Reklama

Začněme hubnout dneska 2. 5. 2005!!!!!!

Pallando (Čt, 26. 5. 2005 - 09:05)

POkud jde o těstoviny, tak bych ty velké rozdíly viděla v tom, že některé tabulky uvádějí 100g v suchém stavu a jiné 100g vařených. Těstoviny se hodně navaří, takže to podle mě může být i tím. Stejné je to u rýže.

Martina (Čt, 26. 5. 2005 - 09:05)

Magdo s tou rýží máš určitě pravdu, ale vzhledem k tomu (beru to podle sebe) ze ma vysoký GI tak ja ji muzu opravdu minimalne, sedim denne tak 9 hodiny v praci na zadku.....no sice obcas beham po celem baraku, ale to je narazove podle toho kolik organizuju akci. Ale ja mam sama na sobe vyzkousene ze veci jako testoviny, ryzi a bramory muzu vazne minimalne. A pokud si je dam tak opravdu malinkato!!! Ale ot je desne moc individualni, ja jsem opak tebe, jsem lina se hybat a cvicit nekde 3 hodiny je pro me desna predstava :o)))) ba ne ja proste musim najit neco co me bude bavit, a skusim ted ten aqua a. a uvidim, obduvuji Janu a tebe jak sportujete a davate telu zabrat, ja se k tomu musim dlouze vzdy premlouvat...obcas se mi to podari obcas ne. Nejvic me bavi sportovat na dovolene jak pise Jana, asi je to tim ze nemam moc rada uplne pasivni dovolene valeni se u more, bud nekde cestujeme nebo sportujeme a delame same blbosti, kdyz uz lezim na plazi tak si zahraju volejbal, nebo si jdu na nejake ty atrakce co na plazich nabizeji.

Magda (Čt, 26. 5. 2005 - 09:05)

Už tu nebudu lobbovat za cvičení, myslím, že to stačilo a všechny to víte samy nejlíp :)Přeju krásný den!

Magda (Čt, 26. 5. 2005 - 09:05)

No, Jani, to je přesně můj přístup k věci. Myslím, že by si člověk na pohyb měl najít čas. Už jen kdyby musel vstávat o hodinu dřív a jít třeba ráno běhat. Už jen proto, že je to dobré i na psychiku. Pohybem se zvětší svalový tonus- svaly jsou na nějakou dobu pevnější a to nám dává pocit zpevněněnšího těla a i větší radost z redukce váhy... Však člověk nemusí hned běhat nebo chodit do posilovny. To spoustu lidí nebaví nebo jim to nejde. Co třeba tanec, kolo, plavání nebo kalanetika podle videokazety pěkně doma v soukromí! :) Ve stáří se vám za pohyb srdíčko a cévy odvěčí...žádné infarkty, bércové vředy, křečové žíly.....aterioskleróza........

Jana (Čt, 26. 5. 2005 - 09:05)

Jinak k tomu pohybu, to je super věc, kdyby na to měl člověk třeba devět hodin denně, jako pracovní doba :o)) Když chci zhubnout, musím se hlavně držet v jídle a k tomu cvičit, ale kdybych měla na cvičení dostatek času, tak bych si mohla dávat do nosu.. Na každé dovolené, kdy mám denně hafo pohybu, jak pořád chodíme a chodíme :o), tak dietu absolutně nedržím, dávám si denně zmrzlinu a k večeři třeba 4 velké palačinky, přijedu domů, vlezu na váhu a mám 51 kilo.. No a jak vypadnu z toho pohybu a nedržím se moc na uzdě, tak se mi to zase vyhoupne :o/

Magda (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

Martino, nebuď smutná! Vždyť tak krásně hubneš! Pokud to tak půjde dál, budeš brzy jako proutek, neboj :) Do plavek ještě času dost, v červnu bude stejně zima a pršet, tak je na odkrývání těla času dost :)Jinak si s Tebou dovolím nesouhlasit ohledně rýže. Teď mám na mysli rýži natural-pololoupanou. Má vysokánský glykemický index a zasytí vás na hodně dlouho. Navíc obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny. Je to jedna z nejlepších potravin pro sport. Pokud si jí jeden den dáte, ještě druhý den jedete "na vlně" energetického balancu a nemůže se vám stát, že by se vám motala hlava nebo kolísala hladina cukru a měly jste chuť na sladké... :) Teď dělám chytrou, ale tohle všechno nám řekla dietoložka na jedné výživářské akci. :)

Jana (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

:o)Plná mléka :o)) a cukru :o/ Ale co, dneska to spravím..Ten chrom mi určitě pomůže :o)Díky za tip na ten samoopalovák, asi ho vyzkouším :o)Jinak si myslím, že kJ v těstovinách se liší taky podle toho, jestli jde o vaječné či bezvaječné, já si dávám vždycky bezvaječné a ty mají docela málo kJ. :o)To prasátko jsem taky viděla, ale asi by mi nepomohlo, buď bych ho vyhodila, a nebo bych šla do spíže :o)))) Já jsem četla, že se dá koupit lednička, která se po určité hodině večer zamkne a už se do ní nedostaneš :o))A Martinko, vydrž, výsledky se určitě dostavíííííí, hlavně vydržet!! :o)

Martina (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

Magdo promin jestli jsem tě urazila, tak jsem to rozhodně nemyslela, a domnivam se že jsem tam i psala, že pri tvém denním výdeji kdy minimálně 3 hodiny cvicis toho take hodne spálís. Ja hodně věřím na počítání príjmů a tedy KJ, je to podle mě jeden z neúčinějších způsobů hubnutí.Pohyb je rozhodně nejlepším doplňkem, já jsem sice líná, ale každopádně se k pohybu dokopu protože nejchci být jak sama píšeš rozkydlá.

Martina (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

Holky ahoj :o))tak vůbec nevim kde mam začít, jestli reakcí na vše co píšete nebo svojí depkou, ale myslím si že depka Vás zajímá nejmíň a tak jdeme na odpovědi a jídelníčky.Nelo- je úžasný jak se snažíš a je vidět změna jak jídelníčku tak přístupu k dietě (já to slovo tak nenávidím), ale pořád by to chtělo trochu změnu, ale neboj pomalu a jistě k tomu všem dojdeš, pamatuj si že pomalá cesta je vždy nejúspěšnější!!!! Podívej se na floru jak píše Kačka já za poslední asi 3 týdny neměla jediné číslo červené (což znamená že si nedodržela denní dávku) můžeš tam sledovat, příjem výdej, tvoji váhu udělat si speciální plán....prostě mě to moc vyhovuje.Kačko-to jsem ráda žes měla s lilkem úspěch, zdravě to tolik nevypadá, ale když to spočteš je to docela dietní jídlo, pokud do toho nedáš slaninu a tunu 50% sýra :o)). Koukla jsem na ty těstoviny a maji podle hodně veliké tabulky kterou mám, ráda Vám ji pošlu na mail takže: ve 100 g: 600KJ, bílkoviny:4,9, tuky1,1, sacharidy 28, cholesterol 38, vláknina 1,4, GI je velmi vysoký. Takže mají hodně sacharidů nic moc, ale mě na floře ukázalo za 100 g 1400 KJ....tak to nevím.Jano

Magda (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

Ahoj holky, přeju krásné ránko!Martino, já teď jím dost normálně, protože chci, aby se mi hubnutí zpomalilo. Ale po pravdě řečeno na počítání Kj vůbec nevěřím!!!!!! Samozřejmě vím, že to funguje, ale to si dám radši dobrou večeři a další den cvičím déle, zas tak to neprožívám. Věřím na cvičení a pohyb vůbec. myslím, že bez cvičení nemá žádná dieta smysl, už jen proto, že je pak člověk sice hubenej, ale bez kondice, s ochablýma svalama a takovej beztvarej, jak já tomu říkám-rozkydlej!Aquaaerobik znám velmi dobře, asi rok jsem ho předcvičovala :))))) Je dobrý především na formování postavy, ne až tak na hubnutí, protože se při něm člověk dostatečně neprohřeje. Tedy samozřejmě se zahřejete, ale ne tak jako při cvičení "na suchu."Včera jsem jedla to, co jsem si naplánovala a k tomu jsem 7 hodin sportovala. Ne, že bych chtěla, ale musela jsem 7 hodin horolezit v lanovém parku, kde občas dělám instruktora. jsem tak namožená, že se nemůžu skoro ani pohnout, dneska budu jenom dvě hodiny učit tancování a pak si dám pohov.Jinak, Martino, abych nehubla, to bych toho jídla musela sníst minimálně 5x tolik, při mém výdeji :)))Dnešní jídlo:snídaně: bílý jogurt, banánsvačina: broskev, jablíčkooběd: dušená kuřecí prsíčka s baby karotkou a salátemsvačina: jablíčkovečeře: asi nějaký salátTak ať se všem dneska daří!

Jana (Čt, 26. 5. 2005 - 08:05)

Holky, až mě odpoledně přepadne neovladatelná chuť, tak se asi svléknu do naha a půjdu se podívat do zrcadla do předsíně. :o)) Až uvidím tu svoji celulitidu na zadku a stehnech, tak to jediný asi pomůže :o))Dneska mám na sobě béžové kalhoty capri a béžové tílko a připadám si jako zápasník, navíc jsem bílá jako tvaroh :o( Nerada se opaluju (nechci vypadat za deset let jako sušená švestka) a solárku nevěřím, nemáte zkušenost s nějakým dobrým, i třeba drahým, samoopalovacím krémem? Vím, že jsou levné šunty, které dělají fleky, ale prý ty dražší jsou už lepší..

Jana (Čt, 26. 5. 2005 - 07:05)

Ba ne, žádné jídlo v pohodě. Večer jsem měla jedno Kinder vajíčko a tři čokoládové bonbony. Jsem asi beznadějný případ...Dneska si odpoledne vezmu chrom, pomáhá mi při chuti na sladké.

Pallando (Čt, 26. 5. 2005 - 07:05)

Dobré ráno Tak včerejší pitňák proběhl úspěšně Měla jsem jen dva záchvaty hladu, cca kolem 10 a 12 hodin, ale oba jsem úspěšně zahnala hrnkem horkého zeleného čaje. Večer, kterého jsem se obávala nejvíc, proběhl bez problémů, hlad jsem neměla vůbec. Ani dneska ráno se necítím hladová, ale cestou do práce jsem měla pocit, jako by se mi mírně (ale opravdu jen velmi mírně) točila hlava. Ale možná jsem si to jen vsugerovala , protože jsem cestou přemýšlela o jedněch stránkách, kde chlapík popisuje svoje půsty a píše, že se mu po nějaké době něco vlnilo před očima... Jiné potíže jsem neměla, ani jsem nepila nijak výrazně nad svoji normu, dala jsem svých obvyklých něco přes 5 litrů.Na váze to ukázalo mínus 0,8 kg, ale předpokládám, že se to z velké části vrátí (kéž by aspoň něco zůstalo dole)Dnešní menu:sn: ochucený tvaroh + zelísv: hroznyob: cottage + 1,5 kornspitzu + kedluben + ředkvičkysv: musli tyčkazbytek jídla ještě nevím, ale určitě bude obsahovat kuřecí šunku, kterou jsem včera zakoupila.

Jana (Čt, 26. 5. 2005 - 07:05)

Ahoj, za včerejšek jídlo v pohodě, pohyb žádný.Dnešní jídelníček:Snídaně: lupínky s mlékemSvačina: jogurtOběd: špagety se sýremSvačina: zeleninaVečeře: zeleninaPohyb: rotoped a posilováníHezký den a držte se! :o)

Kačka (St, 25. 5. 2005 - 22:05)

Marti díky za další informace. Lilek měl docela úspěch, přítel si to dal s rohlíkem a taky si mlaskal. Ono jsou tam přeci jen samý dobrý potraviny (kuř. maso, sýr), takže to nevypadalo zas až tak zdravě :-)Nelo, když tak čtu Tvůj jídelníček, chtělo by to trochu upravit. Inspiruj se Jančou, která to tu denně vypisuje. Neměn vše hned, tělo si musí zvyknout, aby jsi tak netrpěla, ale pomalu snižuj alespoň příjem sacharidů (alespoň večer). Mě moc pomohl již zmiňovaný deník na flore.cz. Začala jsem si víc uvědomovat, co opravdu jednotlivé potraviny obsahují. Navíc tam hlídají denní příjem tuků, sacharidů a bílkovin, takže Tě to nutí, přemýšlet nad tím, co jíš. Pokud máš možnost, zkus to tam. Držím palce.Užijte si čtvrtek a držte se.

Martina (St, 25. 5. 2005 - 21:05)

Kacko, ja rada spolupracuju s Florou a vetsinou tam najdu aspon neco podobneho, ty testoviny se mi taky jednou nezdali, uz jsem to tady myslimi psala, mela jsem 100 g testovinoveho salatu a hned asi 1400 KJ, tak nevim treba maji vazne hodne protoze maji i velky glykemicky index. Jinak tam vetsinu veci vazne najdu, jednou jsem si to vsechno prosla a pamatuju si ze tam hodne jidel je, casto mi trva je najit, ale najdu je. Jinak je plno jinych tabulek kde se to da porovnat. Zitra na to kdyz tak juknu jo.Jo ten aqua mam moznost od prace za 50,- tak to asi vyzkousim.Holky dobrou noc a pa zitra...Kacko co lilek?Nelo to je super pristup jen tak dal!!!! Zitra napisu i jak ja delam pitnaky.pa

Nela (St, 25. 5. 2005 - 21:05)

Cauky holky, takmusim rict ze sem rada ze Vs tady mam...obzvlast ty hodne motivovane..doufam ze se brzo ukaznim a taky budu moct podporovat...yatim se rozkoukavam..ale zacinam mit pocit, ze bych to tentokrat uz prece zvladnu..ted sem se nahodou divala na fotky ktere sem si vyfotila digit.fotakem ..samu sebe kdyz sem mela po vanocich 95,5kg...no teda hruza.....a to ja sem si tehdy vubec neuvedomovala....sem to mela podobne jak anorekticky se vidi porad tlusty..ja sem se naopak tluste nevidela..., chudak muj pritel...na tohle se musel divat...no ne ze bych ted vypadala o moc lip..ale pritel tady ted neni tak se nemusi na me divat....moc si preju zhubnout...a byt fakt krasna...to bude mit radost...si to zaslouzi..kdyz me ma rad ted...to me bude pak uzjenom na rukou nosit..:) i kdyz on by nosil i tak..ale to je supr...nooo uz to skoro vidim..tak at zije motivace....a az trosku vic zhubnu poptam se jeste co tady pisete o pitnych dnech..k cemu to je a co se pri nich pije..?to se vic hubne?...diky diky..zdravim

Kačka (St, 25. 5. 2005 - 21:05)

Hezký večer,s florou už díky tomu, že jste ji zmínily hned ze začátku spolupracuju. A spoustu jídel tam nemohu najít - asi si špatně vybírám. Navíc dnes - těstoviny se žampiony (zadané jídlo, které je nejvíc podobné tomu, co jsem snědla)měly podle toho 3286 KJ, což je hrůza a moc se mi to nezdá. Jo a netušíte některá kolik má malý kopeček rýže? Na floře je porce 90 g a nevím kolik to tak může být. Říkám si, že si to o víkend zvážím, ale kdyby jste to některá věděla, bylo by to fajn. Aquaaerobic by mě taky lákal, ale není na to příležitost (u mě). Pokud ji však Marti máš, určitě to zkus. Podle mých informací je při tom dost velký výdej a to potřebuje každá z nás.Dnes jsem se tak tak udržela. Mimo plán jsem slupla CHuť leta, kterou tak Janča vychvalovala a opravdu je to moc dobrý. A když porovnám složení, je to mín kalorický než jogurt :-) Zítra si po ránu musím dát kus čokolády, protože jsem nějak na dně. Snad to pak neporuším.Čauky

Nela (St, 25. 5. 2005 - 20:05)

cauky holky..tak ja mam dnes trosku radost ze uz se rucicka vahy soupnula na 88,5,jinak mam ted desny nervy ve skole atd...ale vcelku sem to zvladla dnes jsem snedla 4800 kj..sice ne moc zdrave...ale jak sem mela ty nerviky..tak sem si rekla ze budu radsi pit..tak muj nezdravy jidelnicek byl rano pernik:) v poledne rohlik se sunkou, odpo svaca bebe susenky 50g, a vecer 2 celozrnny rohliky 140g kureci sunky a 5 rajcatek..no tak se lepsim aspon uz si kupuju celozrnny rohliky:) na me to funguje psychicky..kdyz si dam rano pernik..ze sem mela uz neco sladkyho a ze energie musim mit dost...no a pak na me funguje ze to tady napisu a trosku premyslim...jak ten jidelnicek ozdravit..tak preju hodne sily a zadnej hlad...:) zatim se mejte fajn

Nela (St, 25. 5. 2005 - 20:05)

cauky holky..tak ja mam dnes trosku radost ze uz se rucicka vahy soupnula na 88,5,jinak mam ted desny nervy ve skole atd...ale vcelku sem to zvladla dnes jsem snedla 4800 kj..sice ne moc zdrave...ale jak sem mela ty nerviky..tak sem si rekla ze budu radsi pit..tak muj nezdravy jidelnicek byl rano pernik:) v poledne rohlik se sunkou, odpo svaca bebe susenky 50g, a vecer 2 celozrnny rohliky 140g kureci sunky a 5 rajcatek..no tak se lepsim aspon uz si kupuju celozrnny rohliky:) na me to funguje psychicky..kdyz si dam rano pernik..ze sem mela uz neco sladkyho a ze energie musim mit dost...no a pak na me funguje ze to tady napisu a trosku premyslim...jak ten jidelnicek ozdravit..tak preju hodne sily a zadnej hlad...:) zatim se mejte faj

Reklama

Přidat komentář