Reklama

Miniinterupce

jááá (So, 15. 7. 2006 - 10:07)

Ahoj, chtěla bych se zeptat..pokud bych chtěla jít na miniinterupci a je mi 17 let a můj přítel je plnoletý...musí o tom vědět rodiče? A jak dlouho by ten zákrok trval i celkový pobyt v nemocnici?? Je to otázka pár hodin nebo bych tam musela zůstat do příštího dne? Předem děkuji za odpovědi...

Slov netřeba (Pá, 14. 7. 2006 - 12:07)

Stačí se podívat: http://svobodavolby.cz/

40- (Pá, 14. 7. 2006 - 12:07)

Přečetl jsem si informace odkazované na prolife.cz, a musím říct, že to sem nikdo neměl dávat, rozhodně ne sama Doktorka. Samotný web prolife (takzvaného "Hnutí pro život") podává velmi tendenčně zbarvené informace, je plný velmi šikovně podávané demagogie, a velmi manipulativní. Upozorňuji, že je to velmi, velmi chytře napsáno a podáno.
Ale...
Toto hnutí popírá jakoukoliv souvislost s náboženstvím a církvemi, ale na druhou stranu-jaké je jeho stanovisko k antikoncepci? Cituji:

"Antikoncepce. Krása plného společenství dvou lidí se projevuje v mnoha rovinách. V sociální sféře plnost tohoto vztahu odráží veřejný manželský slib, v němž jeden druhého přijímá a druhému se plně odevzdává bez jakýchkoli výhrad po všechny dny svého života. Tuto hloubku vztahu vyjadřuje v tělesné rovině pohlavní styk. Při použití jakékoli antikoncepční metody dochází mezi manželi k poškození krásy tohoto daru. Do vztahu se vkrádá lež, protože vylučováním daru plodnosti již jeden druhého nepřijímá plně. Vnitřní prázdnota tohoto aktu a ochrana jednoho před druhým postupně ničí celý vztah.
Nepřijatelnými činí hormonální antikoncepci a nitroděložní tělísko také jejich raně abortivní účinek. V jeho důsledku je skutečný počet potratů mnohonásobně vyšší, než lze statisticky podchytit. Jako efektivní způsob plánování rodičovství HPŽ ČR propaguje přirozené metody (PPR), vyjadřující úctu k vlastnímu tělu a k počatému dítěti.
V otázce ochrany před pohlavně přenosnými nemocemi HPŽ ČR zdůrazňuje věrnost partnerů a při diskusích s mládeží pohlavní zdrženlivost a čistotu. Bariérový prostředek (kondom) u některých pohlavních nemocí neposkytuje prakticky žádnou ochranu (papillomavirus, herpes simplex virus) a před ostatními chrání pouze částečně (AIDS). Je nezodpovědné chápat kondom jako efektivní ochranu před pohlavními nemocemi. Doporučování kondomů vytváří iluzi bezpečnosti, což vede naopak k méně zodpovědnému přístupu a tím i k nárůstu promiskuity."

Jestli tohle nemá nic, ale naprosto nic společného třeba s katolickou církví, tak jsem papež :-))
Drasticky realistické popisy potratů mají mít zcela určitě zastrašující účinek, a jsou nástrojem chytře vedené manipulace.
Ale ať si každý udělá svůj úsudek sám.

Jak vypadá a do (Ne, 11. 6. 2006 - 23:06)

http://svobodavolby.cz/

Pomoc v tísni (Ne, 11. 6. 2006 - 23:06)

http://prolife.cz/pomoc/?PHPSESSID=0dc883c74c79e079e71661b7e9015bd9

Doktorka (Ne, 11. 6. 2006 - 22:06)

Majdo, a nechceš si to ještě rozmyslet, je to závažné a nevratné rozhodnutí a jde o život člověka.

Majda (Ne, 11. 6. 2006 - 22:06)

Paní doktorko,chtela bych se Vás zeptat,jestli miniinterupce boli a jak dlouho asi trvá?Budu rada za odpověd od kohokoliv,prosim...:o(

Eva (Čt, 1. 12. 2005 - 21:12)

Ahoj Bei!!! Jsem rada, ze jsi se ozvala. Uz na Doktorku moc nechodim, takze je to stesti, ze jsem te tu ted "potkala".Je fajn, ze se mas dobre, i kdyz....Strasne moc ti drzim pesti, at ti zivot vyjde tak, jak si prejes.

Beibyna (Čt, 1. 12. 2005 - 15:12)

Mile slecny, damy a predevsim moje zpriznene dusicky. Po te miniinterupci uz jsem se tu neukazala....musim rict, ze i presto, ze ve finale mi bylo porazeno z lekarskeho hlediska abych to absolvovala, tak i presto to srdicko zabolelo a prazdnota tu je jeste dnes, i presto, ze je to uz nejaky ten mesic nazpet. Ale, nejak se snazim myslet na to, ze jednou to prijde a ja se budu tesit na to malicke a budu spokojena. Vzpominky zustanou, to ano,ale zit dal nejak musim....Ovsem vsem divkam radim, davejte si pozor na sebe a na sva tela, protoze ac se zda, ze miniinterupce neni takovy zasach....tak to mate mozna pravdu, ale veliky zasach to bude pro vasi psychiku.

Karel (Pá, 4. 11. 2005 - 21:11)

Pani doktorko,chtěl bych se Vás zeptat na jednu otázku.Když žena podstoupí miniinterupcia například za 3 měsíce znovu otěhotní smí znovu zákrok podstoupit?Děkuji Karel

Macek (So, 24. 9. 2005 - 15:09)

Další chytrá slečna - ne každý může ze zdravotních důvodů užívat hormonální antikoncepci. Pak se musí přistupovat k čípkům (např. Patentex oval) a kondomům. Ale nehody se stávají a nic není 100% - to bys mohla vědět..

Macek (So, 24. 9. 2005 - 15:09)

Tak za prvé - kondomy za 15,- jsou tak nějak "na nic" a i ty dražší nejsou vždy 100%, a ne každý může ze zdravotních důvodů užívat hormonální antikoncepci, takže nehody se stávají. Pak je tu samozřejmě postinor. Za druhé - počítám, že je ti kolem 17ti a právě proto bysis jistě dovedla představit, jaké by to bylo - přišla bys domů a řekla - jsem těhotná. A za třetí - ne každý by dokázal žít s pocitem, že "prodal" dítě cizím lidem.. Nechci tě tady nějak osočovat, ale občas je důležitější se zamyslet nad tím, co vlastně říkáš.

Kyticka (Čt, 18. 8. 2005 - 23:08)

Ahoj Beybinko,taky drzim palce at se s tim co nejdriv vyrovnas. Po hodne dlouhe dobe jsem se znovu podivala na tuhle diskuzi, driv jsem toho nebyla schopna. Je to uz dva roky, co jsem podstoupila potrat, psala jsem tady tenkrat o tom. Je mi dodnes mizerne, byla to obrovska chyba, nikdy se s tim nevyrovnam. Vsem, kteri stoji pred timhle rozhodnutim, doporucuji zasadne NE, zadnou interupci. Ty vycitky svedomi a pocit ztraty - je to peklo v dusi a s timhle budu zit dalsich rekneme 60 let.

Eva (St, 17. 8. 2005 - 09:08)

Ahoj Bei, jak se mas? Zvladas to? Moc na tebe myslim.

Veronika (Út, 2. 8. 2005 - 11:08)

Beibynko :-)Přeji vše dobré.

Victoria (Út, 2. 8. 2005 - 10:08)

Já si myslím, že je to právo každé ženy rozhodnout se, jestli dítě chce nebo ne. Jak napsala jedna z vás, může se stát, že se člověk chová zodpovědně, a přesto ochrana selže. Má se pak nutit do něčeho, co nechce?

Eva (Po, 1. 8. 2005 - 08:08)

Mila Bei,jsem moc rada, ze jsem ti trochu pomohla. Strasne moc Ti preji spravneho partnera a krasne, zdrave miminko v dobe, kdy ho budes uz uchtit.To male je opravdu poklad. Neznam krasnejsi pocit, nez drzet mimi v naruci a ono se pritom smeje s pusinkou od ucha k uchu. A jak krasne voniiiii.Kdykoliv se tady muzes se mnou zase spojit. Budu sem obcas nakukovat.Preji ti, at se z toho brzy dostanes.Mej se moc fajn a moc na tebe myslim!

Beibyna (Pá, 29. 7. 2005 - 18:07)

Mila Evi, ted jsem se vratila z chalupy v jiznich cechach.Byla jsem si tam odpocinout a tak nejak se z toho vseho otrepat. Ale ted ti chci ze vseho nejdriv podekovat, za tvou oporu, byt jen slovni, ale vzhledem k tomu, ze ani doma to nemam az tak jednoduche, tak to pro mne moc znamena. A dost jsi mi pomohla. Byla jsi to prave ty, ktera me privedla na "spravnou" cestu a dodala mi silu. Takze Evi, jeste jednou mockrat dekuji, jsi moc hodna a hlavne chytra a uprimna zena.Jinak na kontrolu jdu 8.8. aby se zjistilo jestli se mi dobre vycistila deloha. Tak jeste tsk trosinku nervicky jsou, mam strach, ale krvacim, tak snad vse bude dobre. Jinak se snazim byt silna a nemyslet na dni minule, ale neni to az tak jednoduche. Toho osmeho bych mela znovu dostat i antikoncepci, takze uz bych se do takoveto situace nemela dostat. A kdyby se preci jen zadarilo, tak doufam, ze vse bude v poradku a ja budu moc byt spokojenou maminkou. Ted mam v srdicku takove prazdno, ze bych nejradsi otehotnela. Ale to by byl pekny nerozum, porizovat si miminko, protoze je mi smutno, miminka nejsou zaplaty a ani hracky. Takze ted musim byt silna a myslet na to, ze jednou to vse bude a bude to pekne a ja budu dobra maminka. Takze Evi, mej se hezky a vazne dekuji! A preju ti hodne stesticka do zivota a at mas radost z tech svych drobatek.

Beibyna (Pá, 29. 7. 2005 - 17:07)

Ahoj Veroniko,moc dekuji, ze jsi se za mne postavila. Je mi vazne mizerne a neni to jednoduche a vazne doufam, ze uz se nikd ydo teto situace nedostanu. A kdybych nahodou jeste nekdy necekane otehotnela, tak ze budu stastna za to, ze to tak je a vse budde bez problemu. Moc dekuji

Eva (So, 23. 7. 2005 - 20:07)

Ahoj Bei! Tak se priznam, ze tu ted ronim slzy...Ten muj prcek se dnes poprve otocil ze zadicek na brisko a tak krasne se pritom smeje... a ted tu ctu tohle. Ach jo. Skoda, ze jsem od tebe tak daleko, ale i tak s tebou strasne moc citim. Jen prosim te, vyres to ted s tou antikoncepci, at uz se to NIKDY , ale nikdy nestane.A Stepan? Treba mu je z toho taky smutno a stahnul se. Mozna je z tech chlapu, co nejsou moc statecni. Velka slova a kdyz dojde k cinu, tak se jim rozklepou kolena.No nic. Jestli to tedy neni tvoje velka laska, tak se s nim radeji rozejdi. Nejspis by ti v zivote byl dost spatnou oporou. Ach jo, je mi to tak strasne moc lito. Ale ty to urcite zvladnes, vid? Moc na tebe myslim a drzim ti pesticky!!!

Reklama

Přidat komentář