Je čokoláda lepší než botox?
Často se zdůrazňují účinky čokolády jako antidepresiva. “Černá čokoláda je bohatá na hořčík, který má výrazný vliv na zvládání stresu a proti únavě. Při jejím pojídání se nás zmocňují radostné pocity, mozek uvolňuje endorfiny, hormony štěstí a uspokojení,“ vysvětluje nutriční poradkyně a dietoložka Caroline Gayetová.
Kromě vlivu na naši náladu je čokoláda také prostředkem, jak si udržet mládí. Kakao, bohaté na flavonoidy, má antioxidační účinky, které umožňují tělu bojovat proti vlivu času a zejména proti vráskám.
Jedna britská společnost chtěla spojit gurmánský požitek s omlazováním a na jaře uvedla na trh čokoládu nazvanou Esthechoc. Jsou to malé tabulky, v nichž se mají soustřeďovat všechny přirozené kladné účinky kakaa. Společnost Lycotec, která zdůrazňuje, že její produkt byl vyvinut ve spolupráci s Cambridgeskou univerzitou, rovněž tvrdí, že každá malá tabulka o 7,5 gramu obsahuje tolik flavonoidů, jako 100 gramů běžné černé čokolády. “Esthechoc má chuť běžné čokolády. Má však obrovské antioxidační účinky, podporuje mikrocirkulaci (oběh tělních tekutin na úrovni jednotlivých tkání) tím, že zvyšuje zásobování kyslíkem, a pomáhá předcházet stárnutí,“ zdůrazňují výrobci.
Esthechoc si sice zachovává chuť čokolády, ale zdaleka nestojí tolik, co běžná čokoláda. Jedna krabička s 21 minitabulkami stojí 35 liber, tedy asi 1350 Kč. Zkrátka tato omlazující kúra není pro každého.
Zdroj: ČTK
- Odpovědět
Pošli odkaz