Reklama

Fixní rovnátka

Pája (Pá, 12. 3. 2004 - 21:03)

Ahoj lidi!Pár dnů jsem tu nebyl a koukám, kolik sem zase napsalo lidí...:) Jak to tak vidím, tak na tom Richardovi asi něco křivého bude, a možná to nejsou jen zuby... Babygirl má naprostou pravdu!Jinak se omlouvám Pavlovi-nebojsovi, že sem tu to trhání vylíčil tak živě, ale byl jsem prostě plný dojmů, jelikož to bylo něco úplně nového :) teď už bych to takhle asi napsat nedokázal, odeznělo to... A taky se v tom stavu nedalo dělat nic moc jinýho, než jít na komp...:) Jinak Danny, děkuju za lichotku :) a máš pravdu, že některý jiný lidi jsou na tom podobně, nebo i hůř, ale do rovnátek nejdou... Náhodou sem i já zrovna včera potkal svoji bývalou, asi po několika měsících... a tak sme chvíli pokecali a krom jiného přišla řeč i na rovnátka, že je budu mít už za pár týdnů v puse a tak, no a ona prý byla náhodou před pár dny na preventivní prohlídce, kde sice byla hned hotová, jelikož má pořád všechno zdravé, ale prý jí tam doporučili právě taky rovnátka, protože od té doby, co jí před časem vyrostly moudráky, tak se jí ten hezký úsměv, co měla dřív, znatelně pokřivil (stěsnání)... Už sem tu o tom někde výše také myslím psal... No ale ona je proti tomu, že prý jí to nějak zvlášť nevadí (i když se s tím prakticky pořád směje na celý svět :)) a že by si určitě kvůli tomu nenechala trhat zdravé zuby, jako třeba já, což jí prý doktorka také naznačila... takže je to věc jen každého z nás a bez toho vlastního chtění do toho jí to nejde... Já sám o tom uvažoval dobře 2roky, než sem do toho "dozrál" :), ale jak tu o tom tak čtu, asi i spousta jiných lidí na tom byla a je podobně... nejsou se svým úsměvem spokojeni, ale bojí se do toho jít... z různých důvodů... ale stejně jim to nedá spát a přemýšlí o tom, a čas ubíhá... já už to tím pádem mohl mít taky dávno za sebou... ale taky sem se mohl stále jen dál rozmýšlet... hodně mi pomohlo tohle fórum a tím vlastně i vy všichni, co sem píšete...:)Jinak mě se ty díry pamalu hojí, dokonce ta čerstvější je už lepší než ta dřívější, ale jak tam nejsou ty 4ky, tak se ty 3ky zdají být ještě víc vystouplé, než když tam bylo všechno...:) Takže mi i moje současná přítelkyně občas z lásky říká "upírku" :) ale tím už nebudu dlouho...Mějte se všichni krásně a ahoj. Pája

Babygirl (Pá, 12. 3. 2004 - 21:03)

Ahoj vsichni! No, ja bych si reakci Richarda vysvetlila tak, ze si myslel, ze jeho mila bez nej bude truchlit a myslet na nej a pak ho rozcililo, ze ma vlastni zivot, vylepsuje svuj zevnejsek, zato on po nocich mysli na ni...A je videt, ze ji nemel rad, protoze jinak by to co napsal, nikdy nenapsal :-)...Nedavno jsem videla na satelitu, ze prej v Nemecku si mlady zensky davaj na krasny zuby rovnatka "jen tak", protoze se jim to libi a pak po vecerech chodej po barech a smejou se na cely kolo a balej na to chlapy, takze to nekomu sexy musi pripadat! Ja mam keramicky rovnatka, takze to neni moc videt, ale jeste jsem se s negativni reakci nastesti nesetkala! Jinak bych na toho cloveka ihned zmenila nazor - protoze podle me ten, kdo to urazi je uplnej pitomec! Tak se vsichn mejte krasne!

Danny (Pá, 12. 3. 2004 - 20:03)

Ahojda všichni:)tak jak se máte a jak se maj vaše rovnátka?:) Určitě fajn..protože tu neni nikdo jako Richard a neni taky tak s prominutim ubohej..Rovnátka nejsou nic děsnýho a milý Richard, se mi zdá,má asi,jak tu píšete, křivý zuby a nemá odvahu do nich jít..A je ubohý,že se mu bývalá přítelkyně zošklivila rovnátky..asi má nějakej mindrák..A ani si nedokážu vysvětlit,proč sem leze,když se mu to oškliví..Myslim ale,že většině klukům připadají rovnátka sexy a nebo se jim aspon líbí..a už vůbec jim nevadí..ale sami do toho jdou málokdy,ovšem jsou i výjimky(Pája a Pavel nebojsa).A to je fajn..Znám docela hodně lidí,kteří mají křivější zuby a do rovnátek nejdou,at už z lenosti a pohodlnosti a nebo že by se za ně styděli,ale to je jen na začátku..prostě se jim nechtějí nosit..No to byla taková menší úvaha na páteční večer:)Tak se mějte fajn..Ahoj Danny

Lukáš (Čt, 11. 3. 2004 - 22:03)

lejdunka: a má smlouvu s pojištovnou ??? a víš to určitě že přijmá?

Sára (Čt, 11. 3. 2004 - 20:03)

Ahoj Pavle,myslim,že je to normální,že si chceš nechat dát barevný gumky:o)Mějte se fajn:o)

Katka (Čt, 11. 3. 2004 - 16:03)

Na jazyk si šlapu taky, ale už jsem si zvykla. Hlavně sykavky a taky "v" a "ř". Teď je to obzvlášť horší, protože mám ty nandávací gumičky a mám spojený ty čelisti k sobě, takže jak nemůžu dát moc pusu od sebe , tak se mi blbě vyslovuje, tak radši mluvím potišeji, takže mi furt někdo říká "prosím????...". Bez těch gumiček jsem mluvila už docela dobře, ale pak mi strčili znovu. Už je mi to i jedno.Ahoj K.

pavel-nebojsa (Čt, 11. 3. 2004 - 14:03)

Nazdárek rovnátkovci,vrátil jsem se z dovolený a nestačím se divit tady těm příspěvkům.1) z těch detaily ohledně trhání zubů se mi už dělá špatně2)na jazyk si s rovnátky šlapu taky a nelepší se to - sykavky, v - co se dá dělat, já mám vadu prej těžší, takže se to rovná pomalu a ono taky mít každou chvíli zuby posunutý někde jinde, to si prostě s tou výslovností nevyberete3) oblbováky ve formě prášku mě opravdu vůbec nenapadlo brát. Sice mě z toho dva dny bolí většinou hlava, ale prášky fakt nemusím. Ono je to taky dost návykové, takže pozor.4)Richarda ignorujte, je to cvok. Ale faktem je, že když se mu člověk s rovnátky nelíbí, taky mi to nepřijde nenormální. Proč by se všem měli vaše rovnátka líbit, že jo. A jestli on nedejbože má křivý zuby a do rovnátek nepůjde jenom proto, že jsou ošklivý, tak z mého pohledu ho spíše lituju.5) Krásně jste tu popisovali barevný variace a kombinace s gumičkami. Já tedy mám bílý rovnátka, ale možná si zkusím taky nějakou barevnou gumičku. PS: jsem normální???6) venku svítí sluníčkoZdar nebojsa Pavel

Sára (Čt, 11. 3. 2004 - 14:03)

Ahojky,tak jak se vede?Co dělaj rovnátka?Já měla na bolesti zubů Algifen(kapky),ale když jsem si ho vzala,tak mi bylo víc špatně než mě bolely zuby.Od té doby beru Ibalgin(dřív Ibuprofen).Je dobrej a rychle pomůže!K těm gumkám: já mám ted střídavě růžový a modrý.To můžete taky zkusit.Třeba-růžová a modrá,červená a zelená,žlutá a oranžová,modrá a červená,černá a červená......je hrozně moc kombinací.PS:spíš pro ty co chtějí rovnátka ještě víc ukázat.Mějte se fajnově:o)

Sára (Čt, 11. 3. 2004 - 14:03)

For Richard!!!Asi máš nějakej problém!Možná máš taky křivý zuby,a tak ty,kteří se odváží k tomu,aby si je nechali udělat prostě otravuješ!Nemáš prachy nebo co?Nějakej komplex?Rovnátka jsou IN,ale to takový zabedněný hlavy,jako seš ty nepochopí!Jdi prudit někam jinam.

niki (Čt, 11. 3. 2004 - 13:03)

byla jsem na konzultaci a doktorka mi rekla, ze prvni pulrok budu mit jen takovy dratek podel zubu-vespod upevneny na 2 krouzky na zadnich zubech. Mate s tim nekdo zkusenosti??

Lejdulka (Čt, 11. 3. 2004 - 13:03)

Lukáši, výborná je MUDr. Podlešáková, v Praze na Letné, Havanská 6, tel. 233 370 191. Je to mladá ženská a je moc příjemná...nehledě na to, že některé dny je tam až do šesti do večera...:o)

Lukáš (Čt, 11. 3. 2004 - 12:03)

Chtěl jsem se zeptat kdo by mě poradil lékaře v praze který přijmá na ortodoncii a neni soukromý! díky za odpovědi

Svatava (Čt, 11. 3. 2004 - 12:03)

Kdo ví, jak to s Richardem vůbec je, protože kdyby ho lidi s rovnátky nezajímali, nechodil by přece na tenhle chat.Možná má sám se zuby problémy a je bez odvahy s tím něco dělat!Zajímalo by mě, jak se vyjadřuje o lidech, kteří mají nějakou tělesnou vadu.Na bolest se mi zdá nejlepší Saridon.

Lejdulka (Čt, 11. 3. 2004 - 10:03)

Tak takový týpky jako Richard fakt nějak nestíhám. Já si naopak těch lidí, kteří do toho šli, vážím. A na sebe jsem, možná trošičku narcisticky, hrdá, že jsem sebrala odvahu a jdu do toho. I když ty věci v puse ještě nemám, ale až tam budou, tak to vydržím a ve finále budu mít krásný zoubky a budu se moct usmívat jak o život. Mám přítele, jsme spolu tři a půl roku. Když jsem ho poznala, nosila jsem jen snímačky na noc (a vynechávala jsem noci s ním...), které nikdy neviděl a tudíž nevěděl o co jde. Teď jsem mu oznámila, že jsem se rozhodla pro fixy. Bála jsem se jak zareaguje, ale byl úžasnej! Sice se mi občas směje...jako že třeba ušetříme za restaurace, protože jsem mu řekla, že venku se asi dlouho nenajím...děsí mě představa úsměvu se zbytky jídla v restauraci plný lidí...:o)Kvůli tomu, že jedno hovádko, postižené ideálem krásy se vyjádří tak hnusně jako Richard, se rozhodně nezbourám a půjdu do toho tak jako tak...My totiž jednou budeme úžasný a nejkrásnější... a za to těch pár let stojí...:o)

Eva (Čt, 11. 3. 2004 - 09:03)

Hezký den, chtěla bych se jen zeptat těch, kteří rovnátka nosili, zda neměli problémy při výslovnosti. Zda se nečekaně neobjevilo "šlapání" na jazyk ? Moc díky.

peta (Čt, 11. 3. 2004 - 03:03)

No, a pak má být člověk v pohodě, když to někteří jedinci vidí takhle...Mohu si jen gratulovat k výběru mého stávajícího přítele, zatím se na něm neprojevují žádné známky "richardovské" optiky.Mimochodem, mě již táhne na čtyřiadvacet a opravdu nejsem "nevyřáděnej pedofil."

Richard (Čt, 11. 3. 2004 - 02:03)

Nedávno jsem potkal svou někdejší přítelkyni. neviděli jsme se víc než 2 roky a já na ní nějak tak pořád podvědomě myslel. Láska už to nebyla, ale takové to jestli se jednou potkáme, co by mohlo třeba být... No, stalo se. těmi rovnátky v puse mne tak odrovnala, prostě se mi zprotivila fyzicky. No jsem definitivně vyléčenej, ale nějak není o kom snít.Rovnátka u dětí a teenagerů, no proč ne? Ale jak je to po dvacítce? Leda pro nevyřáděný pedofily.

peta (Čt, 11. 3. 2004 - 01:03)

Ahoj všichni! Já jsem se naopak tentokrát bez Brufenu neobešla... V pondělí mi lepili rovnátka na dolní zuby + výměna gumiček na horních a musím říct,že po tom prvním lepení to teda bylo daleko víc v pohodě. Taky to má zatím neblahý vliv na mojí výslovnost ( hlavně sykavky), doufam, že se to časem zlepší...příští týden musím absolvovat asi hodinovou prezentaci ( zápočet ve škole), tak doufam, že je tam moc nepoprskam:-)Gumičky jsem zkusila taky ty růžový, a opravdu, týhle barvy se není proč bát!Jediný, co k nim musím podotknout, je fakt, že se tím zvýraznilo to, co jsem předtím nevěděla - tj., že mi všechny gumičky nedělají pravidelnej kroužek - některý jsou natažený jakoby " na půl žerdi" prostě tak, aby tlak působil požadovaným směrem... je to hlavně na spodních zubech, takže to není moc vidět - ale na horních by to asi vypadalo docela blbě, jakoby se mi některý sesmekly. S bezbarvýma gumičkama to samozřejmě vidět nebylo. Na horní dvojce dokonce nemám gumičku vůbec...Má to někdo z vás taky tak? Mějte se, Petra.

Maja (St, 10. 3. 2004 - 16:03)

Nazdárek všem,já jsem nemusela použít žádný prášky, ani při trhání ani při nasazování. Ten tlak zas není tak strašný. V pondělí jsem byla prvně po osmi týdnech na výměně drátků a gumiček. Dostala jsem nový oblouk a růžový gumičky. Jsou moc hezký. Pan doktor mě upozorňoval že je to víc přitažený a že ten tlak bude větší než při nasazení, ale myslím že to tak hrozný není. Tak se vy ostatní kdo do toho jdete, nebo uvažujete nebojte.

Katka (St, 10. 3. 2004 - 11:03)

Neboj, ze začátku je to sice nepříjemný, ale netrvá to ani tak dlouho - ta bolest. Ten Ibuprofen pomáhá, i já jsem si ho na začátku vzala i 3xdenně první dny. Teď se k němu uchýlím, když mě zuby bolí po vyměnění oblouku a v práci mám tlak, tak aby mě ta bolest netravovala. docela to pomáhá.

Reklama

Přidat komentář