Reklama

Migréna

kiki (St, 5. 5. 2004 - 16:05)

Ahoj Táňo, je mi Tě moc líto, jsme na tom podobně, mě když to chytne, tak se mě ta potvora drží i týden, takže si umím představit, jak Ti je. Tak se drž a ať je Ti brzy líp. Jo , teď mi říkal neurolog, že pokud se migréna bez přestávky drží někoho déle jak 72 hod., tak už se hovoří o "status migraenosus" a prý už je to tak na to, aby Ti pomohli od bolesti v nemocnici.Prý mám na to náběh, ale mě se v průběhu toho týdne třeba uleví od migrenosního záchvatu i na 3 hod, kdy cítím "jen" bolest hlavy a pak zase nastoupí záchvat, takže prý může být i hůř a to když se ta šílená intenzivní tepající bolest, kydčlověk nemůže ani na nohy drží déle jak těch 72hod a to je prý ten pravý status. Takže tak a mějte se bez bolesti co nejdéle Ahoj K.

Táňa (Út, 4. 5. 2004 - 22:05)

Znovu se zapojuji do diskuze.Po 14 dnech klidu se mi záchvat znovu rozjel.Kamarádka měla doma 1 prášek Zomigu a tentokrát mi nezabral.Vlastně mi nezabralo nic,co jsem zkusila a tak jsem jen ležela s mokrým hadrem na čele a trpně čekala,až to pomine.Dneska je to už 5.den a začíná mě to zmáhat.Nemůžu ani jíst,ani spát,je to stav na zhroucení.Modlím se,aby to už odeznělo.

Jitka (Út, 4. 5. 2004 - 22:05)

Vzkaz pro Simonu - levný Relpax a Imigran mají v nemocniční lékárně v Českých Budějovicích. Omlouvám se za pozdní odpověď, dlouho jsem na těchto stránkách nebyla.

patricia (Ne, 2. 5. 2004 - 13:05)

Ahojky zdravím všechny migreniky a musím říct,že si nikdo kdo nezažil tyto bolesti nedokáže představit kolik úsilí a psychické energie je potřeba k zvládnutí těchto bolestí.Bohužel musím říct, že málokdy má účast i neurolog a léčbu neřídí vždy tak, aby byla efektivní.Možná máte takové zkušenosti jako já a jestli víte o dobrém neurologovi v Brně, budu ráda za kontakt.Taky již beru ergotaminové čípky skoro denně 0,5mg a nevím jestli to už není moc a nemůže to vyvolávat bolesti hlavy taky. Jinak se všicni moc držte, snad ten boj s bolestí jednou vyhrajeme.

Martina (So, 1. 5. 2004 - 16:05)

Nemate nekdo zkusenosti s alternativni lecbou migreny? Nechci do sebe porad jen cpat Imigran nebo Relpax... Diky za kazdou odpoved, Martina

Jarmila (Pá, 23. 4. 2004 - 03:04)

Moc prosím někoho oradu.Jsem fakt už zoufalá!!Je mi 52 let.Jsem už 4roky po přechodu.Asi před 3mi lety jsem začala dostávat migrénové záchvaty po milování.Jakmile jsem měla orgasmus současně jsem dostávala záchvat.Věřte,je to velice nepříjemné a muž je z toho už zoufalý,když si po ihned po milování běžím pro prášek.Byla jsem u lékařky,ale ta z toho měla trochu legraci a zašla jsem i k sexuoložce.To samé.Už nevím co by mi pomohlo.U nás už je to pomalu na rozvod!Je to fakt děsný,s mužem se máme moc rádi a vždy nám to báječně klapalo.Jsem z toho nešťastná.Prosím,poraďte mi někdo,jestli jste se s tím setkali.Děkuji.

lenka (Po, 19. 4. 2004 - 14:04)

Tak máme za sebou další kontrolu na neurologii.Protože synovi (10 let) na migrénu dosud nic nezabralo (kromě Clavigreninu před 2 roky), máme při záchvatu migrény vyzkoušet kombinaci Secatoxinu, Naprosynu a Cerucalu. Máte s těmito přípravky někdo nějakou zkušenost? Syn užíval zatím jen ten Cerucal (proti zvracení) většinou v kombinaci s Panadolem nebo Ibalginem. Po Relpaxu i Imigranu sice usnul, ale po probuzení bolesti hlavy pokračovaly. Preventivně bere hořčík a Riboflavin (vitamín B2).

Petra (Čt, 15. 4. 2004 - 15:04)

Mně Naramig nepomáhá, Zomig v 90% ano, jsem po něm unavená, ale dá se s tím žít. Nejlevnější Zomig mají na Praze 2 v ulici Na bojišti - na třítabletkové balení 5 mg se doplácí 198Kč. Mimopražským jsem ochotná ho tam vyzvednout a poslat, protože vím, co je to za utrpení. Jednou za půl roku mi 6 krabiček schválí na základě doporučení neuroložky revizní lékař VZP (zařizuje to ona) a mám pak 6 balení úplně zadarmo. Preventivně beru Rivotril (antiepileptikum) - také se s tím dá žít, můžu řídit, nesmím pít, ale to jsem nemohla ani předtím, protože mě potom bolí hlava. Botulotoxin má zřejmě za cíl povolit krční svaly, jejichž napětí může způsobovat bolesti hlavy, nebo být "spoštěčem" migrény. Na to se v Čechách používají myorelaxanty - pozor, povolí Vám po nich VŠECHNY svaly kolem páteře, takže je potřeba vzít tabletku a lehnout si, nikoli ulevit si a dál se krčit u počítače a ničit si i zbytek páteře. Na uvolnění svalů je např. Dosiflex, na celkové uvolnění Xanax. Vše na předpis.

Táňa (St, 14. 4. 2004 - 17:04)

Tak jsem ten Zomig vybrala celý,bylo to 6 prášků.Někdy jsem měla pokoj od bolesti celý den a noc a mohla jsem normálně fungovat.Ale je pravda,že jsem po nich byla malátná,jako přiopilá,jenže to nebylo nic proti utrpení z bolesti.Je to tedy dost drahý špás,613 Kč,ale mě to za to stojí.

Vašek (St, 14. 4. 2004 - 13:04)

Zdravím vás v diskusi a chtěl bych také přispět svým poznatkem. Příznaky migrény ,asi my co tím trpíme, známe, ale ne každému pomáhá stejný lék. U mě pomohlo, i když ne vždy na 100%, antimigrenoizní čípky, které jsou ale na předpis a z volně prodejných léků Migraflux ( stojí kolem 120 Kč ). Vyzkoušel jsme skoro všechno vč. akupunktury, ale zabraly mi jen výše uvedené léky v kombinaci se spánkem.

Kiki (Út, 13. 4. 2004 - 10:04)

Ahoj, tak jsem byla minulý týden konečně zase na neurologii a doktor mi předepsal Naramig - je to taky triptan, Relpax jsem už měla, ale sice zabíral, ale bolest se po něm vrátila na můj vkus až moc brzy. Doktor říkal, že pokud by mi Naramig nezabral, tak se zkusí Zomig. Prý je to všechno podobné (ty triptany), ale musí se najít , co je nejúčinnější. Nemáte někdo s Naramigem zkušenost???Pak dál říkal, že by zase bylo dobré zkusit profylaxi, ale to jsem po zkušenosti z dřívějška zatím nechtěla, tak prý možná příště. Říkal něco o tom, že by zkusil (a teď nevím jak se píše, tak to napíšu jen foneticky)"sybelium". Neznáte to někdo???? Už ten název mě odpuzuje, nechci do sebe ládovat neco zbytečně s výsledkem nejistým a pak zjistit ze půl roku, že je to k ničemu a pokračovat pak s něčím jiným.Ideální je najít neco, co rychle uleví od bolesti, aby člověk aspoň trochu mohl normálně žít.Ještě dotaz pro Táňu a ostatní co berou triptany , když si třeba ten Zomig vezmete, můžete dál normálně fungovat, třeba v práci nebo tak a mezi tím bolest ustoupí, nebo si musíte jít lehnout a zaspat to??? Mě totiž ten Relpax dělal tak strašnou únavu, že nepřicházelo v úvahu, abych si ho vzala někde v "terénu", kde mě migréna zastihla, ale jen doma, kde jsem si pak mohla lehnout. Jinak jsem nemohla ani stát (když to přeženu) a oči se mi zavíraly samy a v hlavě hučelo atd. Takže pro běžné použití to bylo o ničem. To stejné a ještě i horší mi dělají ergotamínové čípky.Teď si vzpomínám, že to tady někdo radil, že třeba k Zomigu je dobré vzít acylcoffin proti té malátnosti...Opravdu to pomáhá???Díky za rady a ahoj

Táňa (Ne, 11. 4. 2004 - 23:04)

Zdravím a hlásím,že ten Zomig mi snad pomáhá.Nechci to zakřiknout,vzala jsem už 3 ks a musím říct,že do hodiny byla bolest pryč.Nemám ještě vyhráno,cítím,že by stačilo málo a bolest je zpátky.Po tolika létech utrpení se mi ani nechce věřit,že by to bylo tak jednoduché.Uvidíme.Přeji všem hezké dny bez bolestí.

patricia (Ne, 11. 4. 2004 - 20:04)

ahojky,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s aplikaci botulotoxinu při bolestech hlavy. V USA je to běžná věc, hrazená pojišťovnou bez vedlejších účinků.Já mám bolesti skoro denně,velkou roli tam hraje krční páteř a zabírají jen ergotamin. čípky.Děkuji moc za odpovědi. Patricie

Lenka (St, 7. 4. 2004 - 20:04)

Neuroložka mi předepsala lek na epilepsii Depakine, beru pulku před spaním každý den. Beru ho zatim asi měsic a musim řict, že je to o trochu lepší. Jinak mi pomáhá při záchvatu Zomig spolu s Aczcoffinem.

Hanka P (Čt, 1. 4. 2004 - 14:04)

Opět všechny zdraví.Kiki,je mitě moc líto,vím co to je když migrena drží tak dlouho.Taky mám období,kdy mě týden bolí hava pak den trochu ustane a pak to začne znovu další týden.To už ani sma nespočítám kolik jsem pojedla léků.Táňo s tím Tralgitem opatrně,myslím,že je to něco podobného jako Tramal a po něm jsem myslela,že umřu.Vzala jsem jeden,po dvou dnech mě syn vezl k doktorce,s pytlíkem v ruce jak jsem příšerně zvracela.Zdravím.

Kiki (Po, 29. 3. 2004 - 18:03)

Ahoj Táňo, nechce se mi to rozepisovat znovu, ale zkus si přečíst v některých mých starších příspěvcích (může to být i půl roku zpět) o tom, jak na mě zkoušeli proti migréně léky na epilepsii. Po té zkušenosti jsem se na neurologii ze strachu, že zase budou něco zkoušet neukázala 2 roky.Odhodlala jsem se tam až teď znovu, jdu příští týden, protože moje migrény jsou už nezvladatelné. Tak uvidím...Ale ať neplaším, na každého to působí jinak a i sám doktor říkal, že moje vedlejší účinky jsou opravdu výrazné, tak že zkusíme profylakticky zase něco jiného, tak jsem už nesebrala odvahu.

Táňa (Po, 29. 3. 2004 - 16:03)

Tak jsem byla u toho primáře a řeknu vám,nic moc.Napsal mi tedy ten Zomig,ale říkal,že mám mylnou informaci o těch doplatcích,že se samozřejmě všechno platí.Dal mi k tomu ještě Secatoxin forte kapky,ty si mám brát,když migrénu očekávám a pak jsem na něm vyškemrala Tralgit,to jsou prý silné léky proti bolesti.Že se to musí vyzkoušet a pak mi to třeba změní.No,nechala jsem v lékárně dohromady 710 Kč s výsledkem nejistým.Také říkal něco o lécích na epilepsii,že by to na mě vyzkoušel.Tak uvidím.Přeji všem spolutrpitelům hezké dny bez bolestí.

Simona (Po, 29. 3. 2004 - 14:03)

Díky za typ na Relpax za tak skvělou cenu. Ale trochu postrádám to, ve kterém městě se ta nemocnice v Jižních Čechách nachází. Díky za odpověď. S.

Věra Morkusová (St, 24. 3. 2004 - 10:03)

Dobrý den!Se zájmem jsem si přečetla různé příspěvky na téma "migrény". Zaujal mě Váš článek. Migrénou trpí moje 15-letá dcera asi půl roku, chodí do neurologické poradny,při záchvatu užívá Relpax, zatím s menším úspěchem. Zajímal by mě Váš přístup k léčbě migrény, zda jste metodu TCM začal praktikovat sám nebo ve spolupráci s odborníkem případně další podrobnosti. Děkuji Morkusová

Alena (Pá, 19. 3. 2004 - 00:03)

A proc nam to lekari nepisi zadara? No protoze maji vetsi provizi od farmaceutickych firem, nikoliv od pojistovny (kdyz to ta musis cele zaplatit). Je to jednoduche jako facka.

Reklama

Přidat komentář