Reklama

Začněme hubnout dneska 2. 5. 2005!!!!!!

Jana (Čt, 28. 7. 2005 - 08:07)

Blue, dej si do mrazáku nějaký ovocný jogurt nebo tvaroh,je to výborná náhrada zmrzliny :o)

Jana (Čt, 28. 7. 2005 - 08:07)

Romy, Libka má pravdu.Například já si dávám občas pizzu (k obědu), ale třeba jen dva kousíčky. A co je nelepší, hubnu i tak. Když si vzpomenu, jak se tu kdosi (:o)) ) zhrozil, jak si můžu dávat pizzu, když chci zhubnout, tak se musím smát..Mám ji moc ráda a nechci si ji odpírat.Chuť na sladké mě ale pomalu přechází, už mám zase ve spíži jednu čokoládu, připravenou pro neteř, a vůbec mě neláká, před x měsíci bych ji snědla a potom koupila novou, nebo bych aspoň kolem ní chodila jako mlsný kocour :o))

blueblueblue (Čt, 28. 7. 2005 - 08:07)

Začíná být horko a já mám chuť na něco sladkého - ach jo, třeba mzrzlinu nebo sušenky. Myslím, že nanukáč bych sežrala jedním vrzem.

Libka (Čt, 28. 7. 2005 - 08:07)

No je to tak. Každý jiný styl stravování, než na který jsme zvyklí, je vybočení. Tělo reaguje po svém, zhubne. Ale to vybočení není možné vydržet stále.Opravdu si myslím, a po zkušenost svých i jiných, že nejlepší je naučit se jíst zase normálně. To znamená tak, jak jsme zvyklí a jak je to zvykem v našem okolí.Přiznejme si, že když se budeme stravovat děleně a rodina, přátelé a kolegové smíšeně, jak dlouho budeme odolávat? Vím, jaké to je, když se člověk odlišuje. I my máme doma odlišný jídelníček od běžného, ale ne zas tak, abych si nemohla na návštěvě nebo v restauraci dát "normální" jídlo. To, že se vyhýbám červenému masu, uzeninám, alkoholu, to už zase tak nenormální není, to dokáže pochopit hodně lidí.Ale klidně si dám grilovanou rybu a kvalitní vínko. Že k vínku pojídám nějaký kvalitní sýr (ty já mohu) a ne smažené brambůrky,arašidy, to mi také více vyhovuje.S tou maminkou je to složité, pokud nechce sama něco dělat, nic ji nedonutí. Maximálně nějaké zdravotní problémy, které se jí dříve nebo později dotknout. V mém okolí je mnoho žen, které jsou ve stejném věku. Některé to po přechodu opravdu vzdaly, jak říkám "zabalily" a zdůvodňují to tím, že už konečně mají možnost se v klidu najíst, že nezáleží na postavě. Ale tady přece nejde jen o vzhled, ale především o zdravotní stav. I tak je to tělo opotřebované běžným životem, tak proč mu ještě nakládat závaží v podobě nadváhy, nezdravého stylu života? Možná to by s ní pohnulo, i když to není jisté.A Romy, holky mají pravdu. Metabolismus rozhýbeš jen dvěmi způsoby - začneš více jíst a začneš se více hýbat.S každým jídlem zvyšuješ metabolismus, protože tělo musí vynaložit námahu na jeho zpracování. Ale více neznamená více kalorií, pozor! Měla bys dosáhnout minimálně těch 5000kJ, ale raději 6000kJ. A v tom množství by mělo být co nejvíce zeleniny(1/2kg denně), ovoce(200g denně), celozrnné přílohy ,nízkotučné mléčné výrobky,libové maso.Jíst pravidelně a nebát se jídla. Vybírat si to, co ti chutná. Protože,když se budeš vyhýbat svým oblíbeným jídlům a jíst jen to, co je "ukrutně zdravé", tak to sníš, ale nakonec se přejíš tím, co si odpíráš.Klidně si dej k snídani 2 koláčky, když na ně máš chuť. Zasytí tě a nebudeš hledat během dopoledne nějakou náhradu. Zajdi na oběd, dej si pizzu nebo salát, co ti chutná, ale snaž se sníst o 1/3 méně, než jsi zvyklá.Vychutnávej si jídlo a až si tělo zvykne, že dostane pravidelně najíst, tak přestane ukládat tuk po každém rohlíku navíc.A když k tomu přidáš pohyb, tak začneš hubnout. Je to dlouhá cesta, ale podaří se ti to. uvidíš.

Jana (Čt, 28. 7. 2005 - 07:07)

teda nabraly.. :o))

blueblueblue (Čt, 28. 7. 2005 - 07:07)

Krásné ráno,Libko - já tě hrozně obdivuji, moje máma je malinko mladší, ale nemá tolik elánu do života. Ona je obézní - taky taková jednou budu :) a vůbec se sebou nic nedělá, byly doby, kdy tomu bylo jinak. Hrozně se mi hnusí, když ji vidím požírat brambůrky před televizí a říkám si, že taková nikdy nebudu. Život, jako máš ty bych si chtěla taky zařídit - ale mě čeká asi 20 let šetření a dřiny.:)Romy - myslím, že jediné, co ti může pomoci začít pořádně jíst - jinak podle mě nenastartuješ metabolismus. Vím, o co se jedná, taky jsem si tím kolotočem prošla. Navíc nemůžeš celý život žít o malých dávkách, podle mě to rikni a začni jíst normálně - možná, že z počátku přibereš, ale časem se to urovná a jde ti přece taky o zdraví.Soňa - tvoje míry bych chtěla mít, sice nevím, jak vypadáš, ale já blbě:)95 cm přes zadek je můj sen. Dělenou stravu jsem taky držela - ale nevydržela jsem a uvědomila jsem si, že když to není na celý život tak to asi pro mě nemá cenu. Ale ráda si vyslechnu tvé úspěchy.

Jana (Čt, 28. 7. 2005 - 07:07)

Libko, přidej si do "seznamu" žen, které to po návratu na "normální" stravu zase nabrali, další - mě :o)))

Jana (Čt, 28. 7. 2005 - 07:07)

Hezký den,vítám Petra! Je to super, že se rozrůstáme :o)Soni, ahoj! Já jsem Kořínkovou držela asi tři roky od 16 let a tak nádherně jsem zhubla! Je to skvělá dieta, tedy spíš životní styl, ale musí se držet už napořád. Teď držím kalorickou a jde to také dolů, a když zhřeším, tak jde někde trochu kJ ubrat, nebo přidat ve cvičení a je to OK, při Kořínkové se musí začít znova, jakmile se něco poruší. Ale držím ti palce a ať krásně hubneš :o) Přežijte to dnešní vedro v pohodě :o)

Libka (Čt, 28. 7. 2005 - 07:07)

Hezké ráno všem. Tak tu máme ty tropy, dnes to bude pěkný nářez.Holky, je pěkné, že můj život považujete za ideální. Taky si nestěžuji, i když to vždycky takové růžové nebylo. Ale jsem cílevědomá a systematická, tak se mi podařilo si to nalajnovat a držet se plánu. Vždycky se snažím mít nějaký cíl a za ním jít. A mám před vámi minimálně 20-ti letý náskok. Taky se vám to podaří.Romy, hlásím, že mám nové botičky, jasně, že letní. Jsou to kožené sandálky barvy bílé kávy a jeden pásek zdobený oranžově. Lehounké, ale co hlavní, slevněné ze 1000,- na 500,-. Měli tam obrovský výběr i v našem čísle a bylo to v Havířově na Hlavní třídě.Dnes si jdu koupit ještě jedny.Jinak jsem vybavena na to horko. Ráno jsem si zaběhala, ale i tak už bylo 20°C. Pak jsem neměla na nic chuť, jen na ten meloun, který se chladil od včerejška v lednici.Dále mám sebou 4 broskve, 1 velký hrozen vína. Mísu zeleninového salátu a na chroupání 2 okurky a 1 kedlubnu. Jestli to sním, tak prasknu.Vítám nováčky a přeji jim příjemné hubnutí.Soňo, dělená strava je na zhubnutí dobrá, ale vydržíš u ní už pořád? Protože,když pak přejdeš na stravu smíšenou, tak se ta kila vrátí. Znám ve svém okolí několik žen, které také hubly dělenkou, podařilo se jim to a tvrdily, že už se tak budou stravovat pořád. Ale po několika letech od toho upustily a zase přibraly. Rozmysli si, jestli by nebyl lepší normální styl hubnutí. A ta pleť by se ti vylepšila, i když do normálního jídelníčku zařadíš více zeleniny a ovoce, vynecháš sladkosti a hlavně čokoládu, která způsobuje akné. A kdybys navíc zvýšila i příjem tekutin, tak se ty škodliviny budou vyplavovat.Ale je to tvé rozhodnutí.Jinak na kvalitu pleti, vlasů i nehtů působí příznivě právě ovesné vločky. Kdybyste celý měsíc vydržely snídat navlhčené vločky s oříšky, strouhaným jablkem a semínky(lněné,slunečnicové a sezamové), tak to určitě poznáte na úpravě zažívání a vylučování a tím pádem i na té pleti. Protože to s tím hodně souvisí.Na kvalitu pleti má vliv hodně strava, zhoršuje se právě po větším příjmu všech dráždivých látek a také záleží na snášenlivosti každého člověka na různé potraviny. Někomu vadí čokoláda, někomu tropické ovoce, banány a někdo je alergický na mléko.Tak nezapomínejte dnes hodně pít, nechoďte na sluníčko a ze sportu je dnes nejlepší to plavání. Ale raději až v podvečer. Hezký den.

Sona 28 (St, 27. 7. 2005 - 23:07)

Ahoj, já se snažím dělit dle Kořínkové, když mám rostl. den tak jím ovoce, zele, rúzné kaše, ořechy, mandle, celozr. pečivo mazané soj. paštikami, soj. mléko, zele. saláty, těstoviny atd.. když zvířátka, tak sýr, maso, uzeninu atd.. hlavně se nesmí bílý cukr, a bílá mouka atd.. najdi si tady forum o této stravě jsou asi tři, je tam spoustu názorů na to. Ale já to držím hlavně kvůli trávení atd. jinak bych měla špatnou plet...Ahoj

Lenik (St, 27. 7. 2005 - 22:07)

Můžeš mi prosím napsat, jak vypadá tvá dělená strava, docela mě to zajímá. Klidně se můžeme domluvit a komunikovat mailem, pokud to holky tady nechtějí - mají svůj způsob :-)))) Ani tu nikdo nepřivítal nováčka. A je to asi muž, jestli tomu správně rozumím :-) Petře Pane, vítej mezi námi... jaký máš jídelníček?

Sona 28 (St, 27. 7. 2005 - 22:07)

Ještě něco když si dám ty vločky ráno s ovocem, tak mě vůbec nehoní mlsná a vydrřím dlouho bez jídla. Dnes jsem dělala čočkovou polívku jen se zeleninou, a snědla 3 talíře, pak přišla ale 18hod, a já dostala hroznou chut na sladké, tak jsem na sucho na pánvi osmahla vločky, a nakrájela si do toho banán a broskev, bylo to výborné, ale asi takhle pozdě večer, to nebylo to pravé, tak si říkám, že snad lepší než tatranka. Ty vločky určitě vyzkoušejte opravdu to zahání ty chutě. Kdyby se někdo se mnou chtěl dát na dělenku, tak napište. A jestli máte někdo recept co dobrého ze šmakouna tak prosím napište. Díky A dobrou noc. Na net chodím jen večer, ale od srpna můžu celý den.

Sona 28 (St, 27. 7. 2005 - 22:07)

Taky jsem chtěla napsat, k těm jídelníčkům,v pondělí jsem držela pitný den, a od neděle nepiju kafe, ted držím dělenku, protože mě pomáhá na plet, na trávení atd.. Mám s tím velké potíže/zácpa, nafouknuté břicho atd/. Byla jsem ve zdravé výživě, a nakoupila si různé věci: sojové mlíko s proteinem, ovesné vločky, žitné vločky, špaldu, atd.. a hlavně šmakouna, jsem na něj dost zvědavá, je to docela drahý vzala jsem si to menší balení, ale zkusím ho až o víkendu, zítra plánuji podle Libky čistící den nejspíš kefírový s ovocem. Jinak jsem zkoušela podle Libky na to pročištění namáčet ty vločky a pak jíst, dá se to, a dobré to je s ovocem, ale zatím mě to nějak neprohnalo, piju taky dost. Koupím si Lepicol, četla jsem o tom na Stobu. hrozně to chválí, a není návykové.

Sona 28 (St, 27. 7. 2005 - 22:07)

Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla/dovolená, děti atd../, tak ted jsem to všechno přelouskala, a chci napsat jen pár vět. Měřím 172cm 60kg, asi jako Blue akorát mám jiné míry 90-65-95, nějak nepotřebuju výrazně zhubnou, jen to samozrřejmě doladit, taky jsem hruška, a všechno se mi ukládá do zadku a stehen. Nerada se vážím, raději se měřím, tak se chci doladit zpátky na 57-58kg, jelikož nosím úplejší věci tak těch pár cm přes zadek mi ted vadí, všechno je mi těsné atd... Pro mě je to taky pěkná práce to shodit, zatím necvičím, nemám chut, ale brzo začnu, doma mám Orbitrec, a na něm za 20min, ze mě uplně leje, takže to mě vadí nejvíc, že mám pak hrozné vlasy, tak je zas pořád mýt. Chci zas od 1,sprpna začít makat poctivě každý den, sice na tom nehubnu, ale skvěle se zpevnuji, a o to hlavně jde.

Kačka (St, 27. 7. 2005 - 21:07)

Romy, já Ti nevím. rozhodně si myslím, že nemůžeš přibrat. Myslím, že konkrétně já to mám na hranici zdravého hubnutí. Někdy nemám ani 5000 KJ. Mohla bych snížit ještě sacharidy, ale to by stačilo sníst poloviční množství ovoce, co si dávám. Jinak já v práci také nemám vůbec čas, ale dělám to tak, že si ovoce (cokoliv jiného včetně knackebrotu se sýrem)nakrájím nakousíčky a uzobávám během práce. Za kasou je to horší,ale mě se v kanclu také dost točí lidi, takže neuzobávám rukama, ale používám vidličku. Můj oblíbený aktivia nápoj piju brčkem taky během práce. A nebudeš baštit bonbony !!!Já Ti nechci psát jídelníček, myslím, že by sis ho měla sestavit sama. Každá z nás má jídelníček úplně jiný, protože každá má ráda něco jiného. Konkrétně Libka tu napsala jasná pravidla, která by při dietě měla být. Řiď se jimi a řiď se také chutí, jen tak to vydržíš.Mě se osvědčilo ke každému jídlu trochu sacharidů i bílkovin. Pomáhá mi to krotit chuťě. Zítra budu hřešit čokoládou, což bych asi neudělala, kdybych začínala. Neudržela bych se nesníst ji celou. Ale teď vím, že to vydržím, protože se už nechci cítít zle.A jestli se Ti zdá, že toho mám hodně, zkus si někdy zvážit některou z potravin, kterou si dávám (téměř u všeho mám množství). Ono je toho maličko. A jen tak nastartuješ metabolismus, jak jinak by jsi to chtěla udělat? Romy, držím palečky, ale dokázat to můžeš jedině sama. Doufám, že se zase neodmlčíš a budeš dál kynout !!!!Libko, z Tvého receptu vzniklo něco moc dobře vypadajícího (udělala jsem to do takové malé formy na koláč - nechtěla jsem smažit na tuku). Odnesla jsem kus mamče, moc si mlaskala a pravila, že to chutná jako prejt (má ho moc ráda) a ptala se co se mi stalo (z vepře toho moc nejím a prejt jsem nikdy nevzala do pusy). Přítel řekl, hmm dobrá nádivka :-) A to by ani jeden sojové dobrovolně nejedli a ještě s vločkama. Už se na to zítra těším.Taky jsem si vzpoměla. Měla jsem dnes krůtí maso se šmakounem a bylo taky výborný. Taková zdravá a nízkotučná forma sekané. Doporučuju. A s tím jsem si také vzpoměla na Petru2. Ještě nás čteš? Jak jsi na tom?Jani, já zase ráda nakupuju, a to i potraviny. Hrozně ráda to rovnám do té ledničky :-)Dobrou noc a hezký čtvrtek.

peter pan (St, 27. 7. 2005 - 21:07)

Ženy, idem chudnúť s vami! Mám 36 % tuku, výška 193 a váha 123. pekný večer

Jana (St, 27. 7. 2005 - 19:07)

Romy, musíš vydržet dýl, já měla z toho držení a nedržení diety taky pěkné zblblé tělo, musíš mu dát víc času, aby se srovnalo..Je super, že jezdíš na rotopedu, jen tak dál :o) Já teď přemýšlím, jak si dneska zacvičím, je mi nějak divně a bolí mě hlava, ale udělám si čaj a za hodinu asi hupnu na rotoped.Můj zítřejší jídelníček:snídaně: 30 g celozr. lupínků Fitness s polotučným mlékem (125 ml)svačina: jogurt Activia, lžička ovesných vločekoběd: brambory se špenátemsvačina: müsli tyčinkavečeře: zeleninový salát s jogurtemMusím jít nakoupit nějakou zeleninu, už nemám doma skoro nic..Mě tak nebaví nakupování!Krásný večer! :o)

Romy (St, 27. 7. 2005 - 19:07)

Holky..asi mate pravdu,jenze kdybych jedla to co vy,tak priberu,vim to:-(Mam tema myma vecnyma dietama zpomaleny metabolismus a taky nemam moznost jist..to vite cely den za kasou!Zeleninu mam rada,ale nejak na ni nemam posledni dobou chut..coz je asi skoda.Zkusim ty Kacciny jidelnicky,ale jak priberu tak uvidite ten mazec:-)))Zatim se ,ale drzim a jezdim kazdy den 45-60 min na rotopedu:-) a pak uz nemam na nic chut ...ne jako driv ,najedla jsem se na noc sacharidama!ALe nehubnu:-( a kdyz brzy neuvidim vysledku,tak to vzdavam,jsme slaboch nemam vuli!Nebo co by jste mi tak doporucili an zrychleni metabolismu??Nemuzete mi sem nektera napsat aspon an 3 dny jidelnicek??Preosim,prosim...

Kačka (St, 27. 7. 2005 - 16:07)

Leníku, to já Romy říkám porád, ale asi jí to vyhovuje...:-)

Kačka (St, 27. 7. 2005 - 16:07)

Hezké odpoledne,uff, já chci změnit zaměstnání, to se fakt nedá. Furt mě bolí to břicho a přemýšlím, že to mám snad z nervů, to jinak není možný. No nic, nejde o život, že...:-)Koukám, že se všechny hezky držíte. Libko, připojuji se k názoru Martiny, že nám moc dáváš a také si Tě moc vážím. A přeji Ti štěstí i nadále.Blue, když píšeš co jíš. Nepřijde mi to moc. Pravda tatranka není to pravé, ale já bych snědla dřív čtyry. Blbý je, že nemusíš to ovoce, to ty chuťě trochu sklidní. Chtělo by to najít asi jinou alternativu. Potřebuješ zase chytnout elán a půjde to. Asi bych počkala až to přijde, pokud se budeš moc nutit, stejně to nevydržíš. A po tom co píšeš přibýrat nebudeš, a to je teď hlavní.Toť má zkušenost, tak držím palečky.Libko, dnes se chystam udělat si na zítra ty vločkové karbanátky podle Tebe. Čistící den zítra nebude. SIce mi to dost prospělo, ale mám pocit, že se chci při tom vypětí alespoň pořádně najíst. Jinak se cítím taková slabá. ALe příště do toho zase jdu, tak dej určitě info.Já zítra:SN. Aktivia kysaný nápoj, 20g čokoládySV.čerstvý ananas 200gOB. Vločkové karbanátky 150g, vařené brambory 150g, kysané zelí 100gSV. meloun 300g, 190g aktivia kysaný nápojVE. okurka, paprika, rajče (250g celkem), balkánský sýr 50g, žitný chléb 50g5500 KJ 77B, 32T, 170STAK každý den si říkám, že si musím hlídat sacharidy, ale vždy jich je nějak víc (furt v normě pro mě). Uvidíme, co to se mnou udělá :-)Tak pa K.

Reklama

Přidat komentář