Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Pepča (Po, 28. 11. 2005 - 01:11)

Adélko na jakém principu má sauna pomáhat s lymfatickým systémem? Myslela jsem si, že sauna pomáhá teplem zvyšovat metabolismus. Asi něco jako u horečky. Lymfatické masáže pomáhají mechanicky vytlačovat lymfu.

Adélka (Čt, 24. 11. 2005 - 16:11)

Pepčo,masáže jsou na lymfatický oběh dobré. Pokud to někomu jeho zdravotní stav dovolí - tak také sauna podporuje tok a rozproudění lymfy.

Honza.w (St, 23. 11. 2005 - 23:11)

Ještě jsem něco objevil zajímavého, pokud budete mít chvilku času, tak mrkněte na tu adresu, je to Zdraví na dlani:www.sk2.goo.cz Je tam spousta zajímavých věcí a nápadů na zdravíčko, narazil jsem na to náhodou. Honza.

Honza.w (St, 23. 11. 2005 - 22:11)

Ahojky simi, moc děkuju za ty informace, asi bych si něco takového měl také vyzkoušet na ty moje bolavé nohy a vůbec na to moje tělíčko. Hlavně když je to spíše takový doplněk, tak by to mohlo být dobré k tomu léku. Už jsem někde něco o lymfách slyšel a jak jsem to četl u Tebe tak jsem si říkal, že to ještě nemám vyzkoušené, tak jsem Ti napsal.Pepčo, děkuji za ten popis lymfy,ani jsem toho tolik o tom nevěděl.Takže se mějte všichni krásně ahojky Honza.

Pepča (St, 23. 11. 2005 - 18:11)

Lymfatický systém je rozsáhlá síť cév a lymfatických uzlin. Vrací přebytečnou tkáňovou tekutinu do oběhu a pomáhá bojovat s infekcí a nádorovými buňkami. Lymfa z většiny tkání nebo orgánů prochází jednou nebo více lymf. uzlinami a je jimi filtrována před odvedením do krevního řečiště. Lymfatické uzliny jsou masy lymfatické tkáně kryté fibrozním pouzdrem. Jejich velikost je od 1 do 20 mm a obsahují sinusy /prostory/, kde mnoho odklízejících bílých krvinek, zvaných makrofágy, pohlcuje bakteie stejně jako jiný cizorodý materiál a jiné zbytky. Lymfa není pumpována, ale pohybuje se při stlačování lymfatických cév okolnímu svaly během jejich pohybu. U lidí s CFS, kdy je omezený pohyb, dominuje svalová bolest, slabost atd. můžou být proto lymfatické masáže (ať ručně prováděné nebo prováděné pomocí přístrojů) přínosné neboť pomáhají "mechanicky" v odvodu lymfy. Pokud možno nechte si provádět pouze u školených odborníků. Masáže, které respektují směr odtoku lymfy jsou daleko přínosnější než pouze nějaké "šmudlání". Pozor při akutních infekcích velmi opatrně a nebo vůbec ne, raději pár dnů vynechat, mohla by být silnější reakce. Simi lymfatické masáže jsou opět pouze doplňkové metody. Neléčí příčinu. Nicméně považuji to za velmi ulevující proceduru a také bych to dle možností jednotlivců doporučovala. Můžete si nastudovat jak při masážích postupovat a provádět je sami (je to ale namáhavé) a nebo naučit postup nějakého člena rodiny. Existují knihy ohledně této problematiky.

simi12 (St, 23. 11. 2005 - 10:11)

Ahoj Honzo,existuje přístroj/najdeš w.lymfoven.cz/.Vlezeš si do takového "spacáku" jen do pasu 55min ti to střídavě stlačuje a uvolňuje nohy/lymfatický okruh/.Tady v Praze to stojí 270Kč.Chodím každý týden 1x.Už jsem byla asi 3x.Zlepšení je pro mě jednoznačné.Teď se bojím přestat,aby se to nevrátilo.Masérka říkala,že za tutéž cenu dělá i ruční lymf.masáže.To se stlačují ručně nějaké lymf.body.To neznám.Začala jsem asi 30.10.V mé hlavě je to zatím moje poslední naděje.Říkám,kdyby to pomohlo dlouhodobě,potom z toho by šlo něco vyvodit i pro Vás.Takhle to vyjde na 1080kč měsíčně.Určitě ovšem dál platí nevystavovat se delšímu prochladnutí atd.,to není všelék.Jen rozpohybuje lymf.systém,který podle čínské medicíny popř.Mudr.Jonáše,souvisí s plícemi ,krční páteří,a není poháněn srdečními stahy jako krev.Tak to je vše co vím.Držím palce.Ahoj S.

Honza.w (Po, 21. 11. 2005 - 21:11)

Simi12, co to jsou zač ty masáže, to by mě docela zajímalo, jak se to dělá, pokud by to šlo, dala by jsi mi vědět, třeba na mejla. Díky Honza.

Honza.w (Po, 21. 11. 2005 - 21:11)

Ahojky lidičky, děkuji za Vaše odpovědi i když né vždy pěkné, beru co zde píšete, nezlobím se, já jsem se chtěl jen Vámi podělit o své zkušenosti a nové informace. Nikde přeci nepíše ani slůvkem, že si to máte hned kupovat, chtěl jsem jen jestli by jste nechtěli se o tom něco dozvědět a potom teprve třeba uvažovat o tom, já jsem to taky dlouho zvažoval než jsem se rozhodl to kupovat, to je přeci na každém, podle toho, zda na to vůbec má,je to opravdu pořádná dávka peněz. Ale jestli přeci o nějaké věci nic nevím a mám možnost se to dozvědět, tak mi přišlo normální, že se někdo na to bude chtít zeptat. Omlouvám se, pokud jsem si to myslel špatně, ale když se tak podívám zpět, tak tady reakcí třeba na Aleše bylo dost a to muselo vzít, víc síly než jen napsat "Pošli mi to díky". Kdybych za to chtěl peníze, nebo dělat jim reklamu, tak to chápu, ale já Vám to chci posílat zdarma a jen já bych s tím měl práci, ale dělal bych to rád pro Vás, v dobré víře, že by to mohlo třeba někomu pomoct. Takže, ještě se jednou omlouvám, že jsem to dělal takhle, když je to problém, nebudu Vás tím zatěžovat, kdo nechce ať se neozývá. Mějte se hezky a ahojky Honza.

Míra (Po, 21. 11. 2005 - 12:11)

Milý Honzo, tvá reakce na to, že nikdo neprojevil zájem o bližší informace o Thymunexu mi připadla mírně dětinská-nic ve zlé:o))z mého pohledu je to asi tak- jsem student, mám příjem 374Kč za měsíc, bydlím s mámou, která splácí byt...obracím každou korunu,ne jednou,ale dvakrát- jak psala Soňa,je třeba zpětná odezva, zda zabírá či nikoli..psal jsi,je to z tuleního brzlíku- zvíře při tom nezabijí,ale jistě ho to nějak traumatizuje, bolí- vím jak vypadá bolest, strach,proto mi přijde nefér vystavovat jiné tvory trápení abych ulevila sama sobě..vím, jsem přecitlivělá,nebo na tom ještě pořád nejsem tak špatně,ale je to prostě můj názor a postoj(proto jsem taky vegetarián, i když pravda,někteří tvrdí, že i rostliny při tom, když je jíme trpí..:o))

Sonja (Po, 21. 11. 2005 - 11:11)

Přesně tak, Simi, každý se těší na reakce ostatních, ale tohle fórum se s jinými nedá srovnávat pro omezené síly nemocných. Je tu a vždycky bylo víc čtenářů než přispěvatelů. Vyplývá to z charakteru potíží. Když je lidem líp, tak si ten dar jdou užít a netráví čas na netu. Když je jim hůř, tak si přečtou, co přibylo nového a odepíší na to, co se jich nějak týká. A když je úplně zle, tak zase leží a k PC nemohou. Když se hned neobjeví reakce na příspěvek, neznamená to, že se ostatní nezajímají. Každý si rád přečte o tom, co druzí zkouší a jaké mají výsledky. Ale není třeba se tu peskovat, toho má každý dost z dennodenního života.Zpětná vazba je důležitá, ovšem kdo sem chce psát, musí chápat, že někdy prostě odezva nepřijde. Viki napsala výstižně o potřebě rozumného přístupu od více a dlouhodoběji nemocných. S.

simi12 (Po, 21. 11. 2005 - 11:11)

Honzo,já počkám,jestli ti to zabere.Mně pomáhají ty lymf.masáže,tak to teď nechci motat dohromady.Stejně mě to mrzelo jako tebe,že to nikdo nechtěl zkusit,ale Pepča mi to v klidu vysvětlila a už chápu,že na vše se nemusí reagovat.Držím palce a čekám,co budeš říkat.

Nechci se uvádě (Po, 21. 11. 2005 - 00:11)

Nemravní hlídko já jsem žena. Nemyslím si, že plácám nesmysli. Jen jsem doporučila Honzovi to co mi velmi pomáhá. A doufám, že ani chvíli nezaváhá vyzkoušet to co mu radím a poletí do lékárny a nekriticky si začne cpát aplikátor tam kde radí návod. A možná, když to pak nepůjde si uvědomí, že každá rada nemusí být automatiky tak mocinky perfektňoučká a přestane druhé buzerovat, kdy se nepomocinkají z jeho radiček.

Nemravní hlídka (Ne, 20. 11. 2005 - 23:11)

Hele, když se nechceš uvádět tak by bylo nejlepší, kdyby jsi si pěkně a pomaloučku a polehučku sundal gatě a vylízal si prdel, to opravdu pomáhá, věř tomu a jestli to nezvládáš tak jsi úplný pako. Na Honzu se prosím tě vyser, možná jseš pěkně zvrácenej a plácáš tu nesmysli. Čau N.H.

Nechci se uvádě (Ne, 20. 11. 2005 - 22:11)

Honzo zkus Femigel, to Ti možná pomůže nejvíc. A nebo si vypláchni vagínu heřmánkovým odvarem, v lékárně se dá koupit "aplikátor pro intimní hygienu". Mě to taky fakt moc pomáhá na urogenitální infekce. Fakt to zkus je to super a neříkej že ne, to by jsi mně mocinky zklamal.

Honza w. (Ne, 20. 11. 2005 - 20:11)

Ahoj Viki,díky za odpověď, to máš velikou pravdu, že to je něco neznámého a že toho tu, už bylo, že ne všechno je pro Vás vhodné, tomu rozumím. Ale nikoho z Vás nezajímá co to vlastně umí, nebo má umět. Co o tom vlastně, Vy tady víte, jen to co se dá vyčíst na Novapharma.cz, ale já jsem k tomu dostal ty papíry, tak je toho tam mnohem více a je to zrovna jak na Imunitu, tak i na Autoimunitu, což je můj případ. Nikdo po Vás přece nechtěl, aby jste si to šli hned kupovat, já jsem si o tom také sháněl nějaké informace, ale to jich k tomu tolik nebylo, ale přesto jsem si říkal, že když to nevyzkouším a že jsem už toho taky měl dost, tak nic nepoznám, vyzkoušet to musím. Já klidně budu pokusnej králík, budu referovat, jak mi to zabralo, ale zarazilo mě, jak se k tomu skoro všichni staví zády a dělají najednou mrtvé brouky.V těch papírech píšou, že to má krom jiného být právě na tu CFS, pořád něco hledáte a najednou, když se něco objeví, tak to úplně ignorujete. Vzpomínám, že Vašek chce vyzkoušet VegEPA, ale to také bude jen pokus a je to složitější shánět, tak chcete vůbec zkusit možnost se z toho dostat, nebo se tu chcete jen litovat. Třeba mi to nepomůže, já nevím ,ale přeci něco se udělat pro nějakou změnu musí, na tom si trvám a nějak mám vnitřní pocit, že tohle bude, když nic, tak první krůček ke zlepšení stavu. No nic pokud to nikoho nezajímá, tak já ty informace nebudu nikomu nabízet, měl jsem jen dobrou vůli, aby jste třeba mohli zvážit další možnost. Tak mojí lidičkové, přesto Vás mám rád, tak se mějte mocinky jak je to jen možné dobře a hlavně se na mě nezlobte, že jsem s tím otravoval. Viki a všichni Ahojky Honza.

Viki (Ne, 20. 11. 2005 - 16:11)

Honzo, ono to není pro mnohé z nás tak jednoduché skočit po každém nápadu, co jsme tady za ty roky přečetli. "Zázraků" už tady pár bylo....a uvěřit znamenalo být zklamán. A zvlášť, když člověk bere hodně jiných léků a podpůrných preparátů na to a ono a navíc má autoimunitní onemocnění. Já např. potřebuji čas, abych ukončila nějaké kůry, udělala si nové testy a poradila se se svými lékaři, než bezhlavě do něčeho skočím.

Honza w. (Ne, 20. 11. 2005 - 16:11)

Ahoj Vendulko, děkuji za odpověď, tak budu držet palečky, aby jsi si dobře koupila ten Thymunex a hlavně aby Ti pomohl. Máš stoprocentní pravdu, že pokud máme řadu let rozhozenou imunitu, tak nemůžeme chtít zázraky do druhého dne, já budu čekat a nenápadně sledovat co to se mnou udělalo, byl bych moc rád, kdyby Ti to aspoň trošku pomohlo. Jen nechápu co se tady děje se všemi, že se o to nezajímají, nebo sem už nechodí? Že nikoho nezajímají ty informace, na netu to ještě všechno není k dispozici, tak to není problém ode mně poslat. Ty jsi jedinná co se k tomu ozvala a to jsem rád, a moc budu rád když napíšeš, že Ti to bude pomáhat, to by byla teda bomba, za ty prachy by to teda stálo :o)))).Tak se měj moc hezky a zatím ahojky Honza.

Vendula (Ne, 20. 11. 2005 - 15:11)

Ahoj Honzo,děkuji za informace, je ověřené jak a na co by měl Th. působit a týká se to i našich potíží, tak doufám že alespoň trochu pomůže. Obecně myslím, že tyhle podpůrné a "vylaďovací" preparáty působí dost dlouhodobě, tak bych nezoufala, ani kdybych nic nepozorovala třeba po 10. dávce. Chce to čas a také určitě záleží jak hodně a jak kpmlikovaně má člověk imunitu poškozenou. Takže uvidíme. Až jej začnu brát, dám vědět. Zatím se měj fajn a přeji ti zlepšení. Vendula

Honza w. (So, 19. 11. 2005 - 23:11)

Ahoj Vendulko,tak snad Ti ty informace toho daly víc, než zatím víš, to bych byl moc rád. Když tak, dej sem zase vědět, co si o tom myslíš, jestli by to mělo nějaký smysl, tady pro ty lidi, co říkáš? Mě se to zdá sympatické a mám osobně zatím z toho dobrý pocit, dneska jsem měl pátou dávku, tak už bych to pomalu mohl nějak pociťovat, hlavně mi to nijak zatím neublížilo, což je taky dobré. Tak se zatím měj moc hezky ahojky Honza :o).

Vendula (So, 19. 11. 2005 - 19:11)

Honzo,informace o Thymunexu mi můžeš poslat na mail vfaiferova"seznam.cz, budu moc ráda za podrobnější. Vím, že zlepšuje funkci ochranného systému v boji proti infekčním onemocněním. Dodává tělu thymové peptidy jako u zdravého organismu. Myslím, že Wobenzym mi Dr. Nouza doporučil právě kůvli podpůrné funkci - m.j. usnadňuje práci imun. systému při pronikání do zánětlivé tkáně. No jsem opravdu zvědavá, kéž by to přineslo alespoň trochu zlepšení. Měj se také krásně a přeji ti, abys cítil změny k lepšímu. Vendula

Reklama

Přidat komentář