Reklama

Začněme hubnout dneska 2. 5. 2005!!!!!!

Lenik (Čt, 4. 8. 2005 - 09:08)

Nechci se vůbec do nikoho pouštět, děkuji za všechny názory. Akorát je mi divné vysadit mléčné výrobky. Při nich právě hubnu nejlépe. Aspoň kefír nebo jogurt k snídani nebo cottage... bez toho si to neumím představit a nemyslím, že to je něco špatného. Souhlasím ale s tím, že nejkvalitnější jogurty jsou ty Selské ve skle.

pozorovatelka (Čt, 4. 8. 2005 - 09:08)

Hmm.... zajimavé, takže opět mám v hlavě zmatek :-/Takže si raději vyberu zlatou střední cestu jak to tak vypadá.

pozorovatelka (Čt, 4. 8. 2005 - 09:08)

Hejjej - ten kdo tady prudí jsi ty, protože třeba já jsem se zeptala a hejtmy jen slušně odpověděl, aniž by musel, chápeš???Dneska taky plánuji rotoped, jelikož je pěkně hnusně a chvílemi prší - neprší...

Hejjej (Čt, 4. 8. 2005 - 09:08)

V posledních letech se vlivu vápníku na tělesnou hmotnost věnuje řada zahraničních studií. Lidé, požívající dietu s vysokým obsahem sacharidů a sníženým množstvím vápníku rychle přibývali na váze, na rozdíl od druhé skupiny, která po přechodu na dietu s vyšším obsahem vápníku svou hmotnost snížila. Došlo tožiž ke snížení účinnosti energetického metabolismu(to znamená, že organismus si méně energie uložil do tukových zásob a více energie vydal ve formě tepla) a ke změně v metabolismu tuků - jejich odbourávání vzrostlo a tvorba naopak poklesla, což vedlo ke zmenšení tukové tkáně. A navíc, mléčné výrobky měly větší efekt, než samotný vápník, pravděpodobně díky dalším látkám, které jsou v nich obsažené. Bylo zjištěno, že u lidí, kteří při dodržování doporučených dávek vápníku, se riziko přibývání na váze výrazně snižuje a dochází i k poklesu váhy.V jedné studii bylo zjištěno, že při zvýšení denního příjmu vápníku ze 400mg na 1000mg lidé zhubli během jednoho roku v průměru o 5kg. Také při vyhodnocování poměrně velkého souboru pacientů se našel vztah mezi vápníkem a tělesnou hmotností. Mezi lidmi s menším příjmem kalcia v potravě bylo větší procento obézních a naopak. Ti, kteří jedli vápník nejvíce, měli minimální šanci, že budou obézní.Z TĚCHTO POZNATKŮ VYPLÝVÁ DŮLEŽITOST DOSTATEČNÉHO PŘÍJMU VÁPNÍKU BĚHEM POKUSŮ O HUBNUTÍ. VYLOUČENÍ MLÉČNÝCH VÝROBKŮ Z REDUKČNÍ DIETY MŮŽE BÝT JEDEN Z DŮVODŮ JEJÍHO SELHÁNÍ.Nenechte si radit od nějakého amatéra. Zkoumejte, hledejte a studujte u odborníků.Jinak to všechno děláte dobře. Hubnete přiměřeně pomalu a to je dobře. Držím vám palce holky.

Jana (Čt, 4. 8. 2005 - 09:08)

Krásný den :o)dnešní jídelníček napíšu zítra, ještě vůbec nevím, co si dám... Musím říct, že jsem si jednou chtěla udělat tu půlku kaše a bylo to jak pro vrabčáka :o)), takže já jsem taky pro jíst ráno víc :o))Dneska plánuju zase rotoped a posilování .o)Hezký den všem

Hejtmy (Čt, 4. 8. 2005 - 08:08)

hejhej já tady nikomu nedoporuřuju 200g ovesných vloček. Já jen říkám, že snídat se má hodně a pak je to přes den lepší. jestli jsem úchylnej? Jo jsem. proč to tajit? Mám rád sex ajko každej:-)....Já nevím jestli se mám vůbec představovat, protože to taky může bejt úchylný. S těma sacharidama.... no ono se doporučuje jíst je do dvanácti. Ovšem je to podle toho v kolik vstáváte a v kolik jdete spát. Já si myslím, že klidně můžete až třeba do tří hodin a pozdějc když si dáte třeba racio chlebíky bez polevy tak to není nic hroznýho. nebo když vás honí mlsná klidně jablko nebo banán. Jablko má 10g a banán 20g sacharidů a to není moc. Já jsem si dnes na oběd udělal dvě tortily z masíkem a zeleninou(to bude bašta).... proti mléčným výrobkům nemám nic, jen si myslím, že je tam víc sacharidů a co se týká bílkovin tak nejsou tak kvalitní(jako náhražku doporučuji právě všemi odsuzovaný protein a nejen já ale i mnozí dietologové). Reklama je obrovsky mocná věc a ty Dannone a jiné tzv. nápoje nejsou tak kvalitní jak se tam uvádí. Většinou je to v plastech balené a nemá to ty probiotické kultury. Nejlepší je dle mne klasický Jihočeský jogurt ve skle, nebo kefír, ale omezit to. Pokud chcete opravdu zhubnout tak na minimum. Jinak to fakt nejde. To je můj postoj....záleží na vás co si vyberete nebo třeba vám HejHej poradí víc:-)

Martina (Čt, 4. 8. 2005 - 08:08)

Krasne rano,Romy dekuji ti za mail, uz jsem ti odepsala.Kacko chci dneska koupit toho šmakouna, tak jsem zvedava :o) koukal jsem na nejake recepty, ale jeste nevim jaky :o))Jinak ja to vcera zvladla holky do 20:00 na 1 a pak jsem snedla Mrože!§§ To je ta jahodova zmrzlina---holky ja to nedokazu, jak se mam drzet kdyz mam furt na neco chut.......ach jo.Tak se mejte krasne!!!!

Hejjej (Čt, 4. 8. 2005 - 08:08)

Á, vidím, že úchylný Hejtmy už zase kecá holkám do hubnutí. On je fakt vadnej, dělat závěry z psaného slova a udělat si na tom trenérské zkoušky. To teda bude trenér padlej na hlavu. A že chce vidět fotky, to je taky síla. Je to prostě úchyl, chce být důležitý a středem pozornosti. Divím se vám ,že to vůbec ještě komentujete. Doporučovat holce, která chce zhubnout na snídani 200g vloček, to přece není normální.Zalez do svý díry a neotravuj vzduch.

Romy (Čt, 4. 8. 2005 - 07:08)

Ahoj!Tak vcera jsem to dodrzela:-))tak mam ze sebe radost:-)Kacko..ja vim je to se mnou tezke:-))a jsme vdecna za tvou trpelivost ,vazne!!A jak pisou holky o tom vynechani sacharidu odpoledne tak na tom asi neco bude!!ALe .abych vynechala i mlecne vyrobky tak to uz je moc!!!To bych asi nevydrzela!!Dnesni jidelnicek..napisu pozdeji,,,jeste totiz nevim...zatim nemam na nic chut!

pozorovatelka (Čt, 4. 8. 2005 - 07:08)

A ještě něco... Hejtmy, co máš proti mléčným výrobkům? Nechci ti nic špatného vyvracet, jen mě to zajímá - proč. Nevím... ale třeba Lucká Výborná, ta v jednom časopise či kde to bylo uvedla, že od té doby, co se vyhýbá mléčným výrobkům, tak hubne a dost zhubla, takže na tom něco bude, i když všichni tak milujeme jogurty, sýry, apod. No a jinak... nechceš se nám tady veřejně taky trošku víc představit - třeba odkud zhruba jsi, atd.

pozorovatelka (Čt, 4. 8. 2005 - 07:08)

Ahojky holky a Hejtmy :-)Hejtmy, moc děkuji, že jsi to tak hezky dopodrobna objasnil - jsem moc ráda. Takže když se budu pohybovat kolem těch 120 tepů, což se převážně pohybuji, tak je to OK. Sice je to na úrovni dolní hranici, ale i tak je to v aerobním pásmu, takže v pohodě. No... já zatím neposiluji - jen jezdím na kole, rotopedu a in-line bruslích. Před rokem jsem sice poctivě chodila do posilovny, jenže tam byl trenér, který mi řekl, že pokud chci zhubnout, tak bych měla spíš provozovat aerobní činnost, no a že až zhubnu, tak mám začít posilovat. Takže jsem posilování vzdala a půl roku nedělala nic (velká chyba), ale teď jsem se dala na tu aerobní činnost. NO, tak teď už jsem z toho docela zmatená. Zdá se mi, že furt dělám něco špatně a každý říká něco jiného, tak už vážně nevím. Myslíš, že stačí, když bych posilovala i doma nebo je skutečně zapotřebí vybavená posilovna?

Hejtmy (Čt, 4. 8. 2005 - 06:08)

ještě jak tam některá z vás psala ty jídelníčky... půlka pytlíku ovesný kaše je fakt brutus..... snídaně by měla být největší jídlo dne. Já se snažím dát toho do sebe co nejvíc. Hodně tekutin, 200g vloček, banán, Když je neděle tak si ještě k tonu dělám 2celá vejce a 8 bílků(pokud držíte dietu nedoporučuju tolik) a pak mě nehoní mlsná.... no i když já bych sežral všechno na co přijdu.Ale i když držíte dietu snídat hodně je základ.Jo a ty mléčný výrobky.... zkuste je alespoň na deset dní omezit, zřeba jeden hjogurt denně nebo vůbec a uvidíte tu změnu. Fakt věřte mi:-)

Kačka (St, 3. 8. 2005 - 23:08)

Zdravím všechny,tak tedy dnes to bylo opravdu náročné, udržet se. ALe udržela, teď sice budu muset hned zavřít oči a usnout, ale jsem na sebe pyšná.Šmakouna dělam nejvíc s těstovinama, ale dělala jsem s ním i rizoto. Já bych ho mohla i jako plátek jen tak s bramborem, ale přítel by to asi nejedl. A tak ho opíjím rohlíkem a přidávám to do jídel na kousky. Už jsem to tu psala, ale drůbeží sekaná se šmakounem je taky výborná. Já jsem úplně lahůdky přestala jíst (párky, sekanou, karboše) a pěkně jsem si to s tou sekanou se šmakounem vynahradila.Soni, já netušila odkud jsi a hlavně jsem nevěděla, že Olympie není jen jedna :-)))Syrovátka...už jsem si na ní brousila zoubky a teď nevím čemu věřit...?Já zítra:SN. ovesná kaše jablečná s ořechyOB. jáhelník - jáhly, šlehané bílky, broskev (to jsem zvědavá jak dopadne)SV. žitný chléb 30g s 50g cottage a 100g okurkyVE. míchaný zel. salát s tofu - 200g ledový salát, 200g rajče, 20g olivy, 50g uzeného tofu, 1ks knackebrotII. VE bílý jogurt 100gcca 5000 KjPozorovatelko, tu vařečku jsem viděla, ale když zmínili vynechání mléčných výrobků, přestalo mě to zajímat. Už by to pro mě bylo velké odříkání. ALe vypadá to zajímavě a někomu by to mohlo pomoci.Hezký den

Hejtmy (St, 3. 8. 2005 - 20:08)

Blue a když máš doma kulturistu proč ti neporadí, neuvaří atd? Mě baví vařit:-)Jinak když si koupíte novej Muscle Fitness najdete tam přeměny účastníků soutěže DO FORMY a je tam i to co jedli a tak

Hejtmy (St, 3. 8. 2005 - 20:08)

:-) vy byste mě ani nenechali jít do práce.... jsem doma až teď.... Chci upozornit, že pozorovatelka nejsem já. neodpovídám tedy sám sobě....Takže: Musíš si určit aerobní zónu. při ní dochází k optimálnímu spalování tuků. Lze jí určit dle hodnot tepové frekvence a věku. Výpočet je snadný. 220(konstanta) mínus věk, výsledkem je tzv. maximální tepová frekvence pro každého jedince. Když tento výsledek vynásobíš hodnotami 0,6 a 0,8 získáš mantinely tepové frekvence kde by ses měla správně pohybovat. Prakticky to vypadá takhle. dejme tomu že je mi 30let jo? A mě fakt je:-) 220-30x0,6=114(spodní hranice)220-30x0,8=152 (horní hranice). takže z toho vyplývá, že bych se měl pohybovat mezi těmito hodnotami. tedy můj tep by měl být mezi 114-152 tepů za minutu. není to kupodivu moc vysoká intenzita a většinou se dá při ní i konverzovat(jak tady někdo správbě připoměl. při příliž vysoké intenzitě přecházíš do anaerobní zóny a spaluješ cukry ne tuky. nejlépe je šlapat ráno na lačno tak 20minut a klidně i po posilovacím tréninku. posiluješ? pokud ne měla by jsi. Víte o tom že žena na jednu jednotku svalové hmoty dokáže vyvinout prakticky stejnou sílu jako muž? Ano žemy mají průměrně víc tuků než muži(asi 25% necvičící a 23% scaloviny) chtělo by to tvýšit podíl svalové hmoty a snížit tuk tak na 20%. Pokud budeš jezdit jen na kole a necvičit, neposilovat tělo pak budeš pálit svaly....Ideál kombinace aerobního cvičení a posilování, které by nemělo trvat děle než 45 min.ještě k tomu měření tuku. já myslím, že v těch lékárnách to není přesné. Nejpřesnější jsou laboratorní podmínký a měření kaliperem.jinak by jsi měla zařadit vhodné dopllňky výživy (BCAA, KARNITIN a klidně i proteinový syrovátkový nápoj... teď mě holky ubijou:-)Já mám totiž pocit, že ta syrovátky co si koupila Martina má tak 13% bílkovin a zbytek jsou cukry což je vlastně mléko a to myslím Tedy dle mého názoru není to pravé ořechové. Je to ale jen můj názor.Jinak ženy by měly přijímat klidne víc sacharidů při dostatečném přijmu bílkovin(tak 1g na 1KG) Sacharidy chrání bílkoviny a pokud jíte zase jen bílkoviny ty se ukládají do tuků.Blue klidně mi fotky pošli na mail Libor.Hejtmanek"email.czJá nejsem debil a posmívat se ti nebudu. Já si žen vážím. Jak říká jedna tantrická moudrost: "Každá žena je bohyně" a já dodávám: "jo ale záleží na úhlu pohledu" :-)

Martina (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Tak ja uz také pomalu pobezim domu, dneska jsem prisla pozde ale uz tady nejak nemuzu vydrzet, navic me doma ceka docela dost prace.Mejte se krasne a holky preckejte hladové odpoledne :o)))

Jana (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Pro dnešek se loučím, mějte se fajn :o)

Martina (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Koukal jsem na ten web o smakounovi ono to vazne muze byt dobry, dneska nemam cas ho schanet, ale pokusim se o to zitra a neco v patek ukuchtim.Ja dnesek docela zatim zvladam, vcera jsem videla par kamaradu asi po 2 letech a nerikali ani ze bych stloustla ani ze bych zhubla, asi je lepsi nez aby mi rekli "ty ses sparavila" to mi rikavala obcas babicka a tu vetu nesnasim!!!!!

blueblueblue (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Jo ještě k těm super zaručeným dietám - těm se vyhýbám, jednak nedokážu dodržet předepsaný jídelníček a jednak tomu nevěřím. Mám obavu, že bych přibrala.

Jana (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

mrkni na http://www.smakoun.cz/ Je tam i obrázek :o)

Reklama

Přidat komentář