Reklama

Latentní tetanie

Jane (St, 27. 10. 2004 - 12:10)

Dost dobré Stando,uložím to do Wordu a vyplním,kam to pak poslat?

Standa (St, 27. 10. 2004 - 12:10)

Návrh dotazníku pro osoby postižené neurogenní a latentní tetanií.Muž / žena : Datum narozeni (dd.mm.rrrr) :Krevní skupina :Jsem odkojen(a) mateřským mlékem ? A/N: N = jakým: Problémy s tetanii (roky) :Po čem se domníváte, že se spustily:Počet krizových stavů /měsíc :Životospráva:Spím hlavou (sever, jih, východ, západ):Spím (hodin) :Spím i přes den(hodin) :Bydlím v době z (panel, dřevo, cihla, škvárové kostky) : Cítím se na jiném místě lépe(chalupa apod. déle než 1 den) A/N: Před diagnostikováním LT jsem užíval pravidelně tyto léky :Solím málo/moc:Sladíte nápoje A/N: čím:Používám antikoncepci A/N:Snáším stresové situace dobře A/N:Sexuální touha (A/N):Rozhodí mě i chůze A/N: Používám jodovanou sůl A/N:Jsem vegetarián(ka)

Jane (St, 27. 10. 2004 - 08:10)

Standův nápad je bezvadný,pokusím se vypomoci,jenže po technické stránce nevím jak.A k té životosprávě - nepomůže nám ani svěcená,tělo se nejdříve musí očistit s prominutím od svinstva.

Standa (St, 27. 10. 2004 - 07:10)

"Tetanici všech zemí spojme se!"Pokud by byl zájem z vaší strany ze sebou něco dělat navrhuji následující:(protože doktoři na to "nemají")1.Udělat si své stránky s poznatky o této nemoci.2. udělat na nich dotazník ohledně našeho životního stylu.3. provést jeho vyhodnocení.4. navrhnout společný postup léčby a stravování.5. vyhodnotit po určitém časovém období, až na to přijdem v čem je zakopaný pes.Prostudoval jsem již dost materiálů na našich sítích i venku, absolvoval jsem lečitele, kineziologii, astrologie, tachyony, kartářky , návraty do minulých životů, (kde se max. dozvíte že jste v minulém životě vyvraždila půl Evropy a Saturnské vědro taky neberu), takže už mám něco za sebou. Nemyslím si, že zdraví mělo být za odměnu a nemoc za trest, ale ze zájmu jsem absolvoval kde co. A protože od srpna v tom zase lítám, tak čtu a čtu všechno co nějak souvisí.Obávám se, že řada z vás se dozví co nechce slyšet.Naučme se naslouchat vlastnímu tělu. Myslím si, že tetanik si nemůže dovolit držet redukční dietu,(vlastní zkušenost)protože neví jaké látky tělu chybí a svádět to jen na nedostatek Mg a Ca asi není to pravé.Řada z vás jsou vegetariání, myslí si že žijí zdravěji než jiná část populace, tak proč mají potíže?Asi je třeba něco změnit ve svých navycích. Tím nikoho nenabádám, že má nebo nemá jíst maso. V mase problém nebude. Zkusme se zaměřit na zvýšení počtu č.krvinek (nosičů potřebných látek), zvyšit prokrvení, zlepšit tekutost krve, vitamíny pro lepší vstřebávání látek ze střeva,uspořádaní psychiky, mg a ca v jiných formách než tablety, ovlivnit ph krve, snižit přísun tabletek i tělo si potřebuje od chemie odpočinout, udžet hladinu glykogenu v krvi po celý den.Nevím kolik lidí by se do tohoto programu zapojilo, aby to bylo statisticky vyhodnotitelné.Stránky bych udělal(návrhy na obsah stránek i dotazníku uvítám).Bohužel bez laboratorní techniky se asi o příčinách a fungování onemocnění nedozvíme, tak alespoň společně zkusme její potlačení na přijatelnou hladinu.Tak jde do toho někdo??

Zdenka (St, 27. 10. 2004 - 07:10)

Co mě na tom dost mrzí je to, že blízké okolí to dost těžko chápe. Moje mamka je jediný člověk, který mě fakt bere vážně. Jinak je těžké vysvětlovat, proč nejdu s ostatními hrát squash, proč s nimi nejedu na kole 50 km do hor, kolikrát jsem příteli vysvětlovala, ale lidé to těžko chápou. Chce to asi hodně tolerantní lidi kolem sebe. Však každý máme něco, ne?

Zdenka (St, 27. 10. 2004 - 07:10)

Já jsem antikoncepci vysadila před dvěma měsíci. Cyklus jsem s HA měla pravidelný jako hodinky, skoro žádná bolest "ve svých dnech", zvětšila se mi prsa...toť výčet pozitiv. Od té doby, co neberu, tak mě alespoň přeslala prsa bolet, zmenšila se a mívám nepravidelný cyklus a velmi bolestivý. Jenže do HA bych už znova nešla. Tělo musí dostat šanci. Ta mononukleoza není žádná radost, někteří lidé jí prodělají a ani o tom neví, pak dopadají jako někteří z vás. Já jí měla léčenou v nemocnici a nadělalo mi to více šrámů na duši než na těle. Roční těžká dieta, častá únava. Čínský doktor tvrdil, že potřebuji posílit ledviny a játra. Dostala jsem od něj pilulky a pár dnů poté jsem zkolabovala a skončila v nemocnici s hypokalemií a hypokalcií. No a pak si vyberte alternativní metodu.

Dita (Út, 26. 10. 2004 - 20:10)

No tak já měla , snad už nemám, jdu zítra po čtvrt roce na kontrolu + výsledky odběrů na endokrinologii, taky dost zvýšené jat.testy. léčitelaka též konstatovala oslabená játra, psychiku apod. Ale už jsem u ní tak 2,5 měsíce nebyla, tak ted nevím. Beru zatím stále již zminovaná AD , fakt je , že mi hodně pomáhají.Ted asle jsem nejspíš už měsíc těhotná, což se potvrdí až příští týden definitivně, a tak mám zas o starost navíc, protože jsem od března na AD a těh. je neplánované, tudíž pořád polykám chemii.Dnes jsem po poradě s psychiatričkou sice začala snižovat dávku, at je pokud možno odbouráme úplně, ale ty obavy, co nastane...?! No uvidím, jak se vše vyvine. Další problém u mě jsou -nebo aspon byla příštitná tělíska, resp.vysoký parathormon a eufunkční struma, zvětšená š.žláza.Doted prý nebyla potřeba s tím něco dělat.Homaopati však jsou zcela jiného názoru!!!Držme se, podzimní nálada nám totiž taky moc nepřidá...

Dita (Út, 26. 10. 2004 - 20:10)

No tak já měla , snad už nemám, jdu zítra po čtvrt roce na kontrolu + výsledky odběrů na endokrinologii, taky dost zvýšené jat.testy. léčitelaka též konstatovala oslabená játra, psychiku apod. Ale už jsem u ní tak 2,5 měsíce nebyla, tak ted nevím. Beru zatím stále již zminovaná AD , fakt je , že mi hodně pomáhají.Ted asle jsem nejspíš už měsíc těhotná, což se potvrdí až příští týden definitivně, a tak mám zas o starost navíc, protože jsem od března na AD

Věrka (Út, 26. 10. 2004 - 19:10)

Stando, s Tvým nápadem souhlasím, protože všichni to hází na psychický stav,což je u mě pěkná blbost (jsem šťastně vdaná, mám dobré zaměstnání..)a byla jsem úplně v pohodě - než se u mě znovu rozjela LT, ale z čeho, když je vlastně ze stresu? Teď už nejsem v pohodě, protože mám od srpna neschopenku a plazím se po bytě.Jak jsem četla Vaše příspěvky, tak mě taky jednou doktor řekl, že jsem prodělala mononukleózu, ale takovou formou, že jsem o tom ani nevěděla.Kéž bychom našli nějaký způsob, jak aspoň trochu normálně žít.Přeji všem pěkný den!

Jane (Út, 26. 10. 2004 - 15:10)

můj celoživotní problém tkví taktéž v oslabených játrech po salmonelóze a následně skrytě prodělané a proto neléčené mononukleóze./moje homeopatka konstatovala pomocí EAV trvalou jaterní zátěž EB-virem/Logické je pak to že poškozená játra nejsou s to řádně filtrovat toxiny z potravy a prostředí ,a tyto pak prostupují kdekoli se jim zamane - kupř. do nervového systému u nás tetaniků.Ani vegetariánství pak není zárukou zdravé výživy ,neboť neexistuje žádná potravina která by v dnešní době nepodléhala urč. formě chemizace.Proto nezbývá než pravidelná očista jak vnějšího tak i našeho vnitřního těla,viz mé předchozí příspěvky.Další možnou příčinou LT,alespoň u mne jsou sklony k anémii - vždy kolem menstruace pociťuji nepříjemnou slabost od níž se pak odvíjí různé ,zde všem známé nepříjemné stavy.Pořád si říkám že v tomto případě by byla hormonální antikoncepce možná výhrou,ale zatím jsem to neriskla.Od zítřka zkouším zapperovou terapii/příspěvky o něm jsou ve zdejším disk. fóru Alternativní metody/,pak dám vědět,zda jsem si polepšila či nikoliv.

Zdenka (Út, 26. 10. 2004 - 14:10)

Stando, já bych byla pro. Hledala jsem na sobě příčiny, které by mi tu tetanii mohly způsobit, no moc toho na mě nepasuje. A společné věci? Já jsem třebas vegetarián a stravuji se vesměs zdravě, nekouřím, nepiju. No a pak ať mi někdo tvrdí, že je to tím, co jím. Blbost. Možná ty játra, ty já mám slabé po prodělané mononukleoze v dětství a taky po desítkách antibiotikách, která jsem v životě v mládí zťapala. Jinak jdu v prosinci na vyšetření EMG a nic od toho neočekávám. Přeji všem hodně zdaru.

Standa (Út, 26. 10. 2004 - 07:10)

Zlepšení jsem začal pocíťovat po 14 - 21 dnech. Zajímalo by mě, co máme všichni společného, kromě LT. Něčím to musí být nevěřím, že v tom hraje hlavní roli psyché. Navrhoval bych, nějaký formulář s otázkami, kde bychom se o sobě dozvěděli co nás spojuje. Např.jaká máme jiné zdrav.potíže, jaké jsme užívali léky, než jsme to chytli, jak travíme volný čas, jak reagujem na stres, jak se stravujeme a podobně. Zkrátka pomožme si sami, tím že se dozvíme co nás všechny spojuje. Návrhy??

Jane (Po, 25. 10. 2004 - 12:10)

Stando děkuji za informaci,ascorutin už užívám zatím bez problémů se zažíváním takže sem zvědavostí bez sebe ,jak to na mě bude účinkovat - za jak dlouho zabral tobě?.Jinak ještě reakce na Lucčiny akutní potíže - pokud jsou způsobeny ženskou operací proč ti probůh tvůj gynekolog nenechal vyšetřit hormonální hladinu? injekce MG by měly být v takovém stadiu problémů automatické,nechápu přístup vašich následovníků Hippokrata.Již jsem tu kdysi ale psala že u mě se více osvědčily injekce calcia,což je ovšem individuální.Milá Lucko,ještě zkus vysledovat jak trávíš tuky - pozná se to tak že je světlá stolice.Pokud trpíš i touto potíží,mohla bys mít problém s játry a tím pádem s celým zažívacím procesem co do vstřebávání živin a minerálů včetně MG.Proto je pak nutná dieta a léčivé čistící čaje.Přeju hodně štěstí ve vylepšení zdravotního stavu.

Standa (Čt, 21. 10. 2004 - 09:10)

Vracím se k Ascorutinu - dříve obsahoval rutinium + vit.c dnes je v něm rutisodium + vit.C, takže se zda, že to toho přidali sodík.Už jsem se chtěl obrátit i na výrobce, zda by se nevrátili k původnímu složení, což mělo vynikající vliv na nervový system, ikdyž to na to není určeno, ale je to tak.Užíval jsem ho několik let bez větších nervových obtíží.Nové složení u mě vyvolává zažívací potíže, ale užívá ho moje mamka a žádné obtíže s ním nemá.Asi jak kdo.Užíval jsem ho (3 x denně po jídle, později již jen 1x). Zkoušel jsem i pohanku(rutin), ale ten efekt není tak výrazný

Zdenka (Čt, 21. 10. 2004 - 08:10)

Injekce, prášky...chodila jsem na injekce týden, cítila jsem se jako znovuzrozená. No ne úplně bez problémů, ale pomohly. Ale za jakou cenu. Dodnes mám modřiny, o bolesti nemluvím a hlavně ty traumata, kdy jsem čekala hodinu v čekárně, než mě sestra vezme...k tomu půlhoďky cesty tam, přemlouvat aby mě tam někdo z práce vzal autem, protože pak pajdat 2 kilometry. Nechci nikoho odradit od injekcí. Ale myslím, že to není až tak OK. Jde o to, že tělo stejně bude mít problém. Jeden známý léčitel mě viděl v práci a aniž jsem stála o radu, tak mi řekl, že mám přestat jíst hořčík v tabletách, že ho prd dokáže tělo využít. Že se mám cpát čokoládou (dobrý nápad), mléčnou (samo, že přiměřeně) a užívat E vitamín forte. Že pomáhá tělíčku ten hořčík vstřebávat, prostě pomáhá hospodařit s vitamíny a minerály. Zkouším cvičit jógu, zbavit se bloků v páteři atd. Přeji všem hodně zdaru. Nezoufat.

mirka (St, 20. 10. 2004 - 22:10)

čau holky,tak dneska jsem byla na své první injekci Mg a musím uznat,že se mi ulevilo.Ale také musím podotknout,že se moje obavy vyplnili.Ještě ted´večer sedim na jedný půlce.Domů jsem odkulhala,a to jsem sestru prosila,at? mi to píchne pomalu.Jestli to bylo pomalu,to neumím posoudit,ale při injekci jsem stála a bylo to během chvilky.Nevím,jestli máte podobné zkušenosti,ale já,i když se mi ulevilo,se další dávky zase bojím.Asi jsem srab.A Ty,Lucko,jestli se nebojíš injekcí jako já,tak je zkus,fakt pomáhaj

Dita (St, 20. 10. 2004 - 21:10)

LUcko, poslala jsem Ti mail. Lidi, já dnes taky byla na chcípnutí.Záškuby , arytmie, po kávě-slabounké- třesík,pak jsem ho zahnala obědem, Vincentkou a spánkem.FUJ. Ahojte.

Lucie (St, 20. 10. 2004 - 19:10)

Ahoj holky, tak já to LT nezvládám, seru do sebe hořčíkové tablety Magne B6, AD Tritticco, Neurol, ale vůbec nic nezabírá, mám tlaky v hlavě jako blázen, zimnice, návaly vedra, bušení srdce a vůbec nespím už měsíc a půl teda spím ,ale vždy se probudím, v tělo v ohni tepy cítím až v zátylku a v uchu, vadí mi jakýkoliv otřes!!!Nevím teda co mi je, ale jsem v prd..... totálně a to vše od té gyndařské operace, gyndarka mi zjistila do toho rozházené hormony a neví si rady, já jsem v depkách, ale myslím, že je to od nějaké nemoci, a nevím od jaké:o((Rozpadá se mi málem život, protože jsem nesoustředěná, mám tlaky v hlavě, manžel je hotovej z mých stavů no hrůza, užj sem byla u 3 neurologů a ti jen že mám LT a že mám žrát hořčík, hm nikoho nenapadlo mi zkusit aspon ty kapačky!!!Ach jo nevím co mám dělat???????Jsem 3 měsíce na marodní a udělali ze mne totálního blázna, nedokrvují se mi vůbec končetiny, v noci mi mrtví skoro celé tělo no výborný fakt dnes doktoří výborný!!!!

Věrka (St, 20. 10. 2004 - 14:10)

Ahoj Dito,to víš, že homeopatii jsem zkoušela, protože když je člověku takhle mizerně, tak zkouší všechno, co mu kdo poradí. Léčitele jsem navštívila tři, zkoušela jsem různé přírodní preparáty, bylinky, ale bohužel žádná sláva. Tak teď se zas nechávám trápit v rukou lékařů. Včera jsem se dozvěděla, že na laparoskopi jdu 3.11.2004., tak pak zas uvidíme. Měj se hezky a přeji všechno dobré (samozřejmě v rámci možností LT).

jindra (Út, 19. 10. 2004 - 20:10)

Ahoj všichni, i já mám asi trochu LT, ale nemám zatím naštěstí tolik příznaků, které tu popisujete.Dito, i mně bylo dneska hnusné vedro, potila jsem se a bylo mi divně.Ahoj.

Reklama

Přidat komentář