Reklama

Začněte hubnout dnes 25.9.05 aneb my pokračujeme

Baculka (St, 9. 11. 2005 - 11:11)

Ozaj, že čo mi pomaha, keď mam chuť na sladké? V poslednej dobe mi sladké nechýba, alebývala som kedysi veliký žrút a sladké bolo na dennom poriadku.Občas, keď ma zdolajú chute, tak si pripravím kakao z nízkotučného mlieka, aj to riedim 1:1 s vodou/niekedy/, z kakaa a umelého sladidla. Je to sladké, teplé a utíši chute. Na Slovensku to zatial nepredávajú, ale v Lodýne som si kupovala Hot chocolate bez tuku a cukru a jedna šálka mňam nápoja mala asi 150kj.

Baculka (St, 9. 11. 2005 - 11:11)

Zdravím všetkých!Včera som si dopriala ešte hrsť tekvicových semienok, ktoré milujem a jedla by som ich denne. Trochu ma však zaťažili a myslela som, že dnes nebudem môcť nič do seba dostať, ale do poludnia som celkom vyhladla, takže:Rano a svača nič, len bylinkový čaj a liter minerálky.keďže mi je už fajn, tak planujem na obed: udeny tofu syr s kopčekom ryže natural a zeleninoupo príchode z prace asi jedno jablkoa na večeru sa teším na omeletu z bielkov robenu na teflone bez tuku a kopec zeleniny k tomu. Sacharidy si nerátam, počítanie/či už kalórii, tukov, bielkovín/ mi pripadá ako neprimerane zameranie sa na diétu. No a to vonkoncom nie je moja snaha. Libka, ty máš preštudovanú www.f-sport? Nezdá sa ti, že Martinom odporúčaná diétka s obmedzením sa na 2500 kj!!! denne je des? Nic pre normálneho cloveka.

Libka (St, 9. 11. 2005 - 11:11)

Prosím, jen ne žádný vzor.Každý jsme jiný, každý jsme osobnost.Važte si sami sebe, mějte se rády za to, jaké jste. Jste nenapodobitelné.A navíc, já jsem k takovému jídelníčku také došla dlouhodobým tréninkem, nezapomeň, kolik mi je let.Jako všechno, co se chceš naučit, všechno musí mít svůj čas. Dělej pomalé krůčky, tu něco uber a přidej něco lepšího. Je lepší si ubírat postupně než rovnýma nohama skočit do hladovění, je lepší začít chodit 20 minut denně, než si hned zaběhnout maratón.A už jsem to psala, hodně čtěte, studujte a dejte na svůj zdravý rozum. Nečerpejte jen z jednoho zdroje, srovnávejte informace, než něco začnete dělat.

Mlsná huba (St, 9. 11. 2005 - 11:11)

NO páni, tady se to vážně rozjelo!!! A vidím, že je tady plno dobrých rad, kterými se asi fakt začnu řídit. Je fakt, že s těmi sacharidy se vážně musí opratrně. Jo a jinak Vás opět po delší době zdravím holky!!!Nino: víkend jsem opět nezvládla tak jak bych chtěla... opět jsem na něčem dobrém ulítla - asi tak jako vždy, ale každopádně to nebylo tak strašné jak ten předešlý víkendík, takže se to krůček po krůčku lepší... ale bylo by lepší, kdybych si řekla STOP a umírnila ty své chutě, jinak vážně nikdy nezhubnu. Přes týden se dokáži krotit, ale přes víkend už to prostě nezvládám :-( Ach jo... Jo a víte čím třeba já zaženu ty své chutě na něco dobrého? Většinou mám u sebe Tic tac bonbonky, někdy taky Orbit bonbony, které jsou bez cukru a jsou vážně dobré :-) No a když je to fakt dost kruté, tak je dobrý udělat si takovou tvarohovou pochoutku s kakaem jak už tady tuším zmiňovala Libka, kterou mimochodem moc, moc, moc zdravím!!! No a taky mi někdy dost pomůže nějaké to kafíčko 3v1 :-) a kafe s mlíčkem a sladidlem obecně.Pro Libku: Pro mě si opravdu vzor, ale bojím se, že v mém případě nedosažitelný :-(

Libka (St, 9. 11. 2005 - 10:11)

Jen malé počty.Podle poslední-inovované potravinové pyramidy by měla být strava složena v poměru 30:40:30 - bílkoviny:sacharidy:tukyV případě, že chceš hubnout, doporučený kalorický příjem je 5000kJ.Rozděleno poměrem:1500kJ z bílkovin2000kJ ze sacharidů1500kJ z tuků1g bílkovin=17kJ, 80g=1500kJ1g sacharidů=17kJ, 117g=2000kJ1g tuků=38kJ, 80g=1500kJJe třeba také dávat pozor na přijaté množství bílkovin. Doporučená je právě hranice 1,0-1,2g na 1 kg váhy. Dlouhodobě vyšší příjem poškozuje ledviny.Naproti tomu vysoký příjem sacharidů vyčerpává slinivku břišní, zahleňuje organismus. A pokud k tomu trvale přidáváte ještě vlákninu, nezapomeňte, že ta vám vyplavuje z těla vápník, zrovna tak jako cukry z pečiva, chleba a jiných příloh. Hrozí osteoporóza.Nechtějte zhubnout za každou cenu, třeba i za cenu poškozeného zdraví.

Libka (St, 9. 11. 2005 - 10:11)

Nino, bože, dej si denně 200-500g sacharidů denně a zaručeně budeš tloustnout!!!Pokud chceš zhubnout, tak bys měla jíst 70-130g sacharidů denně a 60-90g bílkovin.Podívej se na jakýkoliv server o hubnutí - stob,merylinka,f-sport a najdeš tam tyhle údaje.Zkoumej i jiné zdroje, než je tahle diskuse a uvidíš, že mluvím pravdu.

Martina (St, 9. 11. 2005 - 09:11)

Jéé tady se to rozjelo :o) nemám vubec čas, ale ted pujdu zahajit kurz a pak si vas vsechny prectu a napisu. papapa

blueblueblue (St, 9. 11. 2005 - 08:11)

Nino když mám chuť na sladké tak si udělám puding s nízk. mléka a neochutím cukrem nebo jenom málo, nebo trochu nesladkého kakaa,nebo si dám nízk. jogurt - trochu meduKdyž jsem s vámi hubnula před létem tak jsem při dodržování přísného režimu jedla 1 sladkost denně - třeba tatranku a stejně jsem hubla. Ale je fakt, že jsem měla hodně pohybu.

blueblueblue (St, 9. 11. 2005 - 08:11)

Nino, asi nemá cenu si ho zakazovat, když stejně by přišla chvíle, kdyby jsi se ho přejedla ne? aspoň u mě to tak je, když si něco zakazuju potom se toho můžu přecpat

Nina (St, 9. 11. 2005 - 07:11)

A ani to neznamená, že se vzdám svého müsli, protože je "zlé", když ho miluju...

blueblueblue (St, 9. 11. 2005 - 07:11)

Ahoj tak vidím, že staré známé Libka a Jana už jsou spokojené, ach jo. Snad bych taky mohla být, ale k tomu mi chybí trocha vůle. Ne, že bych se už nenáviděla jako dřív, ale stále cítím malou zátěž. Včera jsem byla v kalanetice - naše cvičitelka je fakt dobrá. Pomalu při tom umíráme, ale nikdy jsem se necítila po cvičení tak dobře a přítel se mi posmívá, že tam zvedáme nohu a tak - chtěla bych ho vidět pana karatistu.

Nina (St, 9. 11. 2005 - 07:11)

Hejtmy, taky to budu brát jen orientačně, nemám tolik času, abych přepočítavala každý gram. ;o)

hejtmy (St, 9. 11. 2005 - 06:11)

Nina, pozor to není nějaké dogma... spíš to myslím jako orientačně... pokud něco ve stravování škodí pak jsou to nejrůznějšá dogmata....pozor na to

Nina (Út, 8. 11. 2005 - 21:11)

Pěkný večer, mám toho až nad hlavu, nestíhám :o( Stelejšn: osobní problémy, krize mi způsobují plíživě narůstající deka a ty zase další krizi. Takže to už pár dní na sebe zkouším větou: hubni hezky pomalu, žádnej problém Tě nedostane do konfrontace s jídlem, protože tím to stejně nevyřešíš, spíše naopak... a hlavně - určitě to dokážeš! :o)) Myslím, že jsem teď tímhle zaříkávadlem vyvolala úsměv na tváři nejen sobě. ;o) Mlsná huba, jak jsi "přežila" víkend? 200 - 500 g sacharidů za den... To jsem nevěděla, takže další důležité poučení pro budoucí ubývající kila. Dík... Dnes jsem se vyřádila v obchodě s biopotravinami a už přemýšlím, co dobrého si uvařím. Bude to jako obvykle něco vegetariánského. Jestli můžu poprosit, až budete mít volnou chvilku, nedali byste sem nějaký svůj dietní recept na oběd. Ráda bych se inspirovala. Klidně sem taky dám něco z mých "pochoutek". Čeho si zobnete, když máte chuť na něco sladkého? Někdo tu psal, že chuť na sladké vůbec nemá (závidím ;o), ale mě zatím přepadá docela často. Ať vás zítřejší stoupnutí na váhu jen potěší. ;o) Nina

hejtmy (Út, 8. 11. 2005 - 20:11)

Jinak je samozřejmě jasné že po sacharidech se víc nabírá... pokud chci hubnout měl bych je držet tak 200-500g na den víc ne...to je jasný.

hejtmy (Út, 8. 11. 2005 - 20:11)

Zvláštní... já jsem pročítal jinou pyramidu a tam byla rýže a ovesné vločky skoro nejvýše... no nevím... určitě by se mělo jíst všechno....Jinak k těm vločkám... to je pravda,a le mám pocit, že žaludek nejlépe po ránu přijímá právě ony sacharidy a když se sní něco tak hoďku a půl po tom něco dalšího... tak problém nevidím....:-)... to je můj názor.

Stelejšn (Út, 8. 11. 2005 - 14:11)

Ahoj,já tedy po sacharidových jídlech hlad nemám. Spíš mám poslední dobou opačný problém-musím se do jídla nutit. Pokud některé dny hřeším, tak vyleze váha tak o půl kila a za pár dní jde dolů automaticky sama.Nevím, jak přesně mé tělo funguje, ale pátrat po tom nebudu, protože mu nechci dávat návod na to, jak podle vědců fungovat má. Řídím se intuicí:-)

Libka (Út, 8. 11. 2005 - 12:11)

Ahoj Jani, jsem ráda, že tě vidím.Jsem také na váze okolo 50kg a je mi fajn.Vidíš, ty sacharidy zřejmě působí na každého jinak. U mě způsobují velký hlad, mám zřejmě sníženou inzulínovou rezistenci, což u většiny lidí, kteří mají problémy s nadváhou bývá.Z nízkosacharidových jídel mám ráda jakoukoliv dušenou zeleninu, zapečenou se sýrem. I zelenině jsou sacharidy a v takové mrkvi nebo červené řepě až moc.Občas si dám i zeleninovou omeletu, ale jen s bílky. To je taková přijatelná snídaně.Miluji luštěniny ve všech podobách, od luštěninových kaší, polévek, až po pomazánky. Také salát z naklíčené čočky je skvělý, v lednici mám pořád zásobu. Ale už k tomu nejím pečivo ani chléb, ale jen syrovou zeleninu.Teď trošku omezuji syrové zeleninové saláty, pro toto chladné období nejsou už vhodné, trpí více ledviny a močový měchýř.Takže více sázím na tu dušenou zeleninu s kousky ryby nebo kuřete, přímíchám tam trošku těch těstovin nebo rýže. Většinou v tom poměru 200g zeleniny:100g maso:40-50g těstovin. Vznikne mi tak vyvážené jídlo, po kterém zaručeně hlad nemám.A bez těch dobrých sacharidů? Nechápu, které myslíš? Jestli sladkosti, tak bez nich se úplně obejdeš. A jestli myslíš ty zdravé-celozrnné, ty si klidně do jídelníčku zařadím, ale jen tolik, abych si zase nerozhýbala tu hladinu cukru v krvi.

Jana (Út, 8. 11. 2005 - 12:11)

Ahoj Libko, jsem ráda, že tě "vidím" :o)Já si také udržuju váhu (kolem 49-50 kg) a je mi báječně.Na rozdíl od Tebe ale jím dost sacharidů, ale vůbec nepřibírám. Ani mi sacharidová snídaně neškodí, nemám do oběda hlad, k svačině si dám kousek ovoce či zeleniny, nebo jogurt a jsem v poho :o)Tak úspěšně hubnutí či "udržování" všem :o)

Baculka (Út, 8. 11. 2005 - 12:11)

Ahoj Libka!Som moc rada, že sa ti dari. Podobne ako ty som zistila, ze obmedzenim sacharidov sa mi dari chudnut. Také vločkové raňajky sú výdatné a zasýtia a v zimných dňoch zahrejú, takisto som bývala sýta aj 4 hodiny po raňajkách, ale som nechudla. Je však otázka, či si tie chutné sacharidové jedlá dokážem odopierať po celý život, však? A zase je to o zlatej strednej ceste. Naučiť sa jesť všekto a s mierou. Ako píšeš ty, ako prílohu 100 g cestovín, to je pre mňa nedosiahnute?né. Cestoviny milujem a keď by som ich mala zjesť len 100 g, tak ich radsej nejem vôbec. Aspom vo fáze chudnutia po dosiahnutie mojho ciela.O.i. taktiež som sa už dočítala, že sa pod?a nového mení výživová pyramída a sacharidy nie sú až tak "zvelebované". Aké máš ob?úbené nízkosoacharidové jedlá?

Reklama

Přidat komentář