Reklama

Migréna

alena (Ne, 17. 10. 2004 - 23:10)

Trpím migrénou od svích 12 let a prošla jsem mnoha procedurami,ale věřte mi,že jediné,co mi opravdu pomáhá,a to dlouhodobě,jsou injekce magnesium sulfuricum,které mi píchá moje obvodní lékařka a já na ně nedám dopustit.Sice jsou bolestivé,protože je dostávám do zadku,a to 2 ampule,což je 20ml,ale jen jednou týdně a to již půl roku a mám klid.Od té doby žádný záchvat

zuzana (Po, 11. 10. 2004 - 13:10)

Tak jsem dnes odešla z práce dříve.Zase ta migréna.Mám ale divnou.Nejdříve začnu vidět černý flek,pak nastoupí bolest hlavy a zlatá vlnovka před jedním okem.Bolest je na té straně oka,před kterým je vlnovka.Když si hned vezmu prášek,většinou dva valetoly,tak bolest hlavy přestane.Ale jsem úplně mimo,nejsem schopna ani myslet,natož pracovat.Někdy mám mrtvění obličeje nebo ruky,dnes jsem ho neměla,ale zase se mi zvedal žaludek.Ještě jsem vypozorovala,že když nemám mrtvění,nemám ani potíže s mluvením.Ještě jsem ale nevypozorovala co mi migrénu spouští.Vždy přijde naráz,když jsem v pohodě.To pak většinou se mi během několika dnů opakuje a pak nemám potíže třeba půl roku.Máte někdo něco podobného?A jak to léčíte?Z.

Zuzka (Pá, 1. 10. 2004 - 11:10)

Zkuste Relpax, mám stejný typ migrén, bolesti 25 let a ten mi jako první zabral....

Zuzka (Pá, 1. 10. 2004 - 11:10)

Relpax beru třetí měsíc, zatím je to to nejlepší, co jsem vyzkoušela. Patří mezi triptany, které jsou drahé - je tam dost velký doplatek pacienta. Migrény mám už 25 let, takže jsem toho vyzkoušela opravdu hodně....

jana (Út, 21. 9. 2004 - 14:09)

Prosim o radu,trpim migrenou(1-2krat tydne),zabira mi Zomig,je pro me vsak prilis drahy,cetla jsem,ze pri dlouhod.migrene jej pojistovna proplati,ma s tim nekdo zkusenosti a poradi mi,jak postupovat?Dekuji

Patricia (Čt, 16. 9. 2004 - 08:09)

Odpověď pro Ivanu,milá Ivi mám podobný problém s bolestmi hlavy skoro denně.Není to ale klasická migréna,i když příznaky jsou skoro stejné (zabírá pouze ergotamin. čípek).Myslím, že denní bolesti hlavy hodně souvisí s krční páteří a stahy krčního svalstva, které vyvolává hlavně jednostranné bolesti hlavy s intenzitou i na spánku a mně to střílí do oka.Tam to samozřejmě může být kombinace jak klasické migrény tak bolestí hlavy od svalů na krku.Zkus dobrého neurologa a hlavně rehabilitačního lékaře, je to běh na dlouhou trať a já sama jsem zatím na začátku. hodně štěstí Patricia

mikus (So, 11. 9. 2004 - 16:09)

Milá Ivana, urcite co najskor vyhladajte neurologa, pretoze inak sa mozete dopracovat k migrene transformovanej do chronickej bolesti hlavy a tej sa uz tazko je zbavit.

Ivana (Čt, 9. 9. 2004 - 18:09)

Prosím o radu jak se zbavit migrén, kterými trpím denně. Děkuji

Jana Mojzíková (Po, 6. 9. 2004 - 17:09)

Máte-li zájem o přírodní nanávikové preparáty určené k léčbě migrény, napištena na: mariaelen"centrum.cz nebo volejte na: 737 313 865

Jana Mojzíková (Po, 6. 9. 2004 - 17:09)

Mám osvědčenou léčbu migrény. Poradím všem zájemcům. Volejte na: 737 313 865 nebo piště na email: mariaelen"centrum.cz

Tereza (Po, 6. 9. 2004 - 17:09)

Ahoj všichni,tak jsem se konečně prokousala na konec. Bolestmi hlavy trpím už od dětství a na základní škole jsem kolikrát chodila dřív domů. V patnácti jsem měla poprvé auru, nemohla jsem mluvit, brněla mě ruka, obličej. Má dětská doktorka mi na to řekla, že v patnácti nemohu mít ucpávání cév. Já si připadala jako bych si vymýšlela a tím ta příhoda pro všechny skončila. Loni na podzim se to celé zopakovalo (o 5let později). byla jsem z toho úplně mimo, hlava mě bolela další tři dny, děs. Následně jsem absolvovala elektromag.rezonanci, angiografii, vyš. očního pozadí, vyš. na metabolické klinice - vše v pořádku. V nemocnici to uzavřeli s tím, že jsem měla CÉVNÍ MOZKOVOU PŘÍHODU VE 20 LETECH!!! Našla jsem si neuroložku a až ta mi řekla, že mám migrénu. Dostala jsem AULIN, patří do stejné skupiny jako dexoket. Beru ho vždy na začátku aury, čím dřív tím líp. Vetšinou příznaky odezní do půl hodiny a občas se stane, že mě hlava vůbec nebolí. Jinak bolest během hodiny přejde. Ale když mě bolí jen hlava, tak na to to nezabírá. To pak beru ibuprofen 400. Beru po 1 tabletě. Zatím to stačí. Mým spouštěčem jsou stres, nervy, přehřátí organismu, nedostatek tekutin, hlad.Snažím se být v pohodě a hlava pak nebolí.

Tereza (Po, 6. 9. 2004 - 15:09)

pro Kiki:to je mi moc líto, že pro tebe nemají pochopení. když mě naposledy chytla migréna s aurou, přítel byl víc vyděšený než já.

Láďa (St, 1. 9. 2004 - 14:09)

Nechtel jsem drive psat muj prispevek nez jsem pozadne vyzkousel preparat Betaloc, beru jej 1/2 rano a pul roku jsem ber migreny. Je to na urovnani kolisaveho tlaku, tak mi to bylo receno lekarem. Zkuste, uvidite. Hopdne uspechu v lecbe, jo a myslim ze je to plnne hrazeno ... Hezky den. L.

Eva (St, 1. 9. 2004 - 11:09)

Jen bych chtěla dodat, že nejvíce mi pomohli v poradně pro bolesti hlavy, klasický neurolog neměl takové možnosti /alespoň můj bývalý/....když si vzpomenu na léčbu v dětství a pubertě, děs,běs.

B.H. (Út, 31. 8. 2004 - 22:08)

to lenka: ahoj Lenko,zkouseli jste Zomig? Jinak me krome neho zabira i ten Relpax 8 mg. Na severni Morave Vam lekare asi neporadim - jsem ze strednicj Cech.

b. (Út, 31. 8. 2004 - 20:08)

Moje migrény,to byla hotová hrůza.Minimálně 24 hodin jsem střídala postel s toaletou,kde to šlo horem dolem,u postele umyvadlo,protože někdy bych ani nestačila doběhnout.Na Krétě jsem měle migrénu 72 hodin nepřetržitě,myslela jsem,že umřu.Tehdy jsem ocenila pohodlí pokoje ve 4*hotelu,možnost zatažení oken a hlavně klimatizaci.Poslední moje migréna byla tak hrozná,že jsem při zvracení v posteli omdlela.To bylo před 3 roky.Dala jsem na banální radu jedné známé a každý den beru jednu tabletu kombinace vápník,hořčík,zinek od americké firmy Nature´s Bounty.Určitě to není náhoda,opravdu 3 roky jsem migrénu neměla a když se zdá,že mám na ni náběh,stačí běžný lék proti bolesti a migréna se nerozjede.

Eva (Út, 31. 8. 2004 - 20:08)

Při dlouhých cestách autobusem či vlakem mi moc pomohl polštářek /třeba nafukovací podkova/. I na dovolenou si sebou beru malý polštářek (není nad vlastní)a moc mi pomáhá.

kiki (Út, 31. 8. 2004 - 17:08)

K tomu letadlu...cestuji takto pravidelně, včetně dálkových letů a s migrénou je to v pohodě. Spíš ji spouští únava, napětí-stres atd., což u cestování bývá často. Takže pro mě je na migrénu letadlo lepší 100x než autobus.

Sona (Út, 31. 8. 2004 - 15:08)

Mam migrenu od detstvi. Je mi 24let.Lecim se na neurologii-zkousela jsem antiepileptika-ty se nesnasely s HAK, cela jsem natekala. Pak jsem zkousela Imigran-po nem je mi blbe. Nejlepe mi zabira Zomig-staci pulka tablety a je mi fajn. Preventivne, kdyz citim, ze bych mohla mit zachvat-vezmu si Voltaren Rapid-ten zabira snad jako jediny z leku proti bolesti. Takze doporucuji.Migrenu mi vyvolava hlavne stres. To i s tim cestovanim-letela jsem asi pred tremi lety na Kretu a hrozne jsem se bala. Takze pak jsem mela migrenu asi 3 dny!!! Ale tento rok, kdyz jsem letela na dovolenou, uz jsem vedela o co jde a tak jsem byla psychicky uplne v pohode a migrenu jsem nemela. Celou dovolenou me hlava nebolela, akorat pri prudke zmene pocasi a tlaku jsem mela migrenu ale Zomig to spravil.Takze u me jsou ty spoustece: stres, zmena pocasi (protoze mam nizky tlak, tak je to poznat hlavne kdyz se meni pocasi-treba pred bourkou atak.)Takze hlavne pohodu na dovolene, protoze z toho strachu ze bude migrena pak opravdu muze byt!

lenka (Út, 31. 8. 2004 - 14:08)

Díky moc za odpovědi. Pokud má ještě někdo nějaké dobré rady jak s migrénou k moři, tak je přivítám. A možná, že příští rok to moře risknu.Zatím budem mít co dělat ať zas nějak přežijem školní rok, protože učení bude určitě víc než loni a s těma jeho absencema se to pak těžko dohání. Teď mě ještě napadá, jaké máte zkušenosti s letadlem. Sice na tenhle druh cestování nemám peníze, ale přece jen je to rychlejší než autobus. Díky.

Reklama

Přidat komentář