Reklama

Komplexy z jizev

Viky (Út, 20. 7. 2010 - 10:07)

Holky,
já myslím, že jizvy nejsou ta nejhorší tragédie, zvlášt, když za to nemůžete. Já mam jizvy, které jsem si sama způsobila řezáním a pálením (mám hraniční poruchu osobnosti) a taky jsem se s tim naučila chodit i v tílku. Prostě to ke mně patří, protože mám tyhle problémy a v podstatě za to nemůžu. Vy za vaše jizvy a pihy nemůžete opravdu, tak není za co se stydět, já znám spoustu lidí s jizvami po velikých operacích a nikdy jsem u nich neslyšela, že by se setkaly s megativní reakcí okolí, holky mají normálně přítele a nikdo je za to neodsuzuje. A pihy mi naopak přijdou hezké, já na sobě nesnášela hnusná mateřská znaménka, ta nejhorší mám už odstraněná a za jizvy po nich se vůbec nestydím, jsem ráda, že tam nemám ta hnusná, hnědá znaménka. Ale chápu, že vnitřně se člověk cítí třeba "jiný", má pocit, že na něj každý kouká, ..., ale tak to doopravdy není. Pokud s tím ale máte nepřekonatelný problém, psycholog by mohl pomoci.

sasanka (Út, 20. 7. 2010 - 01:07)

Děvčata, buďte rády, že jste mladé a pěkné a věcí, jako jsou jizvy a pihy si nevšímejte, muži nás stejně nevnímají moc detailně, spíše jako celek,to jen my si s tím zbytečně lámeme hlavy..Nestarejte se o zbytečnosti, ale o to, abyste něco pěkného vyzařovaly, zkrátka měly charisma. A mít charisma jde i s jizvami a pihami..jen se to chce nad podobné dárky náhod povznést. Jsou horší věci!Sama jsem nakoupila pěknou jizvu na lýtku, nevnímám ji..prostě neexistuje.:-))Před čím se snažíme utéci, to nás dohoní, na co se podíváme, to zmizí..:-)

jedna holka (Út, 20. 7. 2010 - 00:07)

Dobry den,mam jizvy na ruce...já mám jizvy po celém těle a už s tím nic nenadělám... v budoucnu asi zkusím taky ten laser ale do té doby se s tím budu muset smířit... taky se kvůli toho necítím mezi lidmi dobře, ale nic s tím nenadělám, spolehám na to, že mám přátelé, kteří mě mají rádi za to jaká jsem, ne za to, jak vypadám :) Takže se kvůli toho zbytečně netrap :)

lindaX (Ne, 24. 2. 2013 - 20:02)

Lidičky, boj s pihami nelze vyhrát. Od svých předků jsem získala pihy do vínku a mám jich snad miliony. Od malinkých po velké. Některé vystouplé jsem si nechala vyříznout z estetických i praktických důvodů. Jiné na doporučení lékařů, že by mohly být nebezpečné. Suma sumárum teď mám na těle, nejvíce na hrudi a zádech, asi padesát-šedesát jizev a dalších několik set pih je přitom stále rizikových. A jizvy jsou také stále jizvami a vždy budou odlišné a vidět. Člověk stále čeká, že když neustále slyšíme o plastických operacích a co už lékaři dokáží, že je šance i pro nás. Ale není, zkusila jsem všechno možné, tvorbu pih nelze zastavit a jizvy nelze nijak zlepšit. Věřte mi, zkoušela jsem různé přípravky, metody i nic a výsledek je stále stejný. Je to smutné a beznadějné...holt nezbývá nic jiného než se s tím naučit žít!

Reklama

Přidat komentář