Reklama

Ženy v pánském oděvu - obleku

Jan (Čt, 27. 1. 2011 - 12:01)

Takovýho času bych si taky přál, abych se mohl věnovat druhým. zabývat se tím, co kdo nosí, jako by to bylo důležité. Opravdu jo. Řeší se tu jen blbosti. Život je krátký na to, abychom někoho buzerovali za to, co nosí. Dosud jsem žádnou ženu v pánském obleku neviděl, ale kdyby jo, z jakého důvodu bych jí měl odsoudit? Když se v něm cítí dobře, tak proč ne, já se prozměnu cítím lépe v dámském kostýmku, no a?? At si každý nosí co chce, nikomu do toho nic není...

Samuel (St, 26. 1. 2011 - 07:01)

protoze zijeme ve...Když ti přijde normální žena v kvádru, tak doufám že muže v sukni taky respektuješ. Protože pokud ne, tak o čem potom tedy ta tvá rovnoprávnost je? Nebo je dnes rovnoprávnost jen pro ženy?

manuel (Po, 24. 1. 2011 - 15:01)

Podle mě na tom není nic...v tom mas naprostou pravdu je to jako se divat stale na nejaky serial a kdyz najednou vyjde nejaky novy tak se na to clovek rad podiva

manuel (Po, 24. 1. 2011 - 15:01)

a proč se teda převlékají...a proc se transka kterej neni homosexual prevleka za zenu?

manuel (Po, 24. 1. 2011 - 15:01)

Mně se ženy v pánském...Amen bratre...

manuel (Po, 24. 1. 2011 - 15:01)

a proč se teda převlékají...protoze zijeme ve 21.stoleti,doby kdy zeny smeli nosit jenom sukne a mluvit pomalu jen tehdy kdyz na to dostali pisemny souhlas sou pryc,zeny sou bozstvo a my muzi stejne tak jako zeny bychom meli respektovat jeden druheho a o tom cela rovnopravnost je...

manuel (Po, 24. 1. 2011 - 15:01)

Co říkáte na to když...Ja nevim mozna sem divnej,ale me zenska ktera ma na sobe oblek i s kravatou nebo treba jen kosili ohromne vzrusuje...je to sexy a pritom se mi libi jen zeny

Zuzana (Ne, 7. 12. 2008 - 17:12)

Tedy, Samueli, abys mi dobře rozuměl, já přiměřený dresscode neodmítám. Těžko si dokážu představit dramaticky odlišnou firemní kulturu. Je to podle mě spíš otázka míry v důrazu na detaily. Například trvání na podpatcích vždy a za všech okolností, bych sama od sebe nerespektovala. Tedy pakárna to není, ale souhlasím s frustrací těch z nás, kteří se v létě cestou na oběd paří ve formálních oblečcích při pohledu na polosvlečené lidi v ulicích :-)

Kamil (Čt, 4. 12. 2008 - 22:12)

Nesmyslná nařízení! Žena má třeba 185 cm, tak ještě ať má podpatky, aby její výška byla zdůrazněna a chlapi budou proti ní jako trpaslíci. Navíc v nich některé ženy neumějí chodit. Punčochy a makeup, když je vedro, je přeci hovadina.

Samuel (Čt, 4. 12. 2008 - 20:12)

No v tomhle případě se Zuzano, jak je vidět,
vyřádil chorý mozek zastydlého konzervativce i na ženách. Alespoň jednou, i jinak nevěřící žena, poznala jak těžké to muži mají.Takové to totiž muži mají i tam kde na ženy taková přísnost kladena není.
Z hlediska rovnoprávnosti jsou pravidla ve firmě kde pracuješ v pořádku. Z hlediska zdravého rozumu - pakárna pro oboje pohlaví.

Zuzana (Ne, 30. 11. 2008 - 18:11)

Ženy to tedy většinou moc volnější nemají.
Nedávno jsem nastoupila do pražské pobočky větší developerské společnosti. Není to moje první místo tohoto typu a nejsem většinou v přímém kontaktu s klienty. Tím spíš jsem zdejší dresscode pořád ještě nerozdejchala. Jasně - muži mají nařízený oblek s kravatou. Ale posuďte, jestli to mám snazší. Kostým, kalhotový nebo sukně (ke kolenům nebo delší), boty pouze na podpatku, povinně punčochy, make-up.
V práci si tedy často připadám jako letuška a myslím, že muži nám nemají co závidět.

Samuel (Po, 6. 10. 2008 - 08:10)

Pavle, já jsem nikdy netvrdil, že pro ženy žádné normy, nebo chceš li kodexy, neexistují.
Ovšem že existují, jen jsou mnohem benevolentnější a méně svazující, než je tomu u mužů.A právě tahle skutečnost mi vadí. Já jsem pro stejná pravidla pro všechny. Zkrátka na všechny stejný metr.
Jako takový případ stejného metru můžou posloužit uniformy policistů, kde nosí kravary i ženy. I když já osobně bych kravaty zrušil úplně, ale to už je jiná písnička.
Po těchto mých větách už vidím jak to začíná vřít mezi ženami, že bych jim snad chtěl zavádět nějaký vojenský režim. To tedy nechci, nechci ženám utahovat normy na mužskou úroveň. Naopak. Mým cílem je povolit normy mužům, alespoň na "ženskou" úroveň, co do tvrdosti norem.
Někdov této diskusi, zde již napsal, že ženy to mají "volnější". Logicky by tedy bylo spravdlivé aby to měli "volnější" i muži.
Nechci zde prosazovat abychom začali chodit omotáni banánovými listy, chci jen spravedlivou rovnoprávnost.

Pavel (Ne, 5. 10. 2008 - 12:10)

Samuel má pravdu, že přijít muž bez saka v sandálech, ... do některého zaměstnání, tak má problém. Ovšem spíš v tom, že to nemá v hlavě úplně pohromadě. Pro určité pozice a u určitých firem platí daná pravidla, které pracovník nebo pracovnice při nástupu bere na vědomí. Samuel si na tyto pravidla u mužů stěžuje, ale u žen dělá, že nejsou.

Např.:
Když budu dělat popeláře, neporuším pravidla bezpečnosti práce, tak můžu chodit klidně jako muž v sukni (ovšem musím počítat s legráckami kolegů). Jako vedoucí pracovník si to nemůžu a nesmím dovolit.

Samueli, musíš projít více místy pro poznání více firemních kodexů nebo věřit jiným.

Samuel (Ne, 5. 10. 2008 - 10:10)

To by mě fakt zajímalo ve které firmě, vnitřní předpisy ženám přímo nařizují vysoké podpatky, líčení a úzké sukně. Nikdo žádné ženě hlavu neutrhne, přijde li s nízkými podpatky a nebo bez nich, přijde li bez náušnic, bez líčení a ve volnější sukni. Žádný zaměstnavatel jí za to nebude trestat.
Jen se jí bude hůře flirtovat, ale to je jen a jen její problém. Na druhou stranu přšel by li muž bez kravaty, bez saka, zato však s náušnicemi, a na nohou namísto předpisových plných polobotek vzdušné sandály naboso. Hotový rozsudek smrti. Tak tohle vážení porovnejte.

lucka (St, 1. 10. 2008 - 17:10)

Pánové to mně překvapilo, že vás můj příspěvek tak zaujal, promiňte myslela jsem samozřejmě kostýmek. Je od pietro filipi a je samozřejmě určený pro dámy :-)
Ale jak čtu vaše stesky nad tím jak trpíte že vás společnost tlačí do obleků, něvěřím vlastním očím. Viděli jste někdy ženský dress code ve firmách? Ženy mají jistě větší možnost volby pokud jde o střih, barvy, sukně/kalhoty a tak, ale jinak myslíte že ženský formální oděv není omezující?? Že v saku nemůžete mávat rukama kolem dokola, no to je dobrý. Zkuste stát a chodit celý den na podpatcích, v uzké sukni, denně se líčit, udržovat účes a nehty a pak srovnávejte.
Navíc muži v obleku jsou většinou atraktivnější než v plandavých "pohodlných" hadrech. Tak to zkuste přece jen překousnout :-))

Návštěvník (Út, 23. 9. 2008 - 05:09)

a ty jsi debilní kravaťák, a jak se v tom dusíš už ti odumírají mozkové buňky

Roman v obleku (Ne, 21. 9. 2008 - 14:09)

Samuel je vůl a at tedy chodí v monterkach.Kazdy nosi to comu vyhovuje!

Samuel (Pá, 22. 8. 2008 - 20:08)

Ano trochu jsme v debatě odbočili od původního tématu. Vracím se k tématu, ale v přímé návaznosti na mé předchozí příspěvky. Chci tedy říct, že jako muž dokážu pochopit veškeré důvody které vedou ženy k nošení sukní. Zřejmě se budu opakovat vlastnosti sukně, jako je vzdušnost, pohodlnost, atd. Kdybych byl žena, s radostí bych vychutnával přednosti které sukně poskytuje, a to i na místech kde si to jakožto muž, ač odvážný, stále dovolit nemohu, např. v zaměstnání. Zároveň bych ale, kdybych byl žena, nedokázal pochopit, co může vést muže k nošení obleku, oděvu který shledávám tak nepraktickým. Sako které šponuje již při pouhém sáhnutí do kapsy, a pohyb ruky výše něž je pas prakticky znemožňuje. Kravata která nemá jinou funkci než škrtit svého nositele, dlouhé kalhoty, které se v horku mění v přenosnou rozkrokovou saunu, no zkrátka nechápu to u mužů a o to hůře se mi to chápe u žen.

Martin (Pá, 22. 8. 2008 - 10:08)

22. 8. 2008 00:16:07, Samuel:
Trochu se nám to posunulo jinam, než kde to bylo na začátku, ale budiž.
Možná by ses divil jak přísný může být dress-code v některým firmách co se týče nároků na oblečení a to především pokud jde o ženy. Někdy se to může blížit i tebou popsané černé vizi. Takže ani ony to nemají vždy jednoduché, i když uznávám, že jsou na tom co do výběru asi líp.
Ale myslím si, že v dnešní době pokud nejde o vyloženě slavností příležitost (např. opera, Národní divadlo...) nebo business, nepřijde většině lidí chlap v sukni nijak exotický. Společnost je dneska tolerantnější, než jak to může vypadat.V sukni bych si naopak já připadal jako blb, ale proti gustu....
Šlo mi spíš o princip. Přijde mi naprosto srovnatelná ženská v kravatě s chlapem v sukni. Prostě když se jí to líbí, ať to nosí. A nikdo by jí za to neměl odsuzovatnebo dokonce automaticky řadit mezi lesby. Z příspěvků je vidět, že ani to nekonformní ženská to nemá snadné.

Tomáš (Pá, 22. 8. 2008 - 07:08)

RE 22. 8. 2008 00:16:07, Samuel: Pokud si ženy do společnosti je-li horko mohou obléci lehké šatičky bez rukávů pak pánský ekvivalent vidím v pánské ležérní módě - jednobarevnou světlou společenskou košili s krátkým rukávem a s rozhalenkou nebo s případně s volnou kravatou (když už by měla být nutností) a jednobarevnou (možná spíše tmavší nebo stejné barvy jako košile) pánskou sukni kratší či dlouhou z lehčí látky. Je vskutku zajímavé, že ženy tu odvahu mají. Proč jsou muži tak zakonzervovaní a brání se zkusit něco (staro-)nového? (Nebo jsou snad zamindrákovaní?)

Reklama

Přidat komentář