ráda si ho poslechnu.

Liba (Ne, 12. 9. 2010 - 21:09)

v krvi nic to budou fakt...Ahoj Luci,normálně si recenze jen čtu, ale nedá mi to nereagovat, stejné rpoblémy tj. neurogenní tetánie s panickou atakou mi začaly také po masáži na masážním lehátku ceragem. Bojuji s tím už rok, ale musím ti říci, že apo parox mi moc pomáhá. Trpěla jsem častými bolestmi bederní páteře, byl to mazec a po roce užívání apoparoxu to výrazně ustupuje. Až je mi to divné, protože, jak jsem měla ty bolesti tak dlouho a pořád, tak ječasto očekávám a mám z nich strach, ale ono to vlastně už skoro nebolí. Myslím, že to souvisí s nervíkama a lékaři vědí, co dělají, když ho píšou. Začátky byly těžké, ale dnes je mi mnohem lépe.

Miloš (Čt, 9. 9. 2010 - 12:09)

môže byť, nájdi si na webe odblokování krční páteře svépomocí, alebo navštív maséra, ktorý to robí

zdenka (Čt, 9. 9. 2010 - 09:09)

prosim poradte mi zda od krcni patere muzu mit mavenceni v prave ruce dekuji

nemuska (St, 8. 9. 2010 - 11:09)

Ahoj, úplně všem co tady píšou takměř rozumím...já si závratěma a motáním hlavy procházím zhruba 2 měsíce.Z ničeho nic to začalo po probuzení, všechna vyšetření v pořádku..navštívila jsem fyzioterapeuta,málokdo prý ví, že za motání hlavy můžou někdy i čelistní klouby.Já mám však špatné držení těla a výrazně předsunutou hlavu....Ale copak tohle může způsobovat motání se?V poslední době se k tomu přidružily potíže se zrakem, přesně jak tady někdo už napsal...jako když s Vámi někdo zatřese,tak mám pocit, jako by se mi ty oči motaly...neví někdo prosím,jestli to může souviset s krční páteří?většinou je to při prudším pohybu hlavou...když s ní zatřesu, je to opravdu strašný...Byla jsem i u optometristy, nemohl mi ani vyměřit zrak...vadí mi jak cylindrické čočky tak obyčejné čočky bez cylindrů, které jsem dříve nosila...Neví si semnou rady....Prosím,poradíte mi někdo?moc děkuju....za každý příspěvek budu moc ráda...

Jana (St, 25. 8. 2010 - 22:08)

Takže já se pokusím o to,...Ahoj.Moje problémy začaly asi před rokem pískáním v jednom uchu, na ušním vše v pořádku, ale celou dobu mám hrozný tlak v uchu, jakoby ucho bylo zalehlé. Teď se asi před 2 měsící objevilo pískání i v druhém uchu, na ušním pořád vše ok. Ušní se jen tak zmínil, že by to mohlo být od krční páteře. Byla jsem na RTG, kde se objevila jen trošku křivá páteř, jinak nic. Přidalo se i občasné motání hlavy a posledních 14 dní i mravenčení a necitlivost v nohou, rukou a obličeji. Mám pocit, že špatně vidím, na očním opět vše v ok. Odtud mě poslali na neurologii, kam mě doktor poslal na MR. Teď trnu hrůzou, že by mi mohli zjistit RS. Nejhorší je to čekání. Je možné, že by podobné problémy mohla způsobovat krční páteř? Fakt je, že špatně spím (mimčo v posteli) a pískání v uších zesiluje při práci, u které musím mít hlavu skloněnou. Občas i krk bolí, někdy jakoby sval, jindy jen při určitém pohybu, to mám zase pocit, jakoby tam byl skříplý sval. Prostě děs a hrůza a tím čekáním na MR psuchika blázní, tak nevím, jestli psychika zhoršuje fyz. problémy nebo naopak.

missulka (Út, 24. 8. 2010 - 18:08)

Zdravím všechny, skoro 14...Takže já se pokusím o to, abych se hodila do klidu a budu věřit, že se vše obrátí k lepšímu a zítra bude lépe. A když ne zítra, tak aspoň pozítří. Ještě bych se chtěla zmínit o tom, že mi doktorka doporučila, abych si pořídila krční límec. Tak to asi vyzkouším. Pak taky provádají většinou v prodejnách zdravé výživy čaj - Himalájský Ajurvédský čaj GOKSHURA, který by měl uvolňovat tělesnou relaxaci a přinášet úlevu v oblasti krční, hrudní a bederní páteře. Tenhle čaj jsem pila před tím rokem a něco a pokud budete věřit, že vám to pomáhá, tak věřte že pomůže. Všechno je opravdu hodně o psychice. Tak držím palce, abysme ty problémy, co každý z nás má, nějakým způsobem ovládly a omezily, nejlépe se jich zbavily.

Reklama

Přidat komentář