Reklama

Nenavidim deti

lenka (Čt, 15. 9. 2011 - 21:09)

takze jedina eliska napsala prispevek-nazor, ktery ma hlavu, patu, Marie-slepice hadava jsi ty.

Dan (Čt, 15. 9. 2011 - 20:09)

Eliško, proč ti vadí důchodci, oni mají taky nemoci, bolesti, jsou staří, tak proč by nemohli být první u doktora.Já mám taky kluka a holku, už studují, ale nikdy jsme nedovolili, aby obtěžovali jiné. Kopeš do sedačky před sebou v tramvaji, tak vystupujem a jdem 3 stanice pěšky. A přestali kopat, ale dneska dítě kope do sedačky, ječí, leze špinavýma botama na sedadlo a maminka se usmívá a nic.Stejné je to v restauracích, tam si lidé chodí popovídat s přáteli a pokud jim u vedlejšího stolu neustále ječí dítě, tak je to opravdu pohoda. Co má malé dítě z restaurace, nic, tak tam otravuje ostatní.Kdyř byli děti malé , do restaurace nebo do kina jsme šli jen, když bylo hlídání.Dneska jsme zažili i řvoucí mimino v kině a ještě se rodiče tvářili uraženě, když jim lidi říkali, aby odešli.Marie má pravdu, napsala ti to hezky.

Marie (Čt, 15. 9. 2011 - 17:09)

Marie, to je hezký...Dane, tak jsem se zasmála...i když chudák fenečka. Snad se tatíček poučil, že lidi taky vše nezkousnou...

Eliško, ty jsi strašně konfliktní ženská. Nejdřív bezdůvodně napadneš Zdenu, když tě přímo vyzvu, ani si ty lži nechceš obhájit, teď napadáš mě.
Samozřejmě, že nikdo, ani děti, není bez chyby. Zkus být trochu nad věcí a nebrat vše tak doslova. Ale snad se tady bavíme o dětech nevychovaných. Moje děti jsou naučené, že nemají otravovat druhé křikem, strkáním, dávat si pozor aby někoho neuhodily batohem v MHD, atd. Před námi to nedělají, ale jestli to dělají bez našeho dozoru, klidně ať je někdo napomene. Jsem pro.

Nejsem učitelka. Co dělám tady raději psát nebudu, špatně bys to vydejchala.

O čekárnách nemá cenu psát. Důchodci jsou staří a tak také nechtějí čekat, pracující potřebují fofrem do práce, tak také nechtějí čekat, nikdo nechce čekat.

Nějak nechápu, proč sem pleteš mimina a konkrétně mně píšeš, že jsem řvala taky...??? A co jako?
Snad tady byla řeč o dětech chodících a prudících, resp. matkách, které je prudit nechají. Taky nejsem nadšená z toho, když v restauraci si děti kolem našeho stolu hrají na honěnou. A matky dělají, že nic nevidí.
Nevím, jestli si můj příspěvek pochopila.

Eliška (Čt, 15. 9. 2011 - 10:09)

Eliško, přečti si ty dva...Milá Marie-nic není jen černé a nic není jen bílé. Mám dva kluky a jsou celkem v pohodě, s mladším trochu cloumá puberta. Říkám-jsou v pohodě. Nikdy bych neřekla, že mám vzorně vychované děti. Zjistila jsem, že to si myslí každá matka o svém mazlíčkovi. Vedou v tom prim matky-učitelky. Nad jejich děti není. Jsi taky učitelka ? Možná ne. Ale jako každá přesvědčená o bezchybnosti svého děcka. Já tu dokonalost nevyžaduju, ani náhodou, mám jiné priority -já jsem šťastná především proto, že moje děti jsou zdravé a pohodové. V tom to vězí, ne ve vzornosti, vzorné děti mít nemusím. Prostě normální děti. Jinak se mnozí osopují i nad matkami plačících miminek, i to lidi ruší, v restauracích na zahrádkách, u lékaře, v parcích. Nikoho nenapadne, že takové dítě občas hned utišit nejde, může být hladové, mokré, mít bolení bříška. takový nedostatek ohledů a vztek na matku, která s tím v danou chvíli nic neudělá, mi vadí. Je třeba u doktora, hodiny v čekárně, pro dítě nemá hlídání, vleče je s sebou, otec pracuje. Marně čeká, do ordinace lezou prvně důchodci a hladové děcko už je nevrlé a matka chudák nervozní. Tohle například odsuzuju já. Každý z nás v dětství měl někdy nekomfort a řval. I ty. U malých dětí je to totiž normální. Tvůj příběh je hezký, poučný, možná jen ten adolescent může mít více rozumu než malý dítě, ale matce to jistě patřilo. Ovšem, na této diskuzi je té nenávisti tolik, že už je nad tím člověku šoufl, to zas promiň.

Dan (Čt, 15. 9. 2011 - 10:09)

Marie, to je hezký příběh,doufám že matku poučil. Já zažil v lesoparku taky něco. Chlap s boxerkou na vodítku a 13letým klukem šli po cestě, proti nim otec s asi 5letým synem , který měl v ruce plastovou trubku. ten kluk se naklonil k boxerce a zatroubil ji přímo do ucha. Ta doslova zaječela a začala panikařit, majitel psa řekl klukovi ať toho nechá, že pes má citlivý uši a tohle ho bolí a ten fracek znova a znova.Boxerka se zmítala na vodítku a její majitel se pustil do táty toho kluka , ten mu řekl, že je to přece dítě a to si může dělat , co chce.V tu chvíli, řekl majitel psa svýmu velkýmu synovi"Vem mu tu trubku a rozbij ji."13letý kluk vytrhnul tomu malýmu trubku, hodil ji na zem a šlápl na ni.Ten malej fracek se rozeřval a majitel psa oznámil otci"tohle je taky dítě a může si dělat co chce".Musím říct, že v tu chvíli už nás tam bylo asi 10, co je sledovali a tomu frackovi malýmu nefandil nikdo, padali tam i názory, že je škoda, že mu boxerka nedala sama co proto.Tatín sbalil ječícího kluka na ruku a beze slova zmizel.

Marie (St, 14. 9. 2011 - 22:09)

Teď jsem si vzpomněla, co mi kdysi někdo vyprávěl:
V metru jela máma s chlapečkem, který hrozně vyváděl a otravoval ostatní cestující. Na reakce cestujících nedbala. Až když jí někdo řekl, ať si toho synečka zklidní, řekla, že její dítě má svobodymyslnou výchovu, aby z něj nebyla ušlápnutá onuce.
V tu chvíli k ní přistoupil mladík, vyndal žvýkačku z úst, zamotal to čumící matce do ofiny a přilepil i s vlasy na čelo. A jen podotkl: také jsem měl svobodymyslnou výchovu.

Nevím, jestli ten příběh je pravda, ale líbí se mi.

Marie (St, 14. 9. 2011 - 22:09)

jsme přece na diskuzi...Eliško, přečti si ty dva příspěvky ještě jednou. Nevím, jestli Zdena psala už dřív, ale u těch dvou příspěvků nikde nevidím házení všech dětí do jednoho pytle. Zmiňuje se jen o nevychovaných dětech a jejich matkách.
A matek s perfektně vychovanými dětmi se tady prezentuje víc. Některé dokonce píší kolik váží a měří:-)).
Taky mám vzorně vychované děti a nevychované spratky nemám ráda. To abych si přihřála polívčičku...

Eliška (St, 14. 9. 2011 - 21:09)

Eliško, myslím, že Zdena...jsme přece na diskuzi nenávistných, ne ? Na Zdeně mi vadí, žev se prezentuje jako jeidná vzorná matka s vychovaným synem a jiné matky soudí a hází do jednoho pytle. Mně samochvála vždy smrděla. Paní Zdena je možná hvězda, ale mně to nebere. Třeba je hvězda a třeba má taky usmrkaného mamánka, na anonymním vláknu se to nepozná, tak proč se nechválit a aspoň virtuálně si neupevnit ego, když to v reálu nejde...

Marie (St, 14. 9. 2011 - 20:09)

že děti zlobí je více...Eliško, myslím, že Zdena to napsala velice výstižně. Naprosto nechápu, proč jsi tak nenávistná a napadáš ji.
Klimakterium mi ještě zdaleka nehrozí, ale nevychované děti také nemusím, resp. jejich matinky, které je nedokáží zkrotit, aby neprudily ostatní lidi.

fííííha (St, 14. 9. 2011 - 13:09)

Ja bych tam nektery smrady...tak se hlídej, abys některou nezabil úchyle doopravdy, moh bys jít bručet-pokud nemáš dobrého advokáta....

Eliška (St, 14. 9. 2011 - 11:09)

Velký omyl. Vychovala jsem...že děti zlobí je více méně normální, to bylo, je a bude. Není to důvod k nenávisti, o které tahle diskuze je. Zdeno, někdo se občas nepodepíše a někdo se pochválí jak dobrá matka je - a hodně lidem samochvála smrdí, věř tomu. Když jsi tak nervní, tak nechoď tam, kde jsou malé děti. Nikdo je do rezervací kvůli klimakteričkám zavírat nebude,

... (St, 14. 9. 2011 - 11:09)

Je to hnus ti mali pachanti,me osoobne obtezuji.Hlavne ty mali hnusny upisteny holky,kterym neco clovek rekne a hned tacnou rvat.Minule jsem rekl jedne male holce at mi nehladi stene upatlanyma rukama od zmrzliny a nic,matka hledela jak pero,a jeste ji za to pisteni pochvalila,no ja bych ty holky naliskal az by jim hlava uletela.

Zdena (Út, 13. 9. 2011 - 21:09)

ty jsi jistě svobodná...Velký omyl. Vychovala jsem syna, kterému je třicet, má dvě vysoké školy a v životě neotravoval cizí lidi.Asi proto, že jsem nemohla mít další děti, věnovala jsem se mu jak jen to šlo. Málokdy se nudil. A v tom to možná je. V té nudě. Maminky žvaní s kámoškama a děti lezou všem ostatním po hlavách. Kdo je má tedy milovat? Jdeme na oběd a neustále posloucháme od vedlejšího stolu řev, padající nádobí, na židli nám visí cizí dítě, vede monolog, kterému nerozumíme, nevíme jak naznačit matce, aby si ho přivolala. Nedivte se, že lidi nemají děti radi. A po cizí výchově mi je. Tam kde začíná svoboda vašich robátek, tam moje končí. A to se mi zatraceně nelíbí. A když už mě tak kritizuješ, tak se nauč podepsat. Alespoň nickem. To tě doma nenaučili?

Eliška (Út, 13. 9. 2011 - 21:09)

já si myslím, že nenávost k čemukoli a komukoli v takto patologické podobě, jak je tady prezentována, není normální jev. Nejhůř je nositelům takových pocitů, ty děti jsou nakonec v pohodě, třeba i rozmazlovány svými rodiči a ti nenávistní tady se čímsi nepochopitelně užírají. Děti jsou dnes stejné jako jsme byli kdysi my i generace před námi -dobré i zlé, vychované i nevychované, odraz rodiny, školy, společnosti-pokud by měly být determinovány ve svém vývoji jedinci z této diskuze jistě by z nich vyrostly dobré zrůdičky plné nenávisti. Paušalizovat a házet děti do jednoho pytle může jen debil, je to stejné jako tvrdit, že všechny ženy v této zemi jsou kurvy nebo všichni muži zloději.

Esta (Út, 13. 9. 2011 - 21:09)

Tohle je prece diskuze o...v čem vám tady tolik vadí cizí lidé, rodiče a jejich děti ? Potřebujete nenávist k nim troubit do světa? Tak trubte, ale nezapomínejte, že vyrovananí lidé tohle zapotřebí nemají. Něco vám strašně vadí a chcete to definovat a na někoho něco svalit a to něco pramení z vašich vlastních životů a osudů...přirovnání dětí, živých bytostí k pavoukům svědčí o chorém mozku...

Zdeno, (Út, 13. 9. 2011 - 21:09)

A není ona nenávist k...ty jsi jistě svobodná bezdětná a víš prd o tom, co je výchova jedince. Ano, začněme u rodičů, jistě i tvých-měli by tě naučit pokoře, skromnosti a starat se o své věci. nějak jim to nevyšlo. Nejsi matka, abys mohla kritizovat cosi, co sama neznáš a konečně-po tom,jak cizí rodiče vychovávají děti ti absolutně nic není.

Zdena (Út, 13. 9. 2011 - 18:09)

A není ona nenávist k dětem, spíše odporem k jejich rodičům, kteří je nedokáží vychovat tak, aby neustále nelezly lidem kolem na nervy? Americký způsob výchovy je něco otřesného, matky se tváří, jako středobod světa, ale kdo nenastolí dítěti mantinely, kam až může jít. Já když slyším slovo mimísek, tak se osypu. Z dětí se staly modly. Nezačneme u sebe, milí rodiče?

pro Lindu (Út, 13. 9. 2011 - 16:09)

12.9.2011 14:59 - Linda

:-)))),už jsi pochopila?

Linda (Út, 13. 9. 2011 - 14:09)

Anno, mohla bych vědět, proč mám "zatměno"? A o jakou slepotu matek jde v mém případě? Jediné, co jsem napsala je to, že mě zajímají důvody jiných, proč děti nesnáší a to, že všechny matky určitě nejsou tlusté. A cituji sama sebe ...Ale jo, já to chápu, každý má nějaké priority v životě a ne vždy jsou to potomci... Takže tolerance a snaha o pochopení druhých na mé straně nechybí, proč tedy od tebe to napadání? To, že mám sama děti, znamená, že mám zatměno? S nenávistí prostě nesouhlasím a to nejen k dětem. Žijte a nechte žít.

? (Út, 13. 9. 2011 - 11:09)

Vaše příspěvky jsou...Tohle je prece diskuze o tom,ze jsou lidi ktere proste deti obtezuji.Nekdo nema rad hady,pavouky a jsou lidi kteri nemusi deti.Je to kazdeho vec.Co ma a nema rad.

Reklama

Přidat komentář