A CO MATE DNES K OBEDU?
U nás vařila taky, sama mi to nabídla - prý když už vařím pro sebe, můžu i pro vás,/my chodili do práce, ona byla v důchodu/ všechny suroviny jsme nakupovali, ona do toho dala tedy jen tu práci. Pak při jedné výměně názorů mi to všechno vyčetla, že kolik roků vaří zadarmo !!!...Takže bacha na to...'
Nevím, vaří tchýně :-('
Trápit se bez masa je nerozumné.Já měla svou zamilovanou kuřecí směs s brokolicí na sýrovo-smetanové omajdě se zeleninou syrovou.Dort,maliny,sušenky,jogurt,jabka,hrozno,sladký chléb,mám ještě chuť na cléb s máslem a medem.'
Trápit se bez masa je nerozumné.Já měla svou zamilovanou kuřecí směs s brokolicí na sýrovo-smetanové omajdě se zeleninou syrovou.Dort,maliny,sušenky,jogurt,jabka,hrozno,sladký chléb,mám ještě chuť na cléb s máslem a medem.'
dneska to bylo kure ala kachna velka mnamka
kynutý knedlíky s meruňkovou zavařeninou, zítra bude čočka + vejce, snažím se pár dní v týdnu vařit bez masa'
rohlík + 15 dkg rybí salát oheň'
Ještě nevím,zatím chléb,máslo,sýr,maliny,koláč,jogurt,dál asi kuře na zelenině s nějakým salátem,brambor.'
Guacamole mexicke typicke jidlo - chcete recept?
Dík za vaše recepty,ale to je moc složité,na to nejsem,zvlášť hlášky typu-konzistence jako na bramborové knedlíky,je pro mne španělská vesnice,nevím,jaká má být konzistence na br.knedly.Ta pouť je skvělý typ,když to bude možné toho 15.11. se tam vypravím a přežeru se tak ,že pak budu muset týden lítat po horách.Dneska budu mít rybu s ňákou remoškou na zelenině,brambor,mrkvový salát s ananasem,dodělávka ovocným salátem a dortama,ořechy a bůh ví co ještě.'
2 ryzove chlebicky a bily jogurt zott
Smrádek je vždycky.Přidám taky něco.UTOPENCI podle ML/můj recept/.Kupte kvalitní špekáčky=80,-/kg.Ty levné neé!Oloupat,do půlky nakrojit.Vnitřek popepřit,vložit bobkový list,nudličky kápie+zelené papriky,zelí+cibuli/namačkat co vleze a třeba pich párátkem/.Velkou oharkovku vystlát cibulí+pepř.Výše uvedené prokládat a pak nálev: Svařte DEKO+cukr+ocet+sůl+trochu oleje-vychladnout a zamíchat kelímek té ostré DIONSKé hořčice.Zalét a za 5 dní.........Zkuste to.Si mě najímají udělat toto na svíce atp.Vše záleží na každém dle chuti!! PŘIMĚŘENĚ :-))))'
tak se rozjela debata, děkuju za recept /zapeč. krevety/, možná taky zkusím, ale to na to musím myslet, abych měla doma ingredience.Recept na placky - taky díky, já to tak dělám, ale když zrovna nemám uvař. brambory nebo si vzpomenu na poslední chvíli, sáhnu po tom sáčku s bramborovým těstem. Rozehřáté máslo na to, či ta povidla. Taky - /jiný kraj, u nás ne/, se nějak na to pleskla rozpečená, teplá jablková povidla /rozvařená jablka, koření.../ My to máme rádi s normálními švestkovými povidly. To samé- normální bramboráky /viz recept výše/, chce to jednou za čas, a taky kvůli tomu smradu.'
tak pro Ivanku, nejdriv oloupat sparena rajcata a rozmixovat je anebo koupit v plechovce (krabici).Pak na oliv. olej cibulku, na to rajcata, pridat bile vino, cesnek, bazalku, popr. petrzelku. Varit cca hodinu az je to huste. Mexitim oloupat krevety a vyndat strivko, anebo koupit predvycistene (predvarene). Do pekacku nebo ohnivzd. misky dat ty krevety, zalit je rajcatovou omackou, posypat kozim syrem nebo take ovcim, dobry je Balkan, zapekat cca 20 min. na 200 C.Mezitim uvarit linguini nebo Fetucini nebo Penne - linguini jsou nejlepsi.Tak doboru!P.S. Zkusim ty placky
Ivo, tady je klasický recept našich babiček, takhle je dělám já:Brambory uvařit ve slupce, nechat vystydnout, oloupat, nastrouhat na jemno, přidat hladkou mouku, sůl a udělat těsto (konzistence jako na br. knedlíky. Ukrajovat kousky, vyválet na placku, nožem pak přeříznout do kříže. Opékat na plotýnce nasucho. Nakonec osolit a omastit zozehřátým máslem. Jsou super, ale je z toho strašný bordel a smrad:-)))Taky je dělám jednou do roka, vždy když zapomenu, co je z hoho za paseku, ale vyplatí se, je to ňamka.'
Bramborové plackyumlet na masovém mlýnku nebo prolisovat vařené brambory /je možno i bramborovou kaši z předchozího dne/, přidat mouku, lépe hladkou, vejce, trošku soli, zpracovat, aby se dalo vyválet těsto. Těsto poněkud řídne, tak vykrajovat a smažit hned.Váhový recept není, každé brambory a mouka jsou jiné. Vejce není nezbytně nutné, ale s těstem se potom líp pracuje.V některých krajích dělají t.zv. jabkance /jabka = místní název brambor/, to jsou horké prolisované vařené bramory jen s minimem mouky, osmažené na plotně, polité máslem a namazané sladkým tvarohem /jako na koláče, tvaroh, cukr, vejce/ a přeložené. V České Třebové bývá i t.zv. Jabkancová pouť, kde se tyto dobroty celý den prodávají a stojí na ně od rána dlouhé fronty. '
jsem to špatně pochopil:-)))A žaludku je to jedno,brambor jak brambor.hehe'
ml ...ne, ne - XS chtěla recept na bramborové placky, ty dáváš recept na bramboráky /ze syrových brambor/, to je přece o něčem jiném!Ale vůbec to nevadí, dobré jsou oboje...'
Ještě majoránku....'
stara mi nasere do talire jako vzdycky mnam!
- Odpovědět
Pošli odkaz