Candidózou trpí každý čtvrtý člověk
Candida albicans je přírodní kvasinka nebo houba, která by měla tvořit 10-15 % normální střevní flóry. Rovnováhu udržují přátelské baktérie ve střevním traktu (např. acidophilus a bifidobakterie), které drží candidu pod kontrolou. Jestliže jí lidské tělo poskytne potravu, kterou má ráda (především cukr a škroby), a dostatečný prostor k růstu (např. po potlačení užitečných bakterií antibiotickou léčbou), bude se rozmnožovat a bujet. Nejprve v trávicím traktu a přilehlém močopohlavním systému, postupně se může krví rozšířit do celého organismu.
Ve střevech je okolo 200 různých druhů užitečných baktérií. Jejich úkolem je pomáhat při rozpadu, zpracování a dopravě živin. Jakmile jsou živiny ve formě, se kterou může tělo zacházet, absorbují se pak střevní stěnou do krevního oběhu a lymfatického systému. Tomuto procesu pomáhají klky na střevní stěně. Tyto klky jsou výčnělky ze stěny do dutiny střeva; jsou jich milióny a jejich hlavní úkol je zvětšit rozsah povrchu pro absorbci živin.
Jestliže však dojde k přemnožení kvasinek ve střevech, mohou vznikat na střevní stěně lepkavá ložiska tvořená kvasinkami candida, mrtvými baktériemi, odpadními produkty jiných mikroorganismů, hlenem, lepkem aj. Tím se postupně redukuje absorpční střevní výstelka a množství vstřebávaných živin se velmi snižuje. Znamená to, že dieta dodržovaná člověkem s rozmnoženou candidou může být libovolně přísná a kvalitní, ale přesto se živiny nedostanou tam, kam mají.
Candida roste obyčejně jako forma podobná kvasinkám, ale v podmínkách přebujení si vypěstuje vlákna (mycelia - podhoubí), která se pevně zapouštějí do střevní stěny a prorážejí do ní dírky, kterými se dostávají do krve produkty vyměšované kvasinkami. Tyto látky jsou toxické a rakovinotvorné.
Existují dokonce hypotézy, že degenerativní choroby jako např.roztroušená skleróza, revmatická artritida, schizofrenie, mukopolysacharidová nemoc, mozková obrna a rakovina vznikají proto, že se do krve dostanou toxiny v důsledku metabolické činnosti kvasinek a dalších přemnožených patogenních mikroorganismů.
Dále se proděravělou střevní stěnou do krevního oběhu dostávají velké molekuly nedostatečně natrávených cukrů, proteinů, tuků a chemické látky z potravy, které v těle způsobují alergické reakce.
Studie ukázaly značný pokles kvasinkových kolonií ve střevech po užívání kaprylové kyseliny. Tato mastná kyselina získávaná z tropických olejů (palmový, kokosový), má prokázané protiplísňové účinky proti candida albicans v trávicím traktu.
Autor: mk
Komentáře
Sama to používám a sem spokojená :)
Výborné a fungující jsou výrobky z Aloe firmy Forever Livings Product.Osobní zkušenost.
email: sipkovajanicka@seznam .cz
chcel by som skusit kvasinkovu dietu, avšak mam jeden problem , cital som tu , co vsetko by som nemal jesť : všetko co je z bielej muky , cukry, skroby , mlieko atď, no mňa by skor zaujimalo co potom mám jesť ? množstvo zeleniny to je jasné , ale ja nechcem schudnut, kedze uz ani nemam z coho a potrebujem mat aj dost energie , pls poradťe :-(
mám candidu albicans a snažím se držet protikvasinkovou dietu a zároveň také piji Tibi nápoj. Načetla jsem spoustu informací a všude píšou, že by se neměly jíst kvasnice (vše z nich), protože se množí a Tibi krystalky se právě také množí, proto ho piji s malými obavami, ale přesto ho pořád piji, protože mám prostě pocit, že mi dělá dobře :-)
Proto jsem se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti
Paní, od které jsem krystalky sehnala mi radila, že mám nápoj vyrábět pouze jeden den - po jednom dni scedit a pít, že se kvasinky v nápoji za jeden den tolik nerozmnoží. Na druhé straně jsem zase na netu četla doporučení, že by se nápoj měl" vyrábět" tři dny, protože po této době už se kvasinky v něm tolik nemnoží. Takže jsem trochu zmatená... :-(
Mohla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti?? A kolik jste ho denně pila a jak dlouho nechala kvasit??
Děkuji mnohokrát!!!!!
PS: mail se mi vrátil.....
mám...Dobrý den Jasuchko,
mám candidu albicans a snažím se držet protikvasinkovou dietu a zároveň také piji Tibi nápoj. Načetla jsem spoustu informací a všude píšou, že by se neměly jíst kvasnice (vše z nich), protože se množí a Tibi krystalky se právě také množí, proto ho piji s malými obavami, ale přesto ho pořád piji, protože mám prostě pocit, že mi dělá dobře :-)
Proto jsem se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti
Paní, od které jsem krystalky sehnala mi radila, že mám nápoj vyrábět pouze jeden den - po jednom dni scedit a pít, že se kvasinky v nápoji za jeden den tolik nerozmnoží. Na druhé straně jsem zase na netu četla doporučení, že by se nápoj měl" vyrábět" tři dny, protože po této době už se kvasinky v něm tolik nemnoží. Takže jsem trochu zmatená... :-(
Mohla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti?? A kolik jste ho denně pila a jak dlouho nechala kvasit??
Děkuji mnohokrát!!!!!
PS: mail se mi vrátil.....
MŮJ MAIL: [email protected]
Účinky na lidský organismus : vyčistí tělo zanesené toxickými látkami, dá mu větší odolnost (imunitu) a ještě doplní stále chybějící bioenergii (vitalitu), což se dnes považuje téměř za zázrak.
Předání osobně nebo poštou.
Brno, tel: 603 366 702
- Odpovědět
Pošli odkaz