Reklama

Latentní tetanie

andrys (Ne, 5. 7. 2009 - 11:07)

ahojky,já mám tetánii už 14 let a mohu doporučit se hlavně nestresovat,protože jakmile se dostanu do stresu,tak se vše jen zhorší.zrovna dnes mi také není dobře.mám pocit jako kdyby mě někdo škrtil,ale snažím se být v pohodě,jelikož by se mi to hned zhoršilo a nemohla bych dýchat.no,doporučuji jíst hodně ořechy.pít minerální vodu magneziaa hlavně klid.doktor mi doporučil i teplo,že není dobré prochladnout.Tak držím palečky všema budte v klidu lékař mi říkal,že se na to neumírá..takže jsou i horší věci.mějte se a držímmmm všem palečky.

Miror (So, 4. 7. 2009 - 21:07)

Latentní tetanie má mnoho příznaků a dechové potíže mezi ně také patří. Potíže s dechem ale také mohou ukazovat na problémy se srdíčkem. Bylo by dobré se zaměřit i tímto směrem. Co se týče tvého sportování, určitě se mu nevyhýbej. Pouze si zvol takovou formu sportu či aktivnímu pohybu, který ti bude nejlépe vyhovovat. Z vlastní zkušenosti bych ti doporučil aplikovat jógínské dýchání, které ti pomůže lépe zvládat možné negativní vnitřní i vnější podněty. Na internetu je o jóginských praktikách dostatek informací popřípadě si můžeš zakoupit nějakou knížku a naučit se tomuto dýchání. Výsledky se určitě neprojeví okamžitě, ale jestli vytrváš zlepšení se určitě dostaví. Určitě dodržuj doporučení lékařů, měj vždy optimistickou náladu, buď aktivní ve svých každodenních činnostech a pokud to bude jen trochu možné ničemu, co může být pro tebe pozitivním přínosem, se nevyhýbej. Mít veselou a optimistickou je polovina našeho zdraví a někdy je zapotřebí se o tom i přesvědčovat.
Určitě ti nijak neublíží, kdyš si bude co nejčastěji v duchu či nahlas opakovat např. tato dvě tvrzení. První zní takto: "Mám se ráda a jsem se sebou spokojená". Druhé zní takto: "Každý den a v každém směru se cítím lépe,lépe a lépe". Přeji ti ať se zbavíš všech omezení a normálně prožívej každodenní radosti či starosti.

Anonymka (So, 4. 7. 2009 - 11:07)

Ahoj, je mi skoro 13 let a tetanii mi zjistili asi tak v 11. Nevím přesně kdy. Chodím asi tak 2x ročně k doktorce, ale někdy mám záchvaty že nemůžu dýchat tak mi pomůže když dýchám do sáčku. Záchvaty mám když tak večer. Každý den užívám večer jednu tabletku magnesia. Mám ale problém v tělocviku a tak. Baví mě sportovat hrát fotbal, florbal. přeházku atd.... Ale hned když břeběhnu hřiště tak už nemůžu dýchat a ani hrát. Mám omluvené dlouhé běhy ale mě to takhle nebaví. Nevíte někdo jak by se to dalo vyřešit abych mohla normálně sportovat? Pomalu nemůžu ani jezdit na kole. Kdysi jsem s ničím takovým problém neměla a teď mě to mrzí. Prosím nevíte někdo jak se to dá vyřešit? Děkuju.

Návštěvník (Ne, 28. 6. 2009 - 22:06)

Hano to co popisujes odpovida priznakum LT.potize s dycahanim podivny pocit u srdce nebo zrychleny pulz.To cerno pred ocima pri vstavani je bezne i u lidi kteri LT nemaji.LT ma spoustu priznaku nekdo ma i takove ataky ze to vypada jako epilept.zachvat nebo se mu skrouti ruka apod.

HANA (Ne, 28. 6. 2009 - 19:06)

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo tyto příznaky LT: jak kdyby brnění v hlavě, jako kdyby přeskočení u srdce, špatné dýchání, když vstanete cerno pred ocima, a atd...

Hanka (So, 20. 6. 2009 - 23:06)

Ahoj anonymko,me zjistili tetanii asi pred 3lety.Uz dvakrat jsem byla na antidepres.byla jsem pomerne v klidu a taky jsem nemela zadne potize.Pak jsem uz byla jen na magnesiu 6 tbl.denne,ale zacala jsem z neho mit silene prujmy.Tak jsem ho vysadila.A stejne jako ty jsem po par tydnech zapadla ale v 11tydnu jsem musela na revizi pro zamlkle tehu.Ataka se mi vratila silenym tempem zpet ale magnesko v tabletach neberu k vuli prujmu,ale neur.mi predepsala,sacky magnesia v prasku staci jeden denne a je fakt ze to zabira.Ataka jsem mela stejne jako ty tak se zkus na to poptat.Nevim jestli budes chtit jeste zkusit mimiska,jinak bych ti doporucila se zeptat na ty AD.Nekdy je to opravdu jedine vychodisko.Ale co jeste zkus je pridat k magnesku "vapnik,a dologran"to jsou taky vyborne doplnky!Hlavne ten vapnik!Drzim palecky!!!mej se hezky ahoj

anonymka (Pá, 19. 6. 2009 - 09:06)

Ahoj uz jsi nevim rady.ve 20 letech mi zjistily latentní tetanií .pak jsem otehotnela a vse se upravilo po peti letech jsem prodelala 2 krat potrat vse se vratilo nejvic me trapi nocni ataka jako mrazenim na tele pres den mam zavrate obcas byla jsem u lekare tak rikal ,ze to je psichykou mam jeste sniz.cinnost stit.zlazy nevim co mam stim delat je to neprijemne beru magnezium.

leika (St, 17. 6. 2009 - 12:06)

prepaaana to nemyslis snad vazne mne to len teraz diagnostikovali a tiez beham po eeg emg mag. rezonancii.....co to je za chorobu......fnuk

anonymka (Út, 28. 4. 2009 - 10:04)

Ahoj, je mi skoro 13 let a tetanii mi zjistili asi tak v 11. Nevím přesně kdy. Chodím asi tak 2x ročně k doktorce, ale někdy mám záchvaty že nemůžu dýchat tak mi pomůže když dýchám do sáčku. Záchvaty mám když tak večer. Každý den užívám večer jednu tabletku magnesia. Mám ale problém v tělocviku a tak. Baví mě sportovat hrát fotbal, florbal. přeházku atd.... Ale hned když břeběhnu hřiště tak už nemůžu dýchat a ani hrát. Mám omluvené dlouhé běhy ale mě to takhle nebaví. Nevíte někdo jak by se to dalo vyřešit abych mohla normálně sportovat? Pomalu nemůžu ani jezdit na kole. Kdysi jsem s ničím takovým problém neměla a teď mě to mrzí. Prosím nevíte někdo jak se to dá vyřešit? Děkuju.

David (So, 25. 4. 2009 - 14:04)

Latentní tetanie je skutečné onemocnění, na které existuje skutečná léčba (magnesii lactici, magnosolV, mírné dávky antidepresiv apod.) Doporučoval bych návštěvu prakt.lékaře a následně neurologa a psychologa.

Andrea (Pá, 24. 4. 2009 - 12:04)

Tak se hlásím do klubu tetaniků. U mě byla zjištěna manifestní tetanie, nejvyšší stupeň. Kromě těch příšerných záchvatů trpím i smrtelnou únavou. Nevím, jak to bude vypadat, až se vrátím po nemocenské do práce. Ta to asi taky vyprovokovala - vycházela jsem v 5 ráno z domu a vracela jsem se v 6 večer. Nevím, jestli je vůbec reálné se do takového zaměstnání vrátit.

Pavla (Út, 7. 4. 2009 - 08:04)

Dadi,já mám syst.onemocnění pojivové tkáně se znaky polymyozitidy.Vím,že se někdy nemoc dostane do remise vlivem léčby..ale bylo mi řečeno,že se kdykoliv může zase spustit.Já mám stále kortikoidy a jsem v PID.O te Tvé nemoci moc nevím...Mně LT(spasmofilii) zjistili až po vyšetření EMG.Myslím,že ani jinak to s určitostí určit nejde.Také beru MG,Ca,B.. B-ty mi ze začátku pomohly v inj.podobě.Také mám brnění,pální v rukách,nohách..Také se mi zdá,že je střídavě lepší a horší.Ale sama nevím,co je způsobené LT a tím syst.onemocněním.Prolíná se to.

dadi (Po, 6. 4. 2009 - 15:04)

Pavli ja som po Hodgkinovi čo je rakovina lymfatickych uzlin./patrí to medzi syst.ochorenie,lebo lymfa prudi celym telom/. Som v kompletnej remisii takže už bez liečby a vyliečená. Ale priznaky LT mi začali asi zo strachu z choroby lebo som začala mať zalahnutie v ušiach, motanie hlavy a slabosť končatín a zhoršene videnie v case ked uz som vedela ze mi nieco vaznejsie je a cakala som na zahajenie liecby.Ale len teraz v piatok som bola na neurologii a neurolog mi len poklepkával tym kladivkom pri ušiach a podla toho zistil tetaniu./Chvostekov priznak/ Neposlal ma na ine vyšetrenia.Ale mávam motanie hlavy hlavne doobeda , niekedy aj brnenie a slabosť v končatinach a zhoršenie videnia. Kazal mi kupit magnezium. Kupila som si sumive s B6 ale neviem ci pomaha. Niekedy sa mi zdá ýe ano niekedy ze nie. Este sa musim sledovat.Ty si mala alebo mas systemove ochorenie?

Pavla (Po, 6. 4. 2009 - 08:04)

Pro Dadu..při syst.onemocněních většinou naordinují kortikoidy a po nich někdo dost přibere..po vysazení odezní...Systémové onemocnění jsou nevratná a tedy na celý život.Jak čtu všude..tak se k nim často přidává LT.

dadi (So, 4. 4. 2009 - 21:04)

Pavla ahoj aj ja som po systemovom ochorení a minulý týždeň mi diagnostikovali tetaniu.Niede som čítala že to je metabolické ochorenie. Myslíte že s tým môže súvisieť aj to že som pribrala a neviem to zhodiť aj keď predtým som tento problém nemala?

Návštěvník (St, 1. 4. 2009 - 14:04)

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ ale správné stravování bez hladovění!

pacient (St, 1. 4. 2009 - 08:04)

zdravím všechny, souhlasím a Alou, mám to taky tak, hlavní je na to nemyslet,vím, že je to těžké, taky jsem si zažila svoje, ale snažím se užívat si života

Deny (Út, 31. 3. 2009 - 08:03)

Ahoj všichni,po delší době jsem tu zase a musím vás všechny povzbudit.Holky beru antidepresiva APO-Sertral 50mg 2x denně 6 týdnů už,a musím říct že jsem ataku tak už neměla.Fakt,nekecám!!!První týden mi teda bylo strašně blbě to jo,ale pak jako vyměněná,největší posun pozoruji teď po tom 5.týdnu užívání.Magnesium už delší dobu beru jen tak když si vzpomenu,tak ty 4 denně max.Je ze mě nový člověk.Jelikož mám panickou poruchu občas mě sevře šílená úzkost jmenuje se to panická ataka,člověk začne úplně trojčit,ale to bylo asi jen 2x a nevyhrotilo se to právě vůbec do té tetanické ataky,což jsem fakt ráda :-))Chodím i na terapii k psychologovi,měla jsem starosti v rodině a vše se mi přičítalo právě ke zhoršování LT.Chce to trpělivost,vy co s AD začínáte nevěště hlavu,účinky se mnohdy opravdu projeví až po 2-3 měsící,záleží na závažnosti vašeho stavu před počátkem léčby:-)) Určitě nezoufejte,myslela jsem, že pro mě život zkončil,ale teď musím říct,že mě zase těší žít, když vím, že mi tělo nezačne samo od sebe kolabovat a dělat si co chce !!!Všem moc doporučuji návštěvu psychiatra určitě vám poradí jako mě.Mám 2 malé děti potřebuji fungovat,což se mi opět začalo dařit.V létě se vracím do práce a kupodivu jsem se přestala bát a těším se.TAK VŠICHNI HLAVU VZHŮRU!!!!DRŽÍM PĚSTI!!! AHOJ:-))

ala (Pá, 27. 3. 2009 - 11:03)

AHOJTE VSETCI LTnaci. AJ JA MAM LT ALE STALE NEVIEDIA PRESNE AKA FORMA TO JE CI CO. NEROZUMIEM SA VELMI DO TOHO. STALE SOM MALA TIEZ BOLESTI KTORE SA MI STUPNOVALI. NIEDEDY BOLO LEPSIE , POTOM ZAS HORSIE. ALE ZMENIL SA MI ZIVOT. NECHCEM VAM VNUCOVAT SVOJE MYSLENIE, ALE MNE TO POMOHLO A CHCEM TO POVEDAT AJ VAM. LEBO VIEM AKE TO JE. NIC MA NEBAVILO.STALE SOM BOLA UNAVENA A UBOLENA.STRETLA SOM RAZ MOJU KAMARATKU PO VELMI DLHEJ DOBE A ONA MI POVEDALA. JEDINE CO TI POMOZE JE TO ZE PRESTANES NAD TYM PREMYSLAT.UVAZUJ POZITIVNE. BUD TAKA AKA SI BOLA SKOR NEZ SI MALA LT. POZRELA SOM SI FILM THE SECRET (TAJOMSTVO/ CO MI PORADILA ONA. MOZNO SA VAM BUDE ZDAT ZE CO JE TO ZA BLBOST. AKO JEJ MOZE POMOCT FILM. VERTE MI , POMOHLO. VSETKO JE TO O HLAVE. KAZDA S NAS MA NIEJAKE TRAPENIE. JEDNA MA ZLE DETSTVO,DRUHA ZLEHO MUZA, ALEBO NEPOSLUSNE DETI.ALEBO MALO FINANCII. POSTE NIECO VAS ZARUCENE KAZDU NIECO TRAPI. MOZNO SI PRIPUSTATE NEJAKE VECI VIAC, CI UZ PROBLEM V PRACI, DOMA,V RODINE TO NIE JE TAK AKO SI TO PREDSTAVUJEME. ALE NIC NIE JE TAK AKO SI TO CLOVEK VYSNIVA. NAOZAJ SI TO KUKNITE. NIC ZA TO NEDATE. NAJDETE TO AJ NA INTERNETE. ZMENA NEBUDE OKAMZITA,ALE UZ PO MASIACI VAM BUDE ZARUCENE LEPSIE. MNE TO POMOHLO,SKUTOCNE.NIKDY SOM NA TAKETO VECI NEJAK NEVERILA. ALE JE TO FAKT O HLAVE. MAM ESTE LEN 28 A NECHCEM PREZIT ZIVOT TAK ZE RANO BUDEM VSTAVAT A MAT HNED V HLAVE, AKO MI ZAS DNES BUDE. NEVIEM AKO VAM TO PRESNE POPISAT, ALE DNES SA TESIM CI PRSI,SNEZI,ALEBO SVIETI SLNIECKO. SOM PROSTE STASTNA ZE SOM TU A ZE MAM OKOLO SEBA LUDI A MAJU MA RADI.NEMAJTE V HLAVE ZE MATE BOLESTI. A UVIDITE ONO TO SKUTOCNE O POLOVICU PREJDE. JA MAVAM DNES BOLESTI,ALE SU UZ UPLNE V POHODE. MAM AJ DNI KED MI JE UPLNE SUPER. ZIADNE LIEKY NEJEM A ANI NECHCEM. TESTE SA Z TOHO CO MATE A NIE CO NAMATE. DUFAM ZE SOM NIKOHO NENAHNEVALA ANI NIC TAKE. ALE BUDEM VELMI RADA KED TO ASPON JEDNEJ POMOZE A TA TO POSUNIE ZAS DALEJ. PRAJEM VAM VELA SLNIECKA DO KAZDEHO DNA.

Pavla (Čt, 26. 3. 2009 - 09:03)

Raďulko,
nevím,jestli doktor vypisuje nemocenskou na tetanii..myslím,že ano..vždyť máš takové trable s ní.Ale myslím,že jsi jednou psala,že máš i syst.onemocnění .Na to by šla nemocenská určitě a popř.nějaký inval.důchod..částečný nebo i úplný.Já sama to mám podobné a jsem v plném invalidním důchodu..na to syst.onemocnění.Nejprve jsem taky nechtěla odejít z práce,že jsem mladá a táhla to do posledka,ale pak mi bylo už tak zle,že jsem dala přednost klidu doma.Sice je to na psych.taky nic moc..ta izolace od lidí,ale dá se zapojit někde jako dobrovolnice..třeba v nějaké neziskovce.Pokud nechceš ztratit kontakt s lidmi.Ale pokud máš dvě děti,tak máš určitě o práci vystaráno i tak.Dnes si můžeš k inval.důchodu neomezeně přivydělat.I k plnému.O ID si můžeš zažádat od letošního roku sama na ČSSZ .Doložíš zprávy revamatologa ,neurologa apod.Je dobré,když se třeba(hlavně)revmatolog vyjádří pod zprávu(která nesmí být starší 2 měsíce),zda-li jsi schopna plného prac.procesu...hlavně vydrž....Pavla

Reklama

Přidat komentář