Reklama

Latentní tetanie

dana (Út, 10. 11. 2009 - 13:11)

stava se vam k LT, ze vas obcas svedi nejake misto? Me uz 2 dny jeden prst na ruce. Porad si to musim drbat a nic tam nemam. predtim me casto tenhle prst brnel.

mirka (Po, 9. 11. 2009 - 13:11)

Přeju všem palce aby našli...ahoj dane , jako bych četla své myšlenky napsané tvou rukou. ja mam LT už par měsícu a je to síla . pocity strachu , myslěnky že zemřu, jednu dobu mi pořad brněla levá ruka a já čekala kdy dostanu infarkt vlastně pořad čekám ,protože mi pořad brní vnitřně tělo. jsem toho někdy uplně na dně. taky přeji všem konec trápení a HLAVNĚ SÍLU TO VYDRŽET !!!!!

Pavla (Ne, 1. 11. 2009 - 10:11)

Janko.Já zase takový humor nemám :-). Ale snažím se.Co popisujete, mám podobné.Někdy si myslím, že mi z toho hrábne.Mám ještě svoje základní revmatol.opnemocnění, ke kterému se LT přidala a epilepsii.Zkoušela jsem před lety AD a taky jsem měla ty stavy, co píšete.Ale to byly léky zastaralé a já je s epil. nemím užívat.Takže mi zbyla jen ta přírodní léčba, hořčík apod.Snažím se vyrábět doma různé blbůstky..nemyslet.Odpočívat..Není to OK, ale to už nikdy nebude..:-).Mít lidi olem sebe,co povzbudí..a co jsem pochopila za ty roky, nemluvit s nimi jen o své nemoci..to odradí každého.Je to těžké...

Ahojte (Pá, 30. 10. 2009 - 15:10)

Tak néjsem sama kdo má takový problém já ho mám taky a k tomu všemu ještě blok na hrudní páteři....tetánii mi zjístily nedávno a dostávám injekce a beru hořčík, začínám chodit na procedůry tak snad se to zlepší...úplně se vžívám do toho jak je vám ptž mi je podobně někdy i hůř a to mám 18let

OLA (Čt, 29. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj všichni,právě jsem...Tak tohle přesně znám. Už to mám dva roky - neustálé tuhnutí celého těla, nemohu dýchat, srdce každou chvíli dává najevo, že chystá infarkt, mám četné extrasystoly, stále pocit stažených svalů na levé straně těle (z toho mi vzniká ta nemožnost se pořádně nadechnout). Ani jeden doktor mě nevyslechl, oni vám nedají domluvit ani větu a jediné, co vám řeknou, že máte jít k psychatrovi. Tam už jsem ze zoufalství šla, ale i psychiatřička mě vyhodila, že prý si vše namlouvám, tak s tím bojuju sama, mám záchvaty zimnice (mám tělesnou teplotu pod 35 stupńů) třas v celém těle, hučení v uších..atd. Dnes doktoři nic neumí,na lidi kašlou a nějaká Hipokratova přísaha jim je úplně fuk.

Janka (Po, 26. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj Pavlo,potřebovala bych Váš humor,při tom všem,co popisujete.Já dokud jsem chodila do práce,tak jsem všechno "rozchodila",jen ta únava se zvyšovala.Ale teď jsem 14 dní doma,nic mi nebaví a mám depku.Je to asi také hodně o psychice,pokud vás nějaká činnost celou pohltí,nevnímáte skoro,že vás třeba brní noha.Ale v noci, v klidu,nebo sama přes den,je to daleko horší.Tak doufám,že doma naberu sílu a zas půjdu do práce.Antidepresiva jsou jedy,které ve vás pocit pohody jen uměle vyvolají.Jak si je přestanete brát,je to ještě horší.Já po nich navíc měla bolesti hlavy a třes rukou,což se vymyká jejich účinkům,změnily mi celou psychiku.Ale lékaři nechtějí ani slyšet,že léky nechcete.Každý vám dá něco na něco,sám neví na co,jen si to myslí,už by mi ty hrstě léků asi otrávily.
Tak nezbývá jen doufat,že bude líp!

Bohumil (Pá, 23. 10. 2009 - 12:10)

Skrytá forma, nebo i otevřená nervosvalová dráždivost, projevující se brněním prstů, či jazyka a v těžších případech bolestivými svalovými křečemi(obličeje, rukou, nohou...)Mohu dopomoci k úlevě a zlepšení zdravotního stavu těm, kteří mi napíší na : [email protected]

Pavla (Pá, 23. 10. 2009 - 08:10)

To nenadýchnutí mám taky.K tomu ten stažený krk.Brní mě ruce i jazyk.Slabost neustálá.Všechno patří do příznaků LT.Hořčík užívám už skoro 3/4 roku s přestávkami.Neurolog říkal, že to není dobré brát stále.Injekce Migamma 3X .Je to o něco lepší, ale dobré úplně ne.Já bych se antidepresiv nebála, kdybych je mohla užívat.Ale ze zdravotních důvodů nemohu.Myslím,že je to asi jediné, co tady lidi popisují, že jim opravdu dost pomohlo.
Janko, vůbec si nepřipouštějte jednání lékařů.Je to všude stejné.Tím, že si to moc berete,si ubližujete.Já to už beru s humorem:-).Kdybyste viděla,jaké trable jsem zažila já už:-).Z biopsie svalu(což je hodně bolestivé,kolik týdnů),zahodili vzorky,že jim stačí pár a já musela na tu biopsii znovu...Mám rozřezané obě nohy..A to pořád něco.Mě už to nepřekvapuje....tak hlavně neklesat na mysli:-).

Janka (Pá, 23. 10. 2009 - 05:10)

Ahoj všichni,právě jsem rozšířila vaše řady.Měla jsem původně diagnostikovanou RS,ale ne na 100%.Mám dlouho vleklé potíže s bušením srdce,bolestí zad,v noci necítín ruce nebo nohy,připadám si přidušená a myslela jsem,že mám infarkt.Ve všech ambulancích,kam jsem přišla s nějakou potíží zvlášť mi udělali jen to nejzákladnější vyšetření,t.j.skoro žádné.Několikrát jsem i ztratila vědomí,ale všichni to jako by přeslechly.Jediné co mi nabízeli,byl psychiatr.Vím,že už nejsem díky neustálým potížím psychicky silná,ale je to jen z nich.Antidepresíva jsem odmítla a také lumbální punkci,kterou už jsem jednou absolvovala a už nikdy víc! Tak se se mnou přestali bavit,když se nechci léčit.Až teď,díky manželovi,který si podal doktora,mi udělali test na přístroji a prý mám Titánii jako Brno.Vůbec jsem nevěděla,že něco takového existuje.Dostala jsem jen hořčík a uvidím,co bude dál.Nedělám si iluze,hlavně když si tady čtu příspěvky a zažila jsem přístup lékařů,arogantní a ignorantský.Skoro nikdo z nich se na mě nepodíval,jen koukali do počítače a ani mi nenechali domluvit co mi trápí.Včera jasem z nich byla doslova na pokraji zhroucení.Vybavuji si neustále útržky hovoru s jedním z nich a brečím a brečím.Připadala jsem si tak bezmocná a zahnaná do kouta.
Tak doufám,že tato nová diagnoza zas nezastíní nějaký skutečný problém,byla bych tam kde jsem byla předtím.Všem přeji hodně sil!

Jiří (Čt, 22. 10. 2009 - 20:10)

www.cz.iq-test.eu/#331212

Helča (Čt, 22. 10. 2009 - 20:10)

Nevím, jestli knedlík v krku je přesná definice toho co se stává mně, ale občas se mi vrací velmi nepřijemný stav jakoby nedodýchnutí....jako bych se pořádně nemohla nadechnout, stává se mi to i v naprosto rutiních situacích, jako je třeba jízda autobusem.
Nedávno jsem zažila také stav, kdy mi začalo být zle, nehorázně mi brněl jazyk a přecházelo to jakoby do rukou....jen to brnělo a nebyl v nich jinak žádný cit..měla jsem docela strach,ale člověk si na to musí zvyknout, že se občas něco stane...:-(

Pavla (Út, 20. 10. 2009 - 14:10)

Renato,taky se mi to stává.Je to k té LT.Když jsem nervozní.Unavená.Atd.Musí se člověk uklidnit a uvolnit se a nemyslet na to tolik.Vím,píše se to...

renata (Út, 20. 10. 2009 - 10:10)

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat těch, kdo mají latentní tetánii, jestli se jim stává, že mají jakoby "knedlík v krku". Vypadá to jako když vám pořád něco tlačí na ten důlek pod krkem, mezi klíčníma kostma. Už jsem z toho zoufalá!

veverka (So, 10. 10. 2009 - 20:10)

ráda bych poznala všechny, jenž mají zkušenost s tímto onemocněním a vytvořila tak oficiální stránky o tetanii pro všechny tímto postižené. Žádné pesimistické, ale optimistické rady a lidičky uvítám, stejně i jejich příspěvky na www.tetanie.webgarden.cz, připomínky a náměty prosím pište na [email protected]

Lada (Čt, 8. 10. 2009 - 14:10)

dobrý den všem jak se tak dívám tak nejsem sama co trpí takovými stavy.Dneska jsem byla normálně v obchodě a zničeho nic se mi udělalo strašně špatnš.Motala se mi hrozně hlava myslela jsem že spadnu a už se nezvednu.Šla jsem k lékaři a řekl mi že to je stresem a že mi chybí magnesium.Dostala jsem injekci magnesia do žíly abych se přestala třepat.Bylo to strašné nemohla jsem nic udžet v ruce.Na neurologii chodím protože mě strašně často a dlouho bolí hlava.Byla jsem na ct tam to bylo v pořádku ikdyž už je to ale dva roky co jsem byla na těch vyšetřeních mám i něco z krční páteři.Možná to s tím všechno souvisí nevím.Mám brát lexaurin to magnesium tak uvídíme.

Libuše J (Út, 6. 10. 2009 - 17:10)

Dnes jsem mněla záchvata ale není mi jasné o co přesně šlo manžel si myslel že jsem skolabovala mněla jsem prý křeč v celém těle vubec si to nepamatuji pak po zhruba čtvrt hodině mě probral a volal sanitku dali mi nějakou injekci je to Latentní tetánie?

Michaela Kitova (Pá, 2. 10. 2009 - 19:10)

lidičky mam tetanicky zachvat z uzkosti skřivy se mi pusa a ruce mam mravenčeni v nohach a bolesti na hrudniku jak to chytnu tak to musim na pohotovost mam to teprv rok mam jest antidepresiva a mam jit k psichiatrovi mužemi někdo pomoct

Hedu (Pá, 25. 9. 2009 - 21:09)

Ahoj všem! Před rokem jse mě na táboře stel úraz měla jsem silný otřes mozku, když mě odváželi do nemocnice měla jsem křeče v rukách špatně jse mě dýchalo a měla jsem tlak na hrudníku jakobi u srdce.Jejich záverečná zprava byla otřes mozku. Když jsem si asi tak po měsíci furt stěžovala na bolest hlavy tak mě neurolog poslal na CT a na magnetickou rezonanci kde mě zjistili, že mám prasklou lebku.Tyto záchvaty mám do teď nejdříve to bylo jenom křeče do rukou,bolest hlavy,špatné dýchání tlaky u srdce. Neurologové mě stále léčía, ale nic se nemění už je to rok a furt nic spíše se to zklání k horšímu při záchvatech padám do bezvědomí ve škole mě je to už blbí, ale já s tim nic neudělám jsem ve 2 ročníku učitelé musí do školy volat RZS. Nevim co s tim poraďte mě někdo. Moc děkuji!

Pavla (Po, 7. 9. 2009 - 08:09)

Nemocní s gastritidou by se měli vyhýbat nejen alkoholu a kořeněným jídlům, ale také dalším dráždivým látkám, například silnému čaji, kávě a masovým výtažkům. Úlevu přinášejí malé, ale častější porce nedráždivé stravy.
Mnoho dietetiků doporučuje nejdřív dietu složenou z vody (vyplaví toxiny z těla), banánů, dodávajících energii a draslík, nekořeněné vařené loupané rýže kvůli sacharidům a nízkému obsahu vlákniny, jablek pro jejich počišťovací účinky a suchých topinek pro nasycení. Po dobu 48 hodin se jiné stravě raději vyhněte. Ke zklidnění žaludku a zmírnění příznaků pak dobře poslouží heřmánkový čaj nebo LÉKOŘICE.
http://nemoci.abecedazdravi.cz/gastritida

Pavla (Po, 7. 9. 2009 - 08:09)

Sice sem nepatří problém chronické gastritidy..ale v podstatě se jídelníček skládá ze všech nedráždivých potravin.Malých porcí.Nesmažená jídla.Možná vynechat mléko,syrovou zeleninu.Každý má zkušenosti jiné.Zkusit tišící byliné čaje.Musíte poznat, co Vám dělá dobře a co ne.Na netu bude určitě taky hodně informací.

Reklama

Přidat komentář