Reklama

Jak vnímáme nahotu?

xxcd (So, 23. 9. 2006 - 17:09)

Aha, tak jinak ... Prostě muž v klidu a vzrušený ... Je v tom pro Vás obrovský rozdíl, jakožto ve vnímání nahoty !? Nebo muž s erekcí už spíš hraničí s pornografií ...

Návštěvník (So, 23. 9. 2006 - 16:09)

xxcd, já takovej billboard ještě neviděla. Kde je?

xxcd (So, 23. 9. 2006 - 16:09)

Napadla mě taková myšlenka ... Nemáte někdy pocit, že erotiku od porna vlastně dělí mužská erekce (nemyslím celkově) !? Vezměte si třeba billboard ... na jednom muž v norm. stavu a na druhém vzrušený ... Nemáte pocit, že v tom vzrušeném stavu je to mnohem pohoršující a diskutabilnější a přitom jde jen o erekci ...

kity (So, 23. 9. 2006 - 16:09)

já osobně přímo nesnáším když se stále v televize někdo svlíká nebo fotí nějaké fotky...at už jde o chlapy nebo ženský, přece jsou důležitější věci než se pořád někde ukazovat ne? všude se ukazuje jenom samá dokonalost, přitom je spousty obyčejných lidí kteří například umí hezky zpívat a nepotřebují se přeci na každém focení svlékat a upozornovat tak na sebe... přečtěte si také někdy příběhy mladých holek které se staly např. anorektičkami protože na každé stránce viděli jen samé ideály krásy a samé blondýnky nejmín s trojkama... myslím že tohle by si měli lidi nechat pro toho koho milují a ukazovat na svoje vlastnosti a dovednosti a ne na to jak vypadají!!!

Tom (Ne, 6. 8. 2006 - 14:08)

Já beru nahotu jako naprosto pririzenou vec. Doma jsme v léte chodili nyzí naprosto bezne a je tomu tak i dnes ( je mi 19). Obcas zajdu i na nuda pláz, nebo do sauny. A je to o tom, ze to jsou místa, kde to proste normální je, jinak bych se nekde v parku nevystavil ani náhodou :)

Victoria (Ne, 6. 8. 2006 - 11:08)

Do určité míry souhlasím s Radkou. Nahota má někdy své místo, jindy je odporná. Ačkoliv se zásadně opaluju nahoře bez, na nudapláž bych nikdy nešla. Teda byla jsem tam asi v pěti letech, s rodiči, ale to jsem z toho ještě neměla rozum. Myslím si, že nahota patří do soukromí, ne na veřejnost.

Franta (Ne, 6. 8. 2006 - 11:08)

Jsem na invalidním vozíčku a jak Já říkávám, že jsem jen a jen člověk který jen nechodí. Nahotu mám strašně moc rád a právě proto jsem vyrazil před X lety na nudistickou pláž do Ostrožské Nové Vsi. Přiznám se Vám, že ještě teď po X letech mne mrazí po zádech co jsem musel vyslechnout. No a kor když jsem jedné paní odpověděl na její dotaz co mne je a že jsem postižen po dětské obrně po polio. Okamžitě nějaký......... vymyslel to že tam nepatřím, že dětská obrna je infekční atd.atd. Nikdo se mne s naháčů nezastal a na konec to dopadlo tak, že než jsem se vrátil z vody, tak jsem měl vypuštěné kola na vozíčku a Já musel volat mobilním telefonem městskou polici aby mne nafoukli či opravili vozíček a Já jsem mohl odjet. Tím chci napsat, že většině lidem vadí když vidí někoho postiženýho s tělesnou vadou na koupališti či na nudi a to mne strašně moc a moc bolí. Vždyť i Já jsem jen a jen člověk který jen nechodí.No a lidské tělo je něco úžasného bez rozdílu postižení

monika (Po, 3. 7. 2006 - 21:07)

Jsem z Brna a chodila jsem u nás na prygl, ale nějak už jsem ztratila odvahu. Právěže asi proto, že tam snad čumí každej na každýho.

Mona (Ne, 2. 7. 2006 - 23:07)

Moniko,byla jsi někdy na nudi?Jestli jsi z Prahy,zajeď na Lhotu u S.Boleslavi(nebo jinam na nudi),uvidíš,že se nemáš za co stydět,o nic nejde,každý člověk má něco,čím se odlišuje od druhých,ale nikdo se nemusí za svoje tělo stydět.

xxcd (Ne, 2. 7. 2006 - 22:07)

Já na to koukám Moni jednoduše a tak, jak myslím, že je to správné ... Je to prostě lidské ... Tak na to koukám ... Dokonalé není nic, ani dokonalost ...

Honza (Ne, 2. 7. 2006 - 22:07)

Mně osobně tlustí, staří nebo zjizvení lidé nevadí. Ideálů krásy bez jizev je na světě velmi málo. já sám jsem po těžkém úraze a mám dost zjizvenou nohu. No a co? Žiju, to je hlavní. Kdo nedokáže přijmout život v jeho normální formě k níž patří třebapár kilo navíc, povislá prsa nebo nějaká jizva, a hledá jen kosmetické ideály je to jeho problém.

monika (Ne, 2. 7. 2006 - 22:07)

všichni tady mluvítě o tom, že tlustí a staří naháči nejsou to pravý. Co třeba mladá celkem pěkná ženská, ale po úraze či nemoci trochu odlišná? Před 3 lety jsem dostala po holení v tříslech zánět a od té doby jsem tam plná jizviček. Jsou sice drobný, ale viditělný. Od té doby se stydím někde vyslíct, protože mám pocit, že se mi tam budou všichni dívat. Do té doby jsem problémy neměla. A nejsem to třeba jen já, ale i ženský po císaři s jizvou přes půl břicha a nebo i ty co mají plný břicho strií a vytahané kůže. Jak se koukáte na tohle?

Honza (Ne, 2. 7. 2006 - 21:07)

Na nuda pláži si toho ani nevšímám. Na "normální" pláži je to svým způsobem vzrušující asi pro ten kontrast vyjímečnosti v okolí. Jinak nahota je naprosto přirozená. Jediný tvor na světě oblečený je člověk a i ten se rodí a umírá nahý takže vytváření nějakých zábran a předsudků je čistě umělá věc za účelem manipulace. Ostatně kdo má nejvíce tendenci se maskovat a skrývat za oděv? Politici snaží se dodat zdání noblesnosti a vojáci snaží se skrývat své slabiny. Skutečná osobnost moudrý a vznešený člověk se nemusí skrývat. Jogíni bývají nazí. I kdybych viděl např. nahého Dalajlámu nebo Ježíše nezměnilo by to nic na úctě již k nim cítím. U některých politiků ale nepomůže k maskování ani vyžehlený oblek. Odpad jsou a odpad zůstanou.

Mojma (Ne, 2. 7. 2006 - 21:07)

Ja osobne vnimam nahotu naprosto prirozene. Plavky u vody kdyz to situace dovoli nechavam lezet na dece, uplne nejradsi spim nahy a s nahotou nemam problem, proc taky, kdyz sem svy telo nikde neukrad, tak nechapu, proc ho schovavat.

novakus (Čt, 23. 2. 2006 - 16:02)

Jedmak souhlasím s Radkou a druhak bych rád připoměl odvěký omyl táhnoucí se celou historií lidstva. Od nepaměti dámy vymýšlejí stále nové a stále více oblečení proto, aby se líbily. A od nepaměti platí, že se líbí tím víc, čím méně toho na sobě mají. Platí tedy nepřímá úměrnost ve vztahu textil-přitažlivost. Samozřejmě jsou případy, kdy je tomu naopak, ale mám na mysli normál, nikoliv patologické případy.

Andrea (St, 25. 1. 2006 - 17:01)

Podle mě je nejnormálnější, když je člověk oblečenej. Když to oblečení nemá, je to jako by mu něco chybělo. Jako oškubaná slepice :).

Aňa (Ne, 14. 8. 2005 - 14:08)

nahota mi nevadí ale s citem-když vidíš v časácích naháče-tlusté,..tak to teda fakt nemusím!!!Taky ráda chodím nahá a po svých prvních sex.zážitcích se na divám jinak-nestydím se-spíš před holkama!

Pavel (St, 3. 8. 2005 - 23:08)

U mých rodičů to taky neplatilo,naši se před námi nesvlíkali,nejvýš do spodního prádla.Snad je to ve většině rodin stejný.Takže jsem se začal tak v 11-12 pořádně stydět taky.Když jsem se pak měl v 16 u jednoho doktora svlíknout před mámou (ten doktor chtěl aby byla v ordinaci protože nejsem dospělej) tak jsem se styděl tak že na to jen tak nezapomenu.Když má někdo brát nahotu přirozeně a nemá se stydět musí ho k tomu vést odmalička.

ota (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Nahota by měla být součástí našeho života a něměli bychom se stydě. Dívam se na to třeba z pohledu rodiny. Děti by měli vedět, jak vypadá tata nebo máma. U mých rodičů to neplatilo a u svých dětí bych chtěl, aby nahota nebyla brána jako něco špatného. Tím ale neříkám, že doma musíme zrovna chodit nazí. Jistě chápete jak to myslím.

tina (Pá, 15. 4. 2005 - 11:04)

Mně nahota nevadí, ale sama se nahá necítím vůbec dobře, i když přecházím z koupelny do pokoje, tak si musím dát aspoň ručník kolem pasu, i když jsem sama doma, nebudu pitvat, proč to tak je...

Reklama

Přidat komentář